Meddig aludtatok egy ágyban a babával?
Jaj, én sem vagyok ellenző, csak annyi, hogy a kiságyához szerettem volna szoktatni (ez nem jelenti, hogy soha ne vettem volna magamhoz).
Most 2 éves és hajnalban fogja magát és átmászik hozzánk, viszont egyedül képes elaludni és addig mi is jókat tudunk pihenni.
Én nem azt akartam, hogy le kelljen őt egyszer erről szoktatni, mert az szerintem sokkal nehezebb és rosszabb is a gyereknek. Inkább az elejétől fogva tudta mindenki hol van a saját ágya, és eközben nem maradtak el az együtt pihenések sem. Tudja, hogy ott vagyunk neki, nem volt soha magára hagyva, de mindenkinek van saját ágyikója és ezt jó tudatosítani a gyerkőcben elég hamar.
Nem kell egyedül hagyni sírni, de ne is kell szerintem évekig együtt aludni, hogy aztán 8 évesen közöld vele, hogy na most már elég volt. Szerintem ez nagyobb lelki sérülést okoz.
Ja, amúgy nagyon sírós babám volt, és ha sírt ott voltam vele, fogtam, ringattam, mellé feküdtem stb.
De ettől még időben rávezettem arra, hogy a kiságyában is jól érezhesse magát, hogy később ne legyen nehézségem azzal, hogy képtelen máshol és másképp aludni.
Van átmenet a csak együtt alvás és csak a "különzárás" között.
Soha nem aludtunk egy ágyban a fiunkkal, szerintem egyáltalán nem egészséges. Próbáld meg, ha már elaludt, áttenni az ágyába.
A La Leche liga pedig nem szent szövetség, tapasztalt anyák tanácsait sem árt néha megfogadni és felesleges megsértődni, ha azok nem egyeznek a Te véleményeddel.
Hát ez nagyon durva. Levan pontozva mindenki aki nem aldut a babájával egy ágyban?? 14-ből egy ember vette magához. Gondolom ő pontozgat lefele meg a kérdező. elég szomorú ez a hozzáállás, nem az hogy ki hol alszik, hanem az egymás véleményének nem elfogadása.
Az én gyerekem is sírt, hasfájós és refluxos volt, sok sok sírással járt, de eltudott aludni, mert erre tanítottam. Mellette volt a két nagytesó akik ovisok. Ez nem szuperanyu téma, egyszerűen gondolkodásbeli különbség.
Ellehet látni fáradtan is a gyerekeket, ezt csak zárójelben mondom.
Itt már komolyan mondom nem érdemes válaszolni semmire, mert ha kicsit más az ember felfogása akkor máris levan hordva. Gyönyörű, szép irányban halad ez az ország magyar anyukák. Gratulálok! Összefogás nulla, egymás becsmérlése magas fokon. És egyre jobban haladunk oda hogy utálnikell a másikat a saját véleményéért. Fantasztkus. Régen legalább az anyukák egymástól tanultak, elfogadták egymás nevelési elveit, esetleg tanácsait. Most meg...
2 év múlva ugyanitt várlak, csak a kérdés lesz más:
Hogyan szoktassam le a gyerekemet az állandó együtt alvásról? :)
Amúgy én próbáltam köztes megoldást találni, de az sem jó. Hát akkor meg nem tök mindegy mit írunk válasznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!