Meddig aludtatok egy ágyban a babával?
Kerdezo vagyok. Koszonom mindenkinek a valaszt. EN SENKIT NEM PONTOZTAM LE!!
Igazabol egyaltalan nem az volt a kerdesem kinek mi a velemenye az egyuttalvasrol. mindenkinek legyen meg a sajat velemenye. En csak kivancsi voltam mikor szoktattak le azok, akik egyuttaludtak. Azert paran a kerdesre valaszoltak. Mindenesetre koszonom. Jo babazast mindenkinek! Buek!
A biológia az utódgondozás szempontjából a következő csoportokat különbözteti meg:
Fészeklakó: pl. gólya, macska
Fészekhagyó: pl. házi tyúk, kacsa
Hordozott: ezen belül
passzív hordozott: erszényesek
aktív hordozott: majomfélék, az ember
Manapság (főképpen Európában) úgy bánunk a csecsemőkkel, mintha fészeklakók lennének. Így aztán a gondozás terén is ennek megfelelő szokásokat alakítottunk ki: külön ágyban altatjuk, babakocsiba tesszük, és gyakran fektetjük (lásd játszószőnyeg). Mindez megfelelő lehet egy kismadárnak, de nem az ember gyermekének. A nevelési módszereknek ez a „vadhajtása” az iparosodással és fejlődéssel terjedt el az elmúlt 200 esztendőben. Általa a szülők maguk is nyugtalanokká válnak, szoronganak, mert azt kell tapasztalniuk, hogy a gyermekük természetének nem felel meg ez a bánásmód. A gyermek sokat sír, az anya feszültebb lesz. Ez a rossz érzés aztán átterjed a gyermekre is, a kör bezárul. Sem az anya, sem a csecsemő nem érzi magát így biztonságban, és nem találnak egymásra.
Aki együtt alszik a gyerekkel, az egészségtelenül neveli a gyerekét, és burokba zárja, aki meg nem alszik vele, az egy önző dög, aki elszakadt a "biológiai valóságtól" és feltételezhetően utálni fogják egymást a gyerekkel.
Hát bakker, nem vagytok komplettek.
Mintha csak végletek léteznének. De így legalább lehet egymást kritizálni. Anyának lenni ennél sokkal szebb, csak valahogy itt az emberek megkergülnek.
Számomra a babám az első, ezért nem altatom külön (egyelőre). Mindenesetre szerintem kár itt vitatkozni, mindenki csinálja úgy, ahogy érzi.
Jó babázást és buék!
Röptében a gyerekeket... :D
Nem az együttalvás vagy külön alvás a két véglet okostóni, hanem az amit mögé látsz...
Édesem, ez a baj, hogy szélsőségesen látja valaki a világot és el sem hiszi, hogy az az anya, aki külön alszik, vagy épp együtt nem jó vagy rossz kategória. Csupán csak úgy csinálja, ahogy a babája és ő maga igényli.
Nem kell kiforgatni a szavakat, csak megérteni, hogy ne alázd a másikat, mert másképp csinálja mint te. S ne bohóckodj a másik véleményén. De biztos nehéz lehet ezt megállni egy tökéletes anyucinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!