Hogyan zajlik manapság a keresztelés? Mennyibe kerül? Van várakozási idő?
Figyelt kérdés
Reformátusnak szeretnénk keresztelni a fiunkat! 2008. máj. 29. 12:57
1/2 anonim válasza:
Mi evangélikusok vagyunk, holnap lesz a keresztelő. Nem egy nagy grimbusz, igaz, hogy én ismerem régóta a lelkészt, mert hozzá jártam kiskoromban már hittanra, így megvolt a telefonszáma, de ha neked ilyen szám nincs meg akkor is egyszerű, csak be kell menni a lelkészhez, hogy mikor ér rá. Nálunk úgy volt, hogy odatelefonáltam, megbeszéltünk egy időpontot, akkor találkoztunk, akkor meg lett beszélve a keresztelő időpontja, és hogy kik lesznek a keresztszülők, ki milyen vallású, mikor született és mit dolgozik. Ennyi volt. Pénzről szó sem volt, igaz, én sem kérdeztem, de szerintem mondta volna a lelkészünk, hiszen már tényleg kislány korom óta ismer.
2/2 anonim válasza:
A lányom reformátusnak lett keresztelve 3éve és nem kért a pap semmit. Elötte volt egy megbeszélés:szülők+keresztszülők bementünk és az adatokat egyeztettük.
A fiamat pár hete katolikusnak kereszteltük. Itt csak egy papírt kitöltöttünk(bár kellett volna személyes megbeszélés is,de nagyon jó fej volt a pap és elhagytuk) és ott sem kértek semmit.
Ha anyagilag akarsz valamennyit adni,akkor tedd azt mint mi. Dobj az urnába kifelé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!