Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónapos kislányom már csak...

17 hónapos kislányom már csak egyszer alszik nappal, de van hogy egyszer sem. Gond ha kimarad a nappali alvás?

Figyelt kérdés
2011. dec. 13. 12:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát ezt végül is te látod hogy gond-e ha kimarad!Késő délután még bírja??nem álmos,fáradt???mert az én 19 hósomnál még soha nem volt olyan hogy nappal ne aludjon,olyan viszont volt már,hogy késsőbb aludt a megszokott időnél,na akkor volt ám armageddon::összeakadtak a lábai a fáradságtól,csapkodott mindenfele még a levegőbe is,semmi nem volt jó már neki,egyszóval már nem tudott uralkodni magán!

Én több helyen is olvastam már,hogy átlagba 5-6 éves korig kell a nappali alvásmégha fél-1 óra de akkor is!

Gondolj bele hisz bölcsibe sőt még oviba is alszanak!

Nem lehet,hogy nem eléggé van lefárasztva és azért nem alszik nappal??Vagytok sokat levegőn??Mozog eleget??

2011. dec. 13. 13:02
 2/8 TKI Ibolya ***** válasza:

Szerintem meg gond.Mi lesz vele az oviban.Arról nem is beszélve hogy nagyon fontos a pici gyereknek az alvás ,mert olyankor "regenerálódik" és "okosodik". Ezt egy fejlesztőpedagógus és egy gyermek pszichológus is mondta nekem. Olyan nem volt nálunk,hogy nem alszik.Nem volt a nagyoknak választása.Ha kellett oda feküdtem melléjük,sőt a fiamat még át is kellett karolni mert meglógott volna az ágyból.Meséltem nekik és már aludtak is.

3 gyermekes anyuka

2011. dec. 13. 13:32
 3/8 A kérdező kommentje:

az oviról, bölcsiről ne meséljetek mert nem Magyarországon élünk és itt teljesen más a rendszer.

még cicivel alszik el, amikor álmos. ha nem álmos akkor sehogy. simán kibirja estig alvás nélkül is, ugyanúgy mintha aludt volna.

igy néz ki egy napunk: általában 9 körül kel, cici majd fél 10kor reggeli. 12 igy megfőzöm az ebédet. eszünk és általában fél 1 kor lefekszem vele, szinte mindig elalszik. az arány havonta 2-3 alváskimaradás:)

ha felkel szopik majd elmegyünk sétálni, hazajövünk uzsonnázunk, este 7 ig játék, 7kor vacsi, majd fürdés. 9 körül szopi és alvás. éjjel még vagy 2x szopi.

2011. dec. 13. 13:45
 4/8 anonim ***** válasza:

ezzel az aránnyal semmi baj de alapvetően szüksége van rá, pont úgy van ahogy a 2. válaszoló írta :)

azt veszem kii a kérdésedből (és ne haragudj ha tévedek), hogy nemrég tért át az egy alvásra, akkor meg teljesen normális, ha egy-egy kimarad, neki is idő kell míg átáll. sokszor olvasni, hogy kis csecsemőknél is kimarad az egész napi alvás mikor 4-ről 3-ra, vagy 3-ről 2-re térnek át

2011. dec. 13. 14:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem sokkal 1 éves múlt, amikortól már csak 1x aludt. Már elmúlt 2, de alig bírja ki fél 1-ig, aludnia kell. Vannak napok, hogy nehezebben alszik el, olyan is volt nem 1x, hogy úgy fogtam le, de pár perc így is elég. Még soha nem maradt ki az alvás.
2011. dec. 13. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha néha kimarad szerintem egyáltalán nem gond. Nem minden gyereknek egyforma az alvásigénye.
2011. dec. 13. 14:09
 7/8 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat! igyekszem mindig lefektetni delben!
2011. dec. 13. 16:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is előfordul egy hónapban 1x-2x, hogy nem alszik délután. Csinálhatok vele bármit, ilyenkor nem megy az alvás. Gőzöm sincs, hogy ez mitől van.

Egyébként én ragaszkodom a délutáni pihenőhöz, szüksége van még rá! (21 hós)

2011. dec. 13. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!