Már nem tudom, mit csináljak? Annyira makacs és hisztis! Igyekszem következetes lenni, de már nem bírom az állandó üvöltést, ha vmi nem úgy van, mint ahogy ő elképzelte!
11 hós, és ha a fejébe vesz valamit, akkor egyszerűen nem lehet elterelni a figyelmét, és annyira belelovalja magát, hogy a szomszédok már mind azt hiszik, verem a gyereket.
De nem engedhetek meg neki mindent, muszáj határokat húznom, de már ki vagyok készülve teljesen, most is egy nyamvadt konnektor miatt ordít 50 perce. Nem kell neki semmi más játék, ha 1 percre el is hallgat mert mondjuk kivinném az erkélyre kutyákat nézni, már kérezkedik be és megy a konnektorhoz - és kezdjük előről...
Nem a konnektor a lényeg, remélem értitek...
Tegnap a székeket kezdte borogatni merő szórakozásból, persze féltem, hogy ráesik, ebből lett a hiszti. Vagy kedvence még a papucsok/cipők talpának nyalogatása stb. Szóval ha bármit nem hagyok, akkor kitör a világháború...
Szia!Jajj,nem irigyellek!:( Egyáltalán nem köti le semmi?
Most kapásból az jutott eszembe,hogy keress egy használaton kívül levő (tehát nem bekötött,áramtalanított) dugaljat és add a kezébe!Vagy kizárólag az érdekli,ami a falban van?
Lehet,hogy villanyszerelő lesz :) na jó,csak vicceltem! :)
Teljesen egyértelmű,hogy meg kell tanulnia,hogy mit szabad és mi az ami veszélyes lehet,mi az amit nem szabad!Gondolom,mindent próbáltál már....Kitartás,talán hamarosan elveszíti az érdeklődését a konnektor iránt és valami mással köti le magát!
bocsi, most láttam, hogy írtál miközben kommenteltem.
igen, próbáltam a figyelemelterelést és a sírni hagyást is.
az elsővel az a probléma, hogy ha pár percig el is van vmi mással, akkor utána azt abbahagyja és visszatért a "tiltott dologhoz" vagy ha az nem elérhető, akkor direkt olyasmivel próbálkozik, mait tudja, hogy nem szabad. Gondolom próbálgatja a határait.
a sírni hagyás sem jött be, talán én vagyok túl gyenge, de olyannyira belelovalja magát, hogy már nem bírom hallgatni, képes 20-30-40 percen át üvölteni egyfolytában, és az a baj, hogy nem is felejti el, miért kezdte el. Egyszer apja volt otthon vele és ő kipróbálta, meddig bírja a gyerek, hát másfél óra után a kicsi elhányta magát, gondolom annyira felkavarodott a gyomra a sok lenyelt könnytől/takonytól...
Az enyém is makacs, de most elszégyelltem magam, mert azért ez nálunk talán mégis könnyebb.
Én hisztinél egyszerűen ott hagyom, 2-3 perc max míg abbahgyja. A konnektornál persze nem lehet otthagyni, ilyenkor jön a figyelemelterelés, de ha az sem megy, akkor beteszem a járókába, na akkor beindul a hiszti ezerrel, akár 10 percig is üvölthet, de aztán megnyugszik.
A legfontosabb, hogy legyél következetes, a szomszédokkal ne foglalkozz.
2.-nak
de igen, amúgy félórákig képes olvasgatni, játszogatni, táncikálni stb. tök jól elvan magában is, csak ha épp olyat vesz a fejébe, amit nem kéne és ezt nem engedem, akkor tör ki a ribillió.
ÓÓ,most olvastam a kommenetedet.Szóval nem a konnektor a fő probléma,hanem az általános "hiszti".
Szigorúnak kell lenned,akkor nincs más teendő,szorítsd össze a fogad és hagyd,hogy ordítson!Komolyan.Ha szépen elmagyaráztad neki,hogy mit miért nem lehet és ő valószínűleg érti is,hogy tiltod bizonyos dolgoktól,akkor mi mást tehetsz?Igen,egy bizonyos ponton túl tényleg nem tudsz mit csinálni,hagyni kell,hogy megnyugodjon és felfogja,hogy nem lehet mindent,amit szeretne.
Igen, szeretném elkerülni, hogy zsaroló-eszközzé váljon a hiszti meg hát az ő biztonsága is azt kívánja, hogy értse és tudja, hogy mit jelent a NEM.
Illetve, hogy tiszteletben is tartsa, mert tudni tudja: rázza fejét és mondja, hogy nye-nye, közben meg engem néz és csak azért is odamegy bepróbálkozni.
Próbálok kitartani, de ő is olyan hangerőn és hangszínen műveli az üvöltést, hogy az idegeim kezdenek szétfoszlani tőle lassacskán. De a megerősítéseket köszönöm, igyekezni fogok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!