Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig aludtatok egy ágyban a...

Meddig aludtatok egy ágyban a babával?

Figyelt kérdés
3 hetes a kisfiunk. Egyelore csak velunk alszik el, ha letesszuk az agyaba sir es nem nyugszik le. Nem banom, igy egyszerubb etetni is. De mi az a kor, amikor mar erdemes megprobalni leszoktatni errol? Nalatok hogy volt?
2012. dec. 31. 12:02
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
60%
Kedves Kérdező! Látom, érdemi választ nem kaptál a sok okoskodó anyukáktól. Nem tudom minek írnak, ha nem a kérdésre válaszolnak. Örüljenek, hogy olyan szuper babájuk van, hogy sírás nélkül külön alszik. Mi babánk 8 hetes koráig aludt velünk, mert nagyon hasfájós volt és nem győztünk éjszaka átjárkálni hozzá megvigasztalni. És igen a saját kényelmünk érdekében vettük magunk mellé, mivel ha kialvatlanok vagyunk akkor nem tudunk róla maximálisan gondoskodni. A hasfájás elmúlt és a saját ágyában alszik. Külön szobája van a babátoknak? Própáljátok meg, hogy betesztek az ágyába egy-egy saját ruhaneműt, hogy érezze az illatotokat.
2012. dec. 31. 13:37
 12/38 anonim ***** válasza:

Jaj, én sem vagyok ellenző, csak annyi, hogy a kiságyához szerettem volna szoktatni (ez nem jelenti, hogy soha ne vettem volna magamhoz).

Most 2 éves és hajnalban fogja magát és átmászik hozzánk, viszont egyedül képes elaludni és addig mi is jókat tudunk pihenni.

Én nem azt akartam, hogy le kelljen őt egyszer erről szoktatni, mert az szerintem sokkal nehezebb és rosszabb is a gyereknek. Inkább az elejétől fogva tudta mindenki hol van a saját ágya, és eközben nem maradtak el az együtt pihenések sem. Tudja, hogy ott vagyunk neki, nem volt soha magára hagyva, de mindenkinek van saját ágyikója és ezt jó tudatosítani a gyerkőcben elég hamar.

Nem kell egyedül hagyni sírni, de ne is kell szerintem évekig együtt aludni, hogy aztán 8 évesen közöld vele, hogy na most már elég volt. Szerintem ez nagyobb lelki sérülést okoz.

2012. dec. 31. 13:38
 13/38 anonim ***** válasza:

Ja, amúgy nagyon sírós babám volt, és ha sírt ott voltam vele, fogtam, ringattam, mellé feküdtem stb.

De ettől még időben rávezettem arra, hogy a kiságyában is jól érezhesse magát, hogy később ne legyen nehézségem azzal, hogy képtelen máshol és másképp aludni.

Van átmenet a csak együtt alvás és csak a "különzárás" között.

2012. dec. 31. 13:41
 14/38 anonim ***** válasza:
36%

Soha nem aludtunk egy ágyban a fiunkkal, szerintem egyáltalán nem egészséges. Próbáld meg, ha már elaludt, áttenni az ágyába.

A La Leche liga pedig nem szent szövetség, tapasztalt anyák tanácsait sem árt néha megfogadni és felesleges megsértődni, ha azok nem egyeznek a Te véleményeddel.

2012. dec. 31. 14:05
 15/38 anonim ***** válasza:
A 3 evesem meg mindig velem alszik, viszont az egy evesem kezdetektol kulon agyban alszik. Szerintem probalkozz es meglatod, mikor jo neki is kulon. Figyeld a babad es majd o dont. :-) kellemes babazast neked es buek mindenkinek. :-)
2012. dec. 31. 14:10
 16/38 anonim ***** válasza:
46%

Hát ez nagyon durva. Levan pontozva mindenki aki nem aldut a babájával egy ágyban?? 14-ből egy ember vette magához. Gondolom ő pontozgat lefele meg a kérdező. elég szomorú ez a hozzáállás, nem az hogy ki hol alszik, hanem az egymás véleményének nem elfogadása.

Az én gyerekem is sírt, hasfájós és refluxos volt, sok sok sírással járt, de eltudott aludni, mert erre tanítottam. Mellette volt a két nagytesó akik ovisok. Ez nem szuperanyu téma, egyszerűen gondolkodásbeli különbség.

Ellehet látni fáradtan is a gyerekeket, ezt csak zárójelben mondom.

Itt már komolyan mondom nem érdemes válaszolni semmire, mert ha kicsit más az ember felfogása akkor máris levan hordva. Gyönyörű, szép irányban halad ez az ország magyar anyukák. Gratulálok! Összefogás nulla, egymás becsmérlése magas fokon. És egyre jobban haladunk oda hogy utálnikell a másikat a saját véleményéért. Fantasztkus. Régen legalább az anyukák egymástól tanultak, elfogadták egymás nevelési elveit, esetleg tanácsait. Most meg...

2012. dec. 31. 14:14
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányommal kb. 2 hónapos koráig próbálkoztam a kisággyal, de általában mellettem kötött ki, ahol boldogan szuszogott reggelig. Ha szopni akart szopott, néha csak kinyújtotta a kezét, megtapogatta, hogy ott vagyok, és nyugodtan aludt tovább. Semmi rossz nincs ebben. Majdnem 3 volt, mikor átköltözött a saját csúszdás ágyába, de nem is akartam előbb átszoktatni. Egyik napról a másikra átszokott a saját ágyba, nem sínylette meg.Nincs jobb, mint együtt ébredni! Hallgass az ösztöneidre, és a babád jelzéseire.Ajánlom az Éjszakai gondoskodás című könyvet.
2012. dec. 31. 14:23
 18/38 anonim ***** válasza:
0%
14. vagyok. Engem egész nyugodtan le lehet pontozni, nem különösebben érdekel. A Kérdezőnek kell majd leszoktatnia a gyerekét egy nagyon rossz alvási szokásról - aminek ráadásul Ő az oka - nem nekem.
2012. dec. 31. 14:32
 19/38 anonim ***** válasza:
39%

2 év múlva ugyanitt várlak, csak a kérdés lesz más:

Hogyan szoktassam le a gyerekemet az állandó együtt alvásról? :)

Amúgy én próbáltam köztes megoldást találni, de az sem jó. Hát akkor meg nem tök mindegy mit írunk válasznak?

2012. dec. 31. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!