Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tuszkoljam a 4 és fél...

Hogy tuszkoljam a 4 és fél hónapos kisfiamba a tápszert?

Figyelt kérdés

Kb pár napja kezdődött, de lehet van már 1-2 hete is hogy a kisfiam a szokásos 133 ml tápszer helyett mindig hagy egy kicsit az alján. Ez a kicsi 50 ml-t jelent. Ami azt jelenti hogy csak 83 ml-t eszik meg, ami engem borzasztóan aggaszt mert eddig gyarapodott, szép formás baba volt, most meg szinte kint vannak a bordái... Elkezdi csapkodni az üveget mind a két kezével mint egy őrült és nem eszik többet. Egyébként 2 óránként éhezik meg, van hogy kivárja a 3-3 és fél órát de akkor sem eszik többet. Nagyon ritkán megeszi az egész üveggel, de ez elenyésző. 2 és fél hónapos kora óta 133 ml-t eszik, a védőnő akkor sokallta, de szerintem már többet kéne ennie mint 133 ml. De ehelyett csak 83 ml-t eszik.

Normális ez?

2013. jan. 11. 13:33
1 2
 1/12 Jégtánc ***** válasza:
Nem lehet hogy jön a foga? Az is lehet hogy már nem ízlik annyira neki.Hozzátáplálást nem próbáltad még? Torka nem fáj?
2013. jan. 11. 13:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Azt nem írod, hogy mennyi az össz napi adag?

Azt sem írod mekkora a súlya? Ezek mind fontosak.

Amúgy minden periodikus. èn ebböl soha nem csináltam nagy ügyet. míg eszik egy fél adagot is szuper. ezt rendszeresen teszi.

2013. jan. 11. 13:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia! Mi ilyen estben tápszert váltottuk, nem tudom, melyiket kapja a kisfiad, nekünk a Milupa Milumil vált be. 4 hónapos kortól az esti tászert kiváltottam tejpéppel, ha jól emlékszem ebből is a Milupa vaníliás tejpép (ami valójában rizspép) volt, amit nagyon imádott a kisfiam, és így nem kellett gyötrődnünk, hogy eszik-nem eszik lefekvés előtt, sokkal jobban aludt éjszakánként is. Minden jót Nektek, üdv: 3 éves kisfiú anyukája.
2013. jan. 11. 13:45
 4/12 Golan Trevize ***** válasza:

Ha 1-es méretű cumival eteted, akkor itt az ideje 2-esre váltani.

Lehet, hogy azért csapkodja az üveget, mert dühös, hogy nem jön belőle eléggé.

2013. jan. 11. 13:48
 5/12 anonim ***** válasza:
szerintem kezd el a hozzátáplálást. Tápszeres babáknál ilyenkor már lehet adni neki egy kis almalevét, aztán püréstve is, aztán jöhet a barack, krmpli, sárgarépa, sütőtök. A lényeg hogy fokozatosan kapja az új ételeket
2013. jan. 11. 13:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Az a 133ml se sok:D Lányom 200-t eszik 3 hónaposan.Egyébként nem izlik neki,lányom is némelyik anyuka tejével(állomásrol kap tejet) ezt csinálja...Tápszerrel nincs gondja most,de egy darabig ezzel is finnyáskodott,akkor meg csak a tejet itta meg.Hidd el,ha éhes jelzi...Nem fog éhenhalni...Jah és mindig megkaptuk,hogy tul sokat eszik a lányom,mert 120ml lenne elvileg az adagja ennyi idősen...
2013. jan. 11. 13:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen elkezdheted a hozzátáplálást,az is lehet hogy az a tápszer nem ízlik neki.Nem írtad konkrétan hogy fogyott is,ha nem lehet elég neki annyi is.Fogzás is okozhatja,arra ott a dentinox gél (bár nekünk a gyógyszertári keverék jött be)Kipróbálod hogy evés előtt bekened az ínyét mert ha jön a foga akkor nem nagyon akarnak szopni(bár nálunk fordítva volt,a kanalas nem kellett neki)
2013. jan. 11. 13:54
 8/12 anonim ***** válasza:

Az enyém is ilyenkor kezdte, most 6 hónapos és ugyanitt tartunk. 4 óránként kb. 80 ml. Idegtépő, a súlya is stagnál. Megértelek, hátha Te meg tudod fejteni, hogy mi a baj és Nektek jobb lesz (mi cumikat cseréltünk, cumisüveget, langyosan adtuk, hidegen adtuk, hozzátáplálunk, stb, de mindenből pont 80 ml kell).

Én a 133 ml tápszert nem keveslem 2-3-3,5 óránként; ha 2 óránként eszik, akkor a 80-at sem.

Mennyi az össz bevitel napi szinten?

2013. jan. 11. 14:25
 9/12 A kérdező kommentje:

Húúú, ennyi kérdést. :)

Nem, nem jön a foga, megnézte az orvost. Ugyan van a rágófogánál egy fehér folt, és a fogzásra utaló összes jel megvan, de azt mondta az nem fog.

Az össz napi adag 5-6x kb 83 ml. A súlya 6690 gr. Múlt hónapban 6400 gr volt.

A kisfiam is Milumilt eszik, születése óta, sosem volt vele probléma.

Cumiból jelenleg 2es van neki, már egy hete vadászom a megfelelő cumit, de sehol nem lehet kapni ami az üvegünkhöz jó lenne (pedig nem noname márkát használunk, Aventes). Szóval valószínűleg emiatt csapkodja az üveget de a nem evést ez szerintem nem oldja meg.

A hozzátáplálást 2 hete már elkezdtem, evett almát, almás krumplit, répát és őszibarackot is.

Egyébként este megeszi a 133 ml-t, sőt, tegnap többet is evett.

Remélem az össze fel nem tett kérdésre válaszoltam. :)

Várom a további ötleteket. :(

2013. jan. 11. 15:25
 10/12 Jégtánc ***** válasza:
Akkor viszont lehet hogy csak ilyenje van,és most nem kíván annyit.Amíg gyarapodik és az orvos sem talál valami bajra utaló jelet,addig szerintem ne aggódj túlságosan.Nincs egyforma két gyermek,és az is természetes hogy van olyan időszak hogy kevesebbet eszik.
2013. jan. 11. 15:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!