A csecsemöt minden egyes etetes /szopizas utan meg KELL majd mernem? Mindenki ilyen preciz?
Azert kerdezem, mert ugyan kölcsönkaptunk egy "szaz eves" merleget, de ugy gondoltam, hogy ugysem lesz ra szükseg, hiszen ugy tervezem, hogy igeny szerint etetek, vagyis ha sir, akkor kap, es ugyis mindegy, hogy az most pl.
100 ml, vagy 120 volt ... Vagy mindenki precizen irja, meri, figyeli?
Nem mindenki, ne aggódj! Én is igény szerint szoptattam és csak havonta a védőnő mérte le a rendelőben. Szerintem felesleges a méricskélés, meg az aggódás, hogy jajistenem, 10 ml-vel kevesebbet evett!
A babámnak nem volt ebből hátránya, sőt! :)
Szia!
Én az elején mértem, aztán mikor kevesebbet mutatott a mérleg evés után,mint evés előtt, akkor úgy gondoltam hogy nem idegesítem magam. Aztán áttértünk a heti egy mérésre, csak az én megnyugtatásom miatt.
7 hónapos a babám, és minden este megmérem fürdetés előtt. Mivel már 9 kiló, nem mér pontosan a mérleg miliket, így az etetéseket teljesen feleslegesn méregetni, mert nem lenne pontos. De amíg 7 kiló körül volt, néha mértem, hogy mennyiket eszik, kiszúrtam napokat, és akkor minden evését mértem, de kb hetente egy nap. Nem voltam kényszeres, csak kíváncsi :) Főleg, a babám jó dundi, mindig jókedvű, tudtam, hogy nem lehet éhes egyáltalán.
Lehet más lenne egy sovány rosszul evő babánál, ahol esetleg pótlás is kell, ott nem árt méricskélni, de nem mindig, csak néha-néha. Úgyis hamar megismered majd a babádat, tudni fogod a jelzéseit, hogy mikor éhes, mikor unatkozik, stb, és ehhez nem kell mérleg, csak anyai ösztön :)
Én sem mérem, majd a védőnéninél megnézzük.
Rendesen van tejem, és első aggodalmaim ellenére elég a babámnak. Rendesen hízik, sőt, csak cicizéssel "rekordokat" döntöget, családon belül.
Én mérem, mert nekünk egy pici orvosi gond miatt mérni kell még, de remélem 1-2 hét múlva már elég, ha a védőnő csekkolja le.
Nem akartam mérni, de őszintén szólva jó látni, hogy mennyit eszik a gyerek, csak nem szabad mániákussá válni.
Én mérem, plusz felírom a szopi idejét, hogy emlékezzek, azt nem írom, melyik mellből evett, arra emlékezni szoktam. Plusz azt írom fel még, hogy "D", ha kapott D vitamint, így ezt is látom. Most már tudom, hogy jó az étvágya, úgyhogy szívesen elhagynám a mérleget. Remélem holnap a doki is jóváhagyja!
Amúgy 3 hetesek vagyunk.
Én minden vasárnap mérem a lányomat, 4 hónapos lesz (vasárnapi napon született), illetve pár evést lemértem.
De azt is csak akkor lehettet, ha nem ficánkolt, vagy nem ordított a mérlegen.
Amúgy nem méregetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!