Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jobb a viz a teánál a...

Miért jobb a viz a teánál a babáknak?

Figyelt kérdés
2012. dec. 16. 21:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mer nincs benne cukor, nincs íze, ami elvenné az étvágyát, és olcsóbb:)

Én ennek ellellenére adtam a lányomnak mikor pici volt, de 2 éves kora óta inkább szörpöt iszik.

2012. dec. 16. 21:31
 2/13 anonim ***** válasza:
33%

Mert valaki ezt találta ki. Én mindig adtam teát a gyerekeimnek. Többnyire ánizs, vagy kömény teát. Az utóbbiba tettem egy pici cukrot is. Arra is szüksége van a babák szervezetének, hogy az immunrendszere termeljen inzulint.

A tea jó a hasfájás ellen is.

2012. dec. 16. 21:35
 3/13 anonim ***** válasza:
47%
Én pici kora óta csak vizet adtam neki, mondvàn, a tea nem jó. Úgy érzem, hogy nagyon megbàntam, mert vízen kívül semmit nem iszik meg, pedig ha beteg, nagyon jól jönne, ha meginnà legalàbb a teàt. Most is beteg és a vízbe semmit nem tudok belecsempészni, max. Cebion cseppet. Kell adnom neki immunerősítőt, probiotkumot, amiket mgàban nem akar meginni, kész harc az egész nap.
2012. dec. 16. 21:41
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Azért, mert a szervezetnek vízre van szüksége, hogy tisztítson, átmosson mindent. A víz a megfelelő folyadék szomjúság ellen. Nem voltam/vagyok csőlátású, tőlem ihat a gyermekem mást is, de nem víz helyett. Szerencsémre vizet iszik, teát vagy gyümilevet csak ritkán és nagyon keveset. És ha szomjas, akkor nem fogadja el a teát..meg semmit, csak a vizet.
2012. dec. 16. 22:03
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Azért, mert vízre szüksége van a szervezetnek, teára pedig nincs. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet inni, de nincs rá szüksége a babának. Szoptatott babáknál még külön vízre sem igazán. (később alkalmanként, bizonyos teák, bizonyos betegségekre, vagy pl. torokgyulladásra az már más kérdés)

Az meg, hogy az immunrendszer termeli az inzulint elég vicces.

2012. dec. 16. 22:16
 6/13 anonim ***** válasza:
19%
Úristen! Nem vízre van szüksége a szervezetnek hanem FOLYADÉKRA! A tea is az..Semmi baja nem lesz a cukortól a babának.Nem kell a széltől is óvni.Ezért van ennyi beteg gyerek, mert csak ezt a sok tápos nyavalyákat eszik a rendes kaja helyett!"mert az való a babának".Aztán meg sír, hogy még a másfél évesének is turmixolja az ételt, Meg külön főz neki.
2012. dec. 16. 23:57
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem lesz baja cukortól? Ezt hol hallottad?

Az emberi szervezetnek pont a finomított cukor NEM KELL!

Félreértés ne essék, nálunk sincs teljesen kizárva a cukor, sőt! De ha megissza a vizet, akkor nem adok neki naponta több deci cukrost teát! Napi szinten nem kell a cukor egy gyereknek, semmilyen formában!

2012. dec. 17. 04:38
 8/13 anonim ***** válasza:

Olyan cukor, amit az emberek általában a teába raknak (finomított fehér cukor) felnőttnek sem kell 1 gram sem, nemhogy babának. Csak és kizárólag természetes cukrokra és szénhidrátokra van szükség.

Egyébként a szervezetnek nem folyadékra, hanem vízre van szüksége. Azért jobb a többi folyadék is a semminél, mert azoknak a nagy része is víz. Vannak olyan folyadékok, amiben a vízen kívül vannak más hasznos anyagok pl. tej. A tea is részét képezheti az egészséges életmódnak, csak Magyarországon ennek nincs meg a kultúrája. A cukros, citromos fekete teában semmi értékes nincs, bár nagyon finom.

2012. dec. 17. 09:19
 9/13 anonim ***** válasza:
Mért a citrom nem értékes? Én nem kristálycukrot teszek a teájába hanem nádcukrot.Nem csak kristálycukor létezik a világon én pl. a kávémba is nádcukrot teszek.Viszont nem zárkózom el a kristálycukortól sem. Különben kifejtenétek mi baja lehetne egy gyereknek a cukortól? Sajnálom a gyereketeket hogy ilyen begyepesedett anyjuk van .. Vízen meg kenyéren a kutyámat sem tartom!
2012. dec. 17. 16:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Fekete tea?? ki ad fekete teát a gyerekének amúgy?? utolsó voltam
2012. dec. 17. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!