Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alvás gond, mit tegyek?

Alvás gond, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 és egy 1 éves fiam. Egy szobában vannak. A kicsi elalszik 20:30 körül, de a nagy még nem. Hangoskodik, nem akar aludni...Apa ott fekszik az ágy mellett minden este mert csak vele alszik. Van hogy 1,5 órát is ott fekszik. Állandóan pisilni kell, kakálni kell, szomjas-éhes vagyok...kifogások hogy ne kelljen aludni. Régen mindig egyedül aludt el, mióta kikerült a kiságyból rendes ágyra azóta szórakozik. Nem hagyhatom sírni mert a picit felébreszti.(nincs több szobánk hogy külön tegyem őket).Minden este ez a kinlódás. Vettem már neki éjszakai fényt, hogy ne legyen tök sötét, de nem érdekli.Mit tegyek, mert ez már kikészít bennünket. Főleg, hogy 2-3 körül megébred a pici, csak köztünk alszik vissza, 4 körül meg totyog át a nagy és bújik közénk.Alig férünk el az ágyon reggelre és mindenünk zsibbad.Vettem az ajtóra rácsot, hogy ne jöjjön ki, de rugdossa az ajtót, meg kiabál,így felkel a pici. Nem értem , hogy nem alszik, van hogy délben csak egy félórát alszik és mint aki feltöltődött teljesen.Ma is felkeltettem egy óra alvás után, még egy órába telt mire magához tért,nyűgös volt, hogy álmos. Most pedig még mindíg ébren van. A bölcsiben alszik délben 1,5-2 órát este meg nem lehet vele bírni.Mit tegyek, hogy elaludjon magától??

2012. dec. 25. 22:01
 1/2 anonim ***** válasza:
55%

Szia !

Átéltem ezt ! Most 5 éves és 3 éves és 4 hónapos a kicsi ! Mikor még Noé a legkisebb nem született meg akkor történt ez az eset pont terhes voltam semmihez nem volt kedvem! Maxim a nagyobbik csinálta ezt mint nálatok ugye a kicsi Örs próbált aludni Maxim meg nem hagyta mi úgy oldottuk meg , hogy ha Örsőt letettem 8-kor akkotr hagytam a Maximot , hogy egy kicsit velem legyen oda ültünk a kanapéra kapott egy kakaót közben megbeszéltük mi történt ma de ha olyan kicsi mint nektek akkor ölelgesd puszilgsd éreze hogy fontos neked :-) és sikerült rögtön elaludt :-) Nagyon meglepődtem de bevált ! Hát ez az ott átmászkálos dolog mindigfelkeltem és vissza vittem a helyükre őket :-) Oda bújtamegy kicst

2012. dec. 25. 22:36
 2/2 anonim ***** válasza:
51%

Na igen, pont azzal rontod el, hogy nem kiabálhat, és gondolom teljesíted az akaratát, így szivat titeket.

Beszéld meg vele, hogy mától így lesz: Mondd el a pontos forgatókönyvet: pisi, fürdés, pisi, alvás. És nincs kijövetel...

Ha ordít, akkor sem, még ha felordítja a kicsit, akkor sem. Egy-két nap alatt rájön, hogy új rend van. Vagy altassátok a kicsi előtt el a nagyot 8 kor.

2012. dec. 26. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!