Mennyibe kerül kb. a keresztelés?
Szia!
A keresztelésért nem kell fizetni. Tőlünk semmilyen papírokat nem kértek, az kell, hogy a keresztszülők meglegyenek keresztelve, és ennyi. Mit kap a baba? Megkapta a keresztelő gyertyáját, kapott egy ingecskét, meg a keresztlevelét. Ennyi. Az egész kb. 30percig tartott. Felolvasta a könyvéből a keresztelőhöz kapcsolódó anyagát, ( a babát a keresztszülő fogja közben) megkente valami szent balzsammal a pici homlokát, a 2 szülő és 2 keresztszülő keresztet vetett rá, ezután lecsolták a fejét a vízzel. Remélem tudtam segíteni.
Szia! Mi görög kat. vagyunk, papír nem kellett, csak a ker. szülők legyenek katolikusak.
Nem kaptunk semmit róla, viszont a papnak adtunk egy üveg italt és 10000 ft.
De ez nem kötelező!!!!
A Rom.Kat. keresztelő ingyen van.
DE! Vedd hozzá, hogy összejön a család, esetleg ott is ebédelnek, szóval nálunk egy olyan 20 ezer volt a kaja, sör, bor, sütik, torta, stb. Pedig csak a szűkebb család volt+ a keresztszülők. Ja, és keresztelőre illik fehér ruhácskát venni, ami szintén pénzbe kerül, ha csak nem tudsz szerezni ismerősöktől.
engem a templomi rése anyagi szempontból hidegen hagy, de a reformátusoknál nálunk azt hiszem, fizetni kell érte az egyházadót. Sehova sem vagyunk beiratkozva, nem vagyunk nagy templombajárók, mikor esküdtünk, akkor is ki kellett fizetni az esketéskor az arra az évre szóló egyházadót.
Én az ünnepségtől félek nagyon, mert anyósék családja nagy bulis, szóval nagy lesz a buli, különben sértődés lesz belőle. A múltkor, mikor a keresztelő szóba került, anyósom elcsodálkozot, hogy mi nem három hónaposan akarjuk megkeresztelni a babát? Majdnem a fejéhez vágtam, hogy majd akkor keresztelünk, ha lesz annyi pénzünk, hogy az egész pereputtyát vendégül lássuk. Előre írtózok tőle, de ha csúnyán is fognak rám nézni, akkor is megmondom nekik, hogy mindenki pénzt hozzon (nem fogok egy akkora keresztelőt csapni azért, hogy egy csomó hülyeséget kapjunk, amit soha nem fogunk használni)
19 hetes kismami
Nekünk most volt, a fiam 8 hós, katolikus volt.
Itt semmi papír nem kellet, a keresztszülők 5 ezer ft adtak a papnak borítékba.
a fiam pénzt kapott, én azt kértem, új autósülést vettünk neki belőle.
Szia!Nekünk azt mondták,hogy "amennyit rá tudunk szánni"
Szóval papja és temploma válogatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!