Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatni csak csecsemőt...

Szoptatni csak csecsemőt szokás, ugye? Szoptatni, szopatni: más fogalom?

Figyelt kérdés

Csak mert korábban megkérdeztem ezen az oldalon, hogy "Szoptatás alatt kávé?" Erre kaptam egy igen viccesnek szánt választ, amin még mosolyogni is lehetne, ha nem a gyerekvállalás témakörben tettem volna fel a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Szóval szerintetek a szoptatás fogalmat használhatjuk orális szexre is? Nem pörögtem rá a témára, csak egyszer s mindenkorra tisztázni szeretném, melyik fogalom mire használatos.

2011. szept. 1. 09:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy ostoba ember válasza volt ez. A szoptatást nem használnám az orális szexre. Főleg nem gyerekvállalás témában. De ez a suttyó csak kötekedni jár ide. Gondolom savanyú az élete, és ez a legjobb szórakozása. Viccnek szánta, de inkább bután hangzik, mint viccesen.
2011. szept. 1. 09:42
 2/9 Gondola ***** válasza:
100%

A szoptatás az,amikor az anya szoptatja a gyermekét.Ezt mondjuk megszoptatom a gyereket.Nem szopatom.

A szopatás az,amikor egy férfi a hímvesszőjét egy nő szájába tesz,s...a többit tudod,gondolom:)S nem szoptatja,hanem szopatja.Szerintem.

2011. szept. 1. 09:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ahogy írtátok, de bizonyos helyzetekben én épp a képzavar miatt azt mondom, hogy szopizik a babám és nem azt, hogy szopik.
2011. szept. 1. 09:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szülészeten dolgozom szülésznőként.

Néha amikor a csecsemősnővérek szóltak az anyukának,hogy "Anyuka eljött a szoptatás ideje" előfordúlt,hogy felháborodva,vagy nagyokat kacarászva reagáltak az anyukák,holott a kolléganőknek eszük ágában sem volt kétértelműen fogalmazni,azt gondolták egyértelműen a kisbaba szoptatásáról van szó.

:-D Voltak már ezzel kapcsolatosan érdekes sztorik.

2011. szept. 1. 09:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a linkelt kérdésnél nem látok válaszokat, lehet velem van a gond.

Viccesen kell ezt felfogni.

Megszületett a fiam, épp szoptattam, mikor megjelent a gyerekorvos. A következő párbeszéd zajlott le:

-Doki: És Anyuka, jól szopik?

-Apa: Persze.

-Én: A gyerek te maki. Igen drnő, jól szopik a gyerek!

2011. szept. 1. 14:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Megszületett a fiam, épp szoptattam, mikor megjelent a gyerekorvos. A következő párbeszéd zajlott le:

-Doki: És Anyuka, jól szopik?

-Apa: Persze.

-Én: A gyerek te maki. Igen drnő, jól szopik a gyerek!"

Lám másoknál is volt már félreérthető,vicces szituáció ebből :-D !

2011. szept. 1. 16:15
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát ez vicces lehetett :-)

Szerintem azért nem látod a válaszokat, mert a linken már csak a 2. oldal látszik, át kell váltani az első oldalra.

2011. szept. 1. 21:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Az első oldal itt van: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

A 2. oldalt pedig valóban nem látod, most megnéztem, mégpedig azért, mert törölve lett az utolsó, ominózus hozzászólás. Nem tudom, hogy a válaszoló törölte-e (lehet egyáltalán ilyet?) vagy a gépház, a lényeg, hogy eltűnt az a válasz. Inkább nem idézem szó szerint, mert lehet, hogy akkor ezt is törlik, valószínűleg teljes joggal, de a lényege, hogy ő nem szokott kávét inni, miközben a barátnője őt... De egyébként nem akadtam ki, meg nincs semmi baj, én tényleg csak kíváncsi voltam, hogy nyelvileg mit gondoltok, hogyan helyes használni ezt a fogalmat. És azért nem nyelvhelyesség témakörben kérdeztem csak, ha van ilyen, mert azt gondoltam, hogy a szoptató anyukák jobban képben vannak, mennyire szokás szanálni a szoptatás fogalmat másra is. Mert szerintem csak erre használjuk, de valamiért én is jobb szeretem használni a szopizik kifejezést.Viszont a szopat, az inkább szívat értelemben használatos, de azt hiszem, hogy az orális szexre is inkább ezt használjuk, nem azt, hogy szoptat. Ez nem pontosan tisztázott a magyar nyelvben. Egyébként nemrég olvastam itt egy ennél sokkal jobban félreérthető kérdést: "A babátok eszi az állatokat?" És sokan azt hitték, hogy plüssállatra vagy háziállatra gondol a kérdező, miközben a saját testrészére. Az mondjuk hirtelen tényleg félreérthető volt.

2011. szept. 2. 01:12
 9/9 xStefix ***** válasza:

Szép magyar nyelv. :D

A nők szoptatnak, a fériak szopatnak. Meg bárki szívat, ha épp úgy használjuk, igen.

2011. szept. 4. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!