Miért 3 centis vízben fürdeti mindenki a csecsemőt?
Mindenhol azt látom, hogy tesznek éppen egy kicsi vizet a műanyagkádba, ami már kb 2 percen belül ki is hűl, belerakják a babát, éppen hogy csak vizes lesz a háta, és fröcskölik. És egy csomó baba visít mintha a fogát húznák.
Ha belegondolok, hogy belefektetnek annyi vízbe, hogy éppen nedves legyen a hátam, és fröcskölgetnek, én fáznék nagyon, és tuti a babák is fáznak, azért sírnak.
Anyukám úgy fürdetett minket, hogy ellepjen, a fejünket megtartotta és úsztatott, lebegtetett a vízben, és marhára élveztük a fürdést. Így már senki nem csinálja? Mi ez az új divat?
nincs még gyereked,ugye?:D
Újszülöttet nem "áztatunk",mert nem jó a bőrének,hajlamosítja kiszáradásra,ekcémára.amikor nagyobb(3-4 hónapos)lehet kicsit töbet vízben tartani,de akkor már tud ügyesen rúgkapálni,és ugye nem szerencsés megmeríteni véletlenül a fejecskéjét... a szoba hőmérsékletét úgy állítod be fürdetéskor,hogy a gyerek nem fázik,a víz meg ha nem is két perc alat hűl ki,akkor sem ajánlatos a gyereket ráncosra áztatni :D az én fiam élvezi a fürdést kb az első hét óta...
Bocs, de ezt hol látod? :)
Az újszülöttet csak vízbe meríted, lemosod, kiveszed. Őket még nem "áztatjuk".
Ahogy nő a baba, (jó esetben) elkezdi élvezni a fürdést, lehet növelni a víz mennyiségét, a vízben töltött időt.
Később, ha már jóval nagyobb, mehetnek a játékok, babahabfürdő.
Az én fiam 1-2 napig üvöltött csak, mert szerintem benne volt a pánik a kórházi futószalagos fürdetés miatt. Itthon, az apja kezében biztonságban érezte magát, gyorsan meg is szerette az egész fürdési rituálét. (Vetkőzés közben játék, simogatás, masszázs, fürdés, törölközés, tiszta ruha és evéééééés.)
Hát speciel az én gyerekem úgy üvöltött fürdetéskor, hogy azért a két percért nem lett volna értelem teleengedni a vizet. Főleg,hogy ahogy írják, a köldökcsonk miatt nem is lehet.
Amikor már élvezte a pancsolást, akkor engedtem neki sok vizet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!