Hány százalékos hidrogén peroxid kell a babáknak a köldökére?
2. a hidrogén-peroxid általánosan elterjedt fertőtlenítőszer. Tudod, amelyiket ha ráöntesz a sebre, habosan pezseg.
(1. vagyok)
pfff :DDDDDDD
vicces vagy kedves 2.
BANYEK
mi ezt használtuk a köldökre hogy leszáradjon a csonk:
Sparsorium hexachloropheni pro infante (naturlandos). Azt hiszem először alkoholos vattával körbetöröltem fürdés után aztán ezt szórtam rá. pelenkázáskor is mehet rá ebből a hintőporból de alkoholt csak fürdés után használtam neki.
Még mindig az 1. vagyok.
A hidrogén-peroxid sebfertőtlenítő is! Olvassatok már utána, ha nem hiszitek el... Emlékszem, anyukám, aki gyógyszerész volt, sokszor ezzel öntötte le a sebeimet. Csípett, pezsgett, de nagyon hatékony volt, felgyorsította a gyógyulást.
Kérdező, utánaolvastam, és 3%-osat írnak. De úgy tudom, ma már ritkán alkalmazzák ezt. [link]
Legjobb ha gyógyszertárban kapható alkoholt teszel rá,azzal kened körbe,nagyon hamar leszárítja,a gyerekorvos nálunk ilyet írt fel.
Én sem hallottam,hogy erre használnák.
Viszont sebkezelésre már használtam,ez tabletta formában kapható és kis vízben kell feloldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!