Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek rossz anya vagyok?

Szerintetek rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
a kislanyom masfel eves es annyiszor latom,hogy mas anyukak egyutt gyurmaznak meg jatszanak a gyerekeikkel.Nekem valahogy ez nem megy.csinaltunk gyurmat de eldobja nem is erdekli.Probaltam olvasni neki konyvbol,hogy egyutt nzzuk benne a kepeket..ellapoz vagy kiveszi a kezembol es mar megy is tovabb.Ugy erzem,hogy unalmas es rossz anyuka vagyok!A masik egesz napom egy rohanas !Vasarolni kell,fozni,takaritani,mosni!!Ti hogy tudtok ennyi dolgot csinalni plusz meg egyutt jatszani a gyerekkel?

2012. dec. 2. 15:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%

16:57 - azt jelenti, hogy sokan odázzák el, majd mesélek neki, ha nagyobb lesz, majd játszok vele, ha értelmes lesz Aztán hipp-hopp elszaladnak az évek, és azok a gyerekek, akikkel nem alapoztuk meg a meghitt együttléteket, már nem is fogják igényelni.A tiniélet nyugodtságát kisgyermekkorban kell megalapozni.

Akkor a miénk különleges gyermek, mert mindig szerette és szereti is hallgatni, mi történt velem a bölcsiben,az anyukámmal, az óvodában. S minden elalváskor délben és este is-lefekszek mellé, nem könyvből, hanem emlékezetből mesélem neki a Légy, meg az oroszlánt, a Répa mesét, A kóró és a kismadarat...egyszerű szavakkal, nem a könyv szavaival.S egyszer csak szuszog, álomba figyeli magát.

Képes volna 3x egymás után megnézni-velem együtt- a Maszkabált, Gryllus Dániel DVD-jét, mindig új dolgot fedezünk fel a rajzokon.Én imádom ezeket az aktív együttléteket.

Imádok vele összebújni, sutyorogni, beszélgetni.Szeret is beszélni, Sokan megszólítanak, hogy gratuláljanak, már 2 éves korában is olyan szépen, értelmesen, nagy szókinccsel beszélt.Ma már 3 éves, nem szeret viszont rajzolni, gyurmázni sem - de ezeket én sem szerettem soha:(

2012. dec. 2. 21:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Tegnap találtam rá erre a kérdésre, akkor nem tudtam válaszolni, pedig némelyik válaszon már akkor is elképedtem.

Egy másfél éves gyerekről van szó! Tudom, hogy nagyon különböző ütemben érnek, meg nekem fiam van, de őt aztán semmi mese, mondóka nem kötötte le ennyi idősen Ha néha mondókáztam neki, ott hagyott, és nem mondta, hogy "még egyszer", már csak azért sem, mert egy árva szót sem szólt még ennyi idősen. Az meg, hogy egy ekkorának a saját gyerekkoromról meséljek, jó vicc. :) Nem érdekli.

Őt valamivel 2 éves kora után kezdték érdekelni a mesék, de bevallom, még most, 2,5 éves korában sem mindig igényli a közös játékot. Az összebújást, puszilgatást igen, apjával sokat hancúrozik, néha beszélgetünk is, persze az ő kis szintjén, de nem mindig partner abban, hogy akkor tologassuk közösen az autókat.

Szerintem inkább próbáld meg gyerekek közé vinni. Ha nem is bölcsibe, de talán séta közben vagy a játszótéren megismerkedtek néhány szimpatikus kisgyerekkel és a szüleikkel, és öröm nézni, ahogyan együtt játszanak. A gyereknek gyerek a társa, nem a felnőttek.

És ha már ennél a kérdésnél sem bírták ki egyesek, hogy ne ősanyázzanak, leszögezem: én ősanya vagyok. A kötődően nevelt gyerekek sem szeretik mind a mondókákat.

2012. dec. 3. 15:21
 13/19 anonim ***** válasza:

Akkor nem jó mondókát mondtál:

Próbáld ki:

A házat kisöpörjük - simítsd meg a haját!

A port letöröljük - simítsd meg a homlokát!

A zsalugátereket becsukjuk - a két szemhéját lágyan csukd le!

Az ajtót bezárjuk - csippentsd össze az ajkait!

És a kulcson egyet csavarintunk. - csavard meg finoman a kis orrát!

Vagy: vedd a kezedbe a kis tenyerét, és a másik kezeddel végezd a mozdulatokat:

Hasítom

Vágom

Szúrom

Könyökölöm

Pacsit adok

Megpuszilom.

Ha nem fog kacagni, nem tolja oda a kis kezét, hogy megint, megint...akkor meghívlak egy pohár sörre.

Vagy : ültesd a térdedre és játszd:

Így lovagolnak a hölgyek

Az urak gyorsabban mennek

Az öregek így döcögnek

A huszárok így repülnek: hipp, hopp, hipp, hopp.

Ezek is mondókák, gyűjtőnevük: játék ölbeli gyermekkel.

Az meg, hogy mi történt veled? "Mikor mentem anyával a bölcsibe, az egyik udvarban volt egy kiskutya. Mindig ugatott, csihölt-csaholt: vek, vek, vek.

A másik udvaron volt egy nagy kutya, na, az csak ritkán ugatott, de akkora hangja volt: vak, vak, vak."

Csak ilyen "történeteket" képzelj el, ahol a szókincs, a hangszín, a hangerő, a hangsúly, a tempó adja az élményt!

Csodás játékok ezek!:)

2012. dec. 3. 19:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Ja, és a kiscsoportosok - 3-4 évesek! - játékának jellemzője: egymás mellett, de nem egymással.A 2 éveseket nem nagyon érdekli a hasonló korú társ. Annál inkább az anyával való játék.
2012. dec. 3. 19:05
 15/19 anonim ***** válasza:
hát ezzel nem értek egyet fiam 16 hónaposan kezdte a bölcsit és mesélték a gondozónők,hogy együtt játszik a többi kisgyerekkel,főzőcskéznek,fodrászkodnak,autóznak stb
2012. dec. 3. 19:07
 16/19 anonim ***** válasza:
OK, én a szakirodalom megállapításait mondom.A másik, mit értünk azon, hogy együtt játszanak? Mindegyik tolja a maga autóját, vagy megszervezik a tevékenységet?De ezen nem veszünk össze. Minden gyerek más, de vannak életkori,egyéni, tipikus sajátosságok.
2012. dec. 3. 19:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Dehogy nem érdekli őket a hasonló korú társ. Én is azt olvastam, hogy nem, pedig de. Az én kisfiam másfél évesen már vidáman barátkozott, most, egy év múlva pedig komplett baráti köre van, kézen fogva rohangálnak, versenyeznek a motorral, ilyesmi. Az igaz, hogy szabályokra épülő játékot nem játszanak még ennyi idősen, de összehasonlíthatatlanul vidámabban szaladgál a többi gyerekkel, mint egyedül.
2012. dec. 3. 22:47
 18/19 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 8 hónapos és ha lát egy babakocsit vagy egy gyereket olyan visitásba beszélgetésbe kezd, hogy az csuda. Oda kell vinnem a gyerekekhez, mert imádja őket. Nem sok gyerek van a családban de rögtön kiszurja a felnőttek közül és dumál neki ha meglátja az uncsiját például.
2012. dec. 4. 11:47
 19/19 A kérdező kommentje:
Kedves 15.21es a te valaszod nyugtatott meg a legjobban.Tudjatok elso gyerek es nekem nem volt kishugom vagy kisebb gyerek a csaladban akin kicsit lehetett volna gyakorolni.Emlekszem arra anyukam ,hogy nevelt emgem es o borzalmasan jo anya volt.Sajnos mar nem el.Talan butasag de mindig ugy erzem tul magasra tette nekem a mercet,mivel en is olyan anya szeretnek lenni mint o volt.Viszont o egy vegtelenul turelmes es onfelaldozo ember volt.en magam mas vagyok es kevesbe vagyok turelmes de igyekszem.Ma neztem a kislanyom es rajottem,hogy nem kene ketelkednem magamban hiszen eddig is osztonosen neveltem ot es borzalmasan jo kislany.Vannak kis vicces dolgaink amiket csak mi ertunk ,szofogado kislany es az idegenekkel nagyon kedves es baratsagos.Soha senkire es semmire nem emelt kezet,hazafele a hazunk elotti osszes viragot megsimogatja es csak ugy mehetunk haza.Amikor hazaerunk kipakolja a szatyrot es egyenkent adogatja a dolgokat nekem,o mar rovid mondtaokban beszel elkeri amit szeretne es meg is koszoni.rengeteg ilyen dolog van szoval annyire nem lehetek rossz mert akkor az biztosan latszana a viselkedesen nem lenne olyan kis kedves jo kislany.
2012. dec. 4. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!