Meddig aludtatok egy ágyban a babával?
Amig nektek és a babának jó,kényelmes. Folyamatosan havonta 2-3 alkalmommal próbálkozz a kiságyba alvással.Ne felejtsük el ,hogy a kisbabák ránkszokva jönnek világra és ahogy érnek úgy szoknak le rólunk. A fiúk amúgyis anyásabbakilyen picinek. Nekem 2 hónapos a fiam még velem alszik, meg napközben a babkocsiban.Nem tudok mit csinálni a kiságyba nem alszik, ha alvó állapotban teszem bele akkor egyből felébred. Már át is tettük máshova a kiságyat,bizva hogy ott talán jobb lesz de nem. Én nem fogom sírni hagyni a gyerekemet ő ehhez még pici. Amúgy is ugyan annyi előnye van ,mint hátránya az együtt alvásnak. Én kötődő nevelés módszerét alkalmazom,mert minden vágyam ,hogy érzelmileg egy erős egynsúlyba lévő életre való fiút neveljek fel. Én így látom jónak.Jah én csak a hajnali 2 órási cicizésnél teszem általában a nagyágyba ,mivel én is akkor alszom el. Addig apával is tudok lenni és tudunk egymással foglalkozni.
Egyesek szerint azok a gyerekek, akik együtt alszanak a szüleikkel, gyermekként sokkal függetlenebbek, magabiztosabbak és jobban kedvelik a társaságot. Felnőttként magasabb az önbecsülésük, jobban kezelik a stresszt, mint azok, akik gyerekként egyedül aludtak.
Köszi szépen a lepontozást,első válaszoló vagyok,semmi bántót nem írtam,csak azt hogy mi hogy csináltuk.De látom más is le lett pontozva,aki egészséges keretek között szeretné a gyerekét NEVELNI!Igen nevelni!mert a gyereknevelést nem 3 hetesen,vagy 7 hónaposan kell elkezdeni,hanem akármilyen fura is,már az első naptól kezdve!NEm buták a babák,csak a megszokás rabjai,ergo ha eddig 3 hétig veletek aludt,nem csoda hogy ha beteszed egy számára tök idegen helyre,sírni kezd.én csak azt nem tudom mit fogsz majd kezdeni akkor ha a babád már forogni fog vagy kúszik,mászik,és gondolom ő hamarabb alszik el mint ti,ott hagyod a hálóban felügyelet nélkül?
Van egy jó kis könyv suttogó a címe,agyon sok problémára tud megoldást.egy nagyon jó mondatot azonban nagyon megjegyeztem belőle:"KEzd úgy ahogy folytatni" szeretnéd.Magyarul ha azt akarod hogy a baba önállóan is el tudjon aludni az ágyában,szoktasd erre az első naptól kezdve.
A másik dolog pedig:"nem akarom sírni hagyni a 3 hetes babámat"
Tök mind1 hogy 3 hetes vagy 20 hónapos a gyereked,egyszer sem jó sírni hallani,de ez is hozzátartozik a babaléthez mint az evés,alvás.Lehet újdonság,de a babák bizony szoktak sírni,és még mennyiszer fognak!Leszoktatni csak úgy fogod tudni ha egy picit sírni,különben még 3 éves korában is ott fogtok vele bohóckodni a hitvesi ágyban.
lehet hogy te állatnak érzed magad,de mi emberek vagyunk és nem állatok,jó hogy nem sz@rsz oda ahol éppen állsz...
Attól hogy ajánlok egy szakirodalmat a felvetett problémára,ami a segítségére lehet,attól még olvastam más könyvet is képzeld.De ez nem azt jelenti hogy ezek szerint nevelem a gyerekem,de jó ötletek lehetnek benne,jobbak mint egy ilyen anonim oldalon.
-Régen lehet hogy együtt aludtak az emberek,mivel 1 szoba volt,1 ággyal,és 1 szobát tudtak befűteni.De hagyjuk hogy mi volt régen,mert a mában élünk,és megváltoztak a szokások minden téren.Régen nem volt igény szerinti szoptatás és társai,3 óránként kapott enni,és jóccakát.Régen tehéntejet adtak a 2 hetes gyereknek,nem tápszert.Régen kivitték a pár hónapos csecsemőt a krumpliföldre,mert dolgozni kellett a szülőknek.Nem volt Fisher Price,meg uygulu-bugyulu,szóval sztem hagyjuk hogy régen mi volt!
Nem attól lesz valaki züllött idióta,mert természetes módon a saját ágyában alszik el.a gyerekkel foglalkozni kell,semmi köze ennek ahhoz hogy hogyan altatjuk.
Nehogy már azt mond nekem hogy a hülye aki a kezdetektől megtanítja arra a gyerekét hogyan tudjon önállóan a saját ágyában elaludni!És akkor mi van ha a szülők egy estét pl a Szilveszter szeretnék kettesben tölteni,elmennek bulizni a 2-3 éves gyereket meg a nagyira bízzák?Hogy fog elaludni?Végig ordítja az éjszakát?
Pont ezekből a "velünk együtt alszik a gyerek"-ekből lesz olyan felnőtt,aki még 30 évesen is a kisszobában lakik a szüleinél.
Egy szó mint száz,mindenki úgy csinálja ahogy akarja!Mi szerencsére ezen a téren (is)következetesek próbáltunk lenni,nincs probléma az altatással,alvással.2 hónapos kora óta végig aludja aludja az éjszakákat,mi jól alszunk külön,reggel találkozunk,nincs attól gyönyörűbb hang,mikor nevetve jelez a másik szobából hogy felébredt.Bemész hozzá és rád mosolyog.És azután az egész napot együtt töltjük,foglalkozunk vele.Remélem nem találja ki senki hogy emiatt züllött lesz a kisfiam!
Boldog,kevés problémával megáldott, Új Évet Kívánok minden Édesanyának!
Teljesen egyet értek az utolsó válaszolóval.Nem állatok vagyunk hanem emberek,és a 21.században élünk!
Egészségtelen dolog együtt aludni egy kisbabával,a franciaágy 2 személynek van kitalálva.Mégis így hogyan lehet szexuális életet élni?
21 -es vagyok. Írtam,hogy hajnali 2-kor teszem a nagyágyba addig simán lehet mindent csinálni. Addig amíg felkel éjjel 1-2-3 alkalommal enni addig biztos velünk marad egy ágyban.
Ha nem értettétek az állatokról szóló hozzászólásom akkor sajnálom. :)
24-es válaszoló!
Régen,( nem a közelmúltban) nem tehéntejet kaptak a gyerekek,vagy tápszert, hanem akkor volt igazán igény szerinti szoptatás, nem nézték az órát, sírt, kapott cicit. A legkisebb gyerek tényleg egy ágyban aludt az anyával, vagy az ágy mellett egy bölcsőben. Gazdagéknál meg a szoptatós dajkával, nörsszel, dadával stb. Igaz, hogy mindenkinek magánügye, hol altatja a gyermekét, de szerintem a természetes nem a külön szoba, külön ágy, hanem a testközelség.A fiam az éjszaka elejét 2 éves koráig a mellettem lévő kiságyban töltötte, aztán éjféltől bekerült közénk. Két éves volt, mikor külön szobába költözött és semmilyen ellenállást nem tanúsított. Persze időnként, ha közénk szeretett volna jönni, bármikor megtehette.
25-ös válaszoló!
Szexuális életet kizárólag a franciaágyban, kizárólag éjszaka lehet élni? Pironkodva jegyzem meg, hogy mennyire fellendült a nemi életünk pici babás időszakokban. (nappali kanapéja, fürdőszoba, konyhastb
3 hónapos koráig aludtunk egy ágyban a kisfiunkkal, majd egy szobában , de külön ágyban. 5 hónapos korától pedig a saját szobájában alszik.
Az átállásoknál egyáltalán nem volt semmi probléma. Mintha mi sem történt volna.
Hozzá kell tennem, hogy az első 3 hétben külön szobában aludt. Ezzel nem is volt probléma, bár nehezen aludt el, viszont nyugtalan, sírós kisbaba volt napközben is. Aztán úgy döntöttem - korábbi elveim ellenére - hogy a kisbabának az anyukája mellett a helye, és magunk mellé vettük. Onnantól kezdve egy nyugodt, kiegyensúlyozott és kifejezetten jó alvó babánk lett.
Fél éves korától 10-12 órát alszik egyhuzamban. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!