Akik gyed alatt szültek, hogy a TGYÁS összegük ugyanannyi, mint az első babával volt?
Eddig úgy tudtam, hogy a tgyás alapja szintén a munkaszerződésemben feltüntetett bruttó bér, de mégis lényegesen kevesebbet kaptam.
A munkaügyis kolléganővel már felvettem a kapcsolatot, de nem hiszem, hogy Karácsony előtt választ kapok rá...
Ha gyed alatt születik a második baba, akkor a bruttó bér kizárólag akkor lehet alapja, ha kevesebb, minta minimálbér kétszerese.
Amennyiben ennél többet kerestél, (jelenleg 186ezer) úgy akár jóval kevesebb is lehet a tgyás összege.
A kérdésre nem tudok válaszolni, de nagyon érdekel, ha én most táppénzen vagyok kb 4 hónapot mert lejárt már a gyedem, akkor nekem vajon hogy fog alakulni a tgyás meg a gyedem? Nekem miből fogják számolni?
Én is ennyivel kevesebbet fogok kapni? 20-25 ezer az nagyon sok.
Akkor kapnál ennyivel kevesebbet, ha nagyjából 240 ezer volt a bruttó béred.
Mivel a táppénz nem bérezett nap, így neked ugyanúgy számolnak, mint a kérdezőnek: tgyás alapja a bruttó bér, de max a minimálbér kétszerese, gyed alapja ugyanez.
Vagyis mind a tgyás, mind a gyed a minimálbér kétszeresének 70%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!