Miért vagyok ilyen rossz anya? Hogy lehetnék jó anyja a gyermekemnek?
Először is nyugodj meg, bár gondolom azzal hogy kiírtad magadból már félig sikerült.
Szavaidból ítélve látszik, imádod a lányod, és hidd el jó anya vagy. Tudom min mész keresztül én is átéltem ezt, és mindenki aki anya lett, ez tényleg nem könnyű időszak. Próbáld bevonni apát is, és olyankor ne a házimunkával foglalkozz, hanem pihenj, kapcsolj ki. Ugorj le a kisboltba, és vegyél csokit---nálam bevált!
Ne aggódj, nem fog apadni a tejed attól a 20 ml tápszertől, mert az olyan kicsi mennyiség. Csak ha azt szeretnéd, hogy anyatejes maradjon, akkor arra vigyázz hogy ne állandósuljon a tápszer és ne növeld a tápszer adagokat, inkább rakd többször mellre és mindkét ciciből szopizzon, így jól lehet növelni a tejmennyiséget.
A hangulatod szerintem még a szülés és a hozzá tartozó változások hatása lehet. Annyi minden megváltozott körülötted, és talán "megijedtél" attól, hogy hogy fogsz ellátni egy babát, de ez teljesen természetes így az elején. Napról napra jobb lesz és belerázódsz a dolgokba. Pár hónap múlva már rutinos lesz minden. A védőnőtől (ha normális) nyugodtan kérj segítséget, akár csak annyit hogy hallgassa meg a problémáid és adjon tanácsot! Idővel minden kialakul és a maga medrében fog szépen folyni a kis életetek.
Apának meg persze könnyebb, hiszen ő csak esténként látja a babát és emiatt nagyobb türelme van még hozzá.
Szóval kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!