Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hallott már arról, hogy...

Ki hallott már arról, hogy nem lehet a babáknak kamillateát adni?

Figyelt kérdés
Gyerekkorunkban kamillateán nőttünk fel. Azt állítják,hogy kiszárítja a babát, tönkreteszi a bélbolyhokat. Mi miért élünk mégis egészségesen???? Vita nélkül kérnék állásfoglalást.
2013. jan. 7. 20:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Én is adtam kisfiamnak, míg nem tudtam erről, és olyan szorulása lett tőle, hogy öröm volt nézni. Szóval tényleg nem jó huzamosabb ideig adni. Egyébként egy-egy alkalommal lehet nyugodtan. Folyamatosan nem szabad csak.
2013. jan. 7. 20:29
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
En nem kamillatean nottem fel... =-O
2013. jan. 7. 20:44
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Nekem pont ma mondta a gyerekorvos, hogy inkább egy kevés kamillateát adjak a babámnak, ha nagyon nehéz neki a kakilás, mint mecsek bébi teát. Szerintem sokan használnak kamillateát és egyáltalán nem káros a babának.
2013. jan. 7. 20:52
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Nekem azt mondta a doki, hogy adhatom, de csak csínján, és huzamosabb ideig tényleg nem szabad. Pont azért, amiket Te is leírtál.

Én hiszek neki én sem kamillateán nőttem fel. Ha fájt a hasam anyu édeskömény teát csinált, nem kamillát.

2013. jan. 7. 20:57
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

Nekem is kamilla teát javasolták szorulásra.Én is hallottam ezeket a "marhaságokat" a kamillával kapcsolatba mostanában.Sőt azt is,hogy pl szem törlésére(gyulladás,kötőhártya) sem szabad használni.Nem értem a miértjét,hiszen gyulladás csökkentő a hatása és évszázadok óta használják...

Minden esetre én ezt adom a lányomnak,ha nem tud kakilni,és hat.

2013. jan. 7. 20:57
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Csak kúraszerűen szabad alkalmazni, folyamatosan nem szabad ezt inni.

Én sem kamillateán nőttem fel.

2013. jan. 7. 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
Én hallottam, és elhiszem.
2013. jan. 7. 21:47
 8/11 anonim ***** válasza:
89%

Én már csak azért sem adnék a babámnak, mert az egyik legallergizálóbb növény. Többek között ezért sem ajánlja minden orvos.

Én még soha nem hallottam anyukámtól, hogy kamillateát adott volna nekem, de holnap majd megkérdezem tőle. (32 éves vagyok)

2013. jan. 7. 21:50
 9/11 anonim ***** válasza:
89%
Én allergiás vagyok a kamillára.(35évesen). De a munkahelyemen, és a gyerekorvosunk véleménye is megegyezik. Néha-néha lehet, de nem sokáig. Tönkreteszi a bélbolyhokat,(márpedig ez a szervezet elsődleges védelmi vonala) így igaz.
2013. jan. 7. 21:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Én azt adtam a kislányomnak, ha náthás volt, és nagyon bevált. Nyilván nem kell állandóan ezzel nyomni, de ha szükség van rá, alkalomszerűen nem árt szerintem. Ha allergizál, akkor meg leállsz vele és kész.
2013. jan. 8. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!