Hogy tuszkoljam a 4 és fél hónapos kisfiamba a tápszert?
Kb pár napja kezdődött, de lehet van már 1-2 hete is hogy a kisfiam a szokásos 133 ml tápszer helyett mindig hagy egy kicsit az alján. Ez a kicsi 50 ml-t jelent. Ami azt jelenti hogy csak 83 ml-t eszik meg, ami engem borzasztóan aggaszt mert eddig gyarapodott, szép formás baba volt, most meg szinte kint vannak a bordái... Elkezdi csapkodni az üveget mind a két kezével mint egy őrült és nem eszik többet. Egyébként 2 óránként éhezik meg, van hogy kivárja a 3-3 és fél órát de akkor sem eszik többet. Nagyon ritkán megeszi az egész üveggel, de ez elenyésző. 2 és fél hónapos kora óta 133 ml-t eszik, a védőnő akkor sokallta, de szerintem már többet kéne ennie mint 133 ml. De ehelyett csak 83 ml-t eszik.
Normális ez?
Azt nem írod, hogy mennyi az össz napi adag?
Azt sem írod mekkora a súlya? Ezek mind fontosak.
Amúgy minden periodikus. èn ebböl soha nem csináltam nagy ügyet. míg eszik egy fél adagot is szuper. ezt rendszeresen teszi.
Ha 1-es méretű cumival eteted, akkor itt az ideje 2-esre váltani.
Lehet, hogy azért csapkodja az üveget, mert dühös, hogy nem jön belőle eléggé.
Az enyém is ilyenkor kezdte, most 6 hónapos és ugyanitt tartunk. 4 óránként kb. 80 ml. Idegtépő, a súlya is stagnál. Megértelek, hátha Te meg tudod fejteni, hogy mi a baj és Nektek jobb lesz (mi cumikat cseréltünk, cumisüveget, langyosan adtuk, hidegen adtuk, hozzátáplálunk, stb, de mindenből pont 80 ml kell).
Én a 133 ml tápszert nem keveslem 2-3-3,5 óránként; ha 2 óránként eszik, akkor a 80-at sem.
Mennyi az össz bevitel napi szinten?
Húúú, ennyi kérdést. :)
Nem, nem jön a foga, megnézte az orvost. Ugyan van a rágófogánál egy fehér folt, és a fogzásra utaló összes jel megvan, de azt mondta az nem fog.
Az össz napi adag 5-6x kb 83 ml. A súlya 6690 gr. Múlt hónapban 6400 gr volt.
A kisfiam is Milumilt eszik, születése óta, sosem volt vele probléma.
Cumiból jelenleg 2es van neki, már egy hete vadászom a megfelelő cumit, de sehol nem lehet kapni ami az üvegünkhöz jó lenne (pedig nem noname márkát használunk, Aventes). Szóval valószínűleg emiatt csapkodja az üveget de a nem evést ez szerintem nem oldja meg.
A hozzátáplálást 2 hete már elkezdtem, evett almát, almás krumplit, répát és őszibarackot is.
Egyébként este megeszi a 133 ml-t, sőt, tegnap többet is evett.
Remélem az össze fel nem tett kérdésre válaszoltam. :)
Várom a további ötleteket. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!