Rossz anya lennék ha inkább tápszerre váltanék?
Az én fiam már betöltötte a 6 hónapot, és nem hajlandó szopizni, illetve amikor igen, akkor is egy óra múlva kel és ordít megint. Én - akárki akármit mond - nem fogok kínlódni, neki is együtt kellene működni, mert magától nem jön ki az a tej. Fejni meg sajnos nem tudok, nem indítja be a tejleadó reflexet. Úgyhogy a hozzátáplálás mellett marad a tápszer, eddig mindent megtettem, fejtem, amíg tudtam, ittam szoptatós teát, görögszénamag teát, homeós bogyókat, hogy legyen elég tejem, de a fiam nem egy cicifüggő, és nem is éhenkórász, nekem kellett mindig figyelnem az órát, hogy elég gyakran egyen. Én úgy érzem, 6 hónapig megtettem a tőlem telhetőt, nem kényszeríthetem a gyereket, hogy szopizzon.
Úgy látom hasonló helyzetben vagy, csak más okból nem eszik a babád. Én nem vagyok tápszerellenes, és nem misztifikálom túl (ezért biztos kapok a fejemre) szoptatást, sok egészséges tápszeres babát ismerek és sok beteges anyatejeset.
Örülj, hogy 5 hónapig tudtál szoptatni, másnak ennyi sem jut.
A szoptatásért meg kell dolgozni , könnyebb elővenni a tápot és nyomni a gyerekben.De ha van tejed és az egészséged engedi kötelességes kell hogy legyen szoptatni a gyermeked.Mindennek a könnyebb oldalát választod?
Ha kicsi akkor akár sárgaságtól is lehet aluszékony.
Ha nagyobb akkor fejd le és szoptaníttal vagy calmával add oda neki ,de semmikép ne cumiból.
Ez a probléma nálam is probléma. 50-60 ml-t tud kiszopizni közel egy óra alatt. És sír, hogy éhes. A 75-90 gramm tápszert simán megeszi mellette. 15 napos és még nem értük el a születési súlyát! :( Igaz, hogy vizes volt ő is, ezért volt 4110 gramm. Most 3860. :(
Nekem dilemma még az is, hogy a szopizás után hiába büfizik, dől ki orrán-száján a tej vagy a már megtúrósodott tej. :( Nem tudom, mit csináljak. Nagyon szeretnék szoptatni, de éheztetni nem akarom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!