Szerintetek rossz anya vagyok?
Csak azt jegyezd meg, hogy lenne idő, amikor játszanál a gyermekeddel, de ő már nem akar majd veled beszélgetni sem.
Egy másfél éves kislány nem könyvből akar mesét hallgatni, hanem hallgatni azt, hogy pl. mi volt, amikor te kicsi voltál. Tanulj meg rövid kis mondókákat, s mondogasd neki! Hidd el, hogy százszor fogja mondani: mégegyszer, mégegyszer.Aludj Szandi, aludjál-Nyuszika is alszik, este van a faluban, esti harang hallik.
Más: Kályha vállán a cica, szeretsz-e még Szandika, Dunáról fúj a szél.
Ha nem szeretsz Szandika, karmoljon meg a cica, Dunáról fúj a szél.
Sződd be a nevét a mondókákba, göndöreket fog kacagni!
Ki kell tapasztalni, mi érdekli.
A miénk sem szeret rajzolni, gyurmázni, de az autók a mindene: találkozik két autó: szia, hová mégy, mi a neved, hol laksz, van nagymamád? Ilyen egyszerű kis beszélgetések melengetik meg a lelket.
Nem vagy rossz anya. Én sem vagyok az a típus, aki órákat eljátszik a gyerekkel. Kisfiam másfél éves, néha leülök vele, hogy játsszunk, de kb. úgy reagál, mint a lányod. A közös játékoknak sem most van itt az ideje, mármint a gyerek igényei szempontjából, hisz ez a korszak a magányos játékoké. Enyém is elvan ezzel-azzal, néha odahozza, megnézem, vagy olvasok kicsit, ha könyvet hoz, de kb 1 perc után rohan tovább.
Semmi gond nincs ezzel. Nagylányommal is így voltam. Vele sem voltam az az órákat eljátszó anyuka, elvolt ő is. Most 11 éves, és pl. karácsonyi vásárra készülünk, kell majd vennem gipszet, meg díszeket csinálni, ebben a korban már teljesen más a gyerek.
Kedves 2-es válaszoló. A régi történetekből egy másfél éves gyerek semmit nem ért meg, futni meg nem lehet utána, hogy igenis végighallgatod, amit mondok. Amire van igénye agyereknek, azt kell tenni.
Mi az, hogy pár év múlva meg sem fogja a szülőt hallgatni?????
Dehogy vagy rossz anya. Arra nem tudok válaszolni miért nem játszik veled szívesen. Próbálj ki több mindent, lehet hogy még kicsi ahhoz hogy pl. gyurmázzon.
A házi munka kérdésen viszont én is fennakadtam. Naponta van ilyen kérdés és mindig csodálkozom, hogy ez mekkora probléma. Mert még ha olyan anyukák tennék fel, akik dolgoznak, azt megérteném. Én szinte csak akkor végzek házi munkát amikor alszik a gyerek, mégis minden nap van főtt étel és tiszta a lakás. Végülis amikor dolgoztam akkor sem lehetett napközben porszívózni mégis megvolt akkor is. Ha a gyerek ébren van akkor az övé vagyok, akkor is ha emiatt pár órát csúszik a vasalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!