Rossz anya lennék ha inkább tápszerre váltanék?
És miből gondolod hogy a tápszertől jobban aludna? Amúgy mennyi idős?
Miért nem veszed magad mellé, és akkor pihenhetnétek mindketten. Ne haragudj de ez valójában hiszti amit csinálsz. Mindent ki lehet bírni, megnyugtatlak. Az az anyuka akinek pl korababája születik, és hetekig fej éjjel nappal, meg az intenzíven ül a babája mellett, az mit mondjon? Akié felcseréli az éjszakát a nappallal, és avan mellette még egy nagyobb tesó aki meg nappal van fent az mit tehet? Akinek hasfájós a babája és üvölt órákat, az vigye vissza? Gondolkodj egy picit, és értékeld át a dolgokat. Ez nem probléma, csak kényelmetlenség, amin neked kellene felülemelkedned. Millió dolog lesz még a megszokott alváson kívül amiről le kell mondanod azért, hogy a babádnak jobb legyen.
Ettől függetlenül nem vagy rossz anya ha a szoptatás abbahagyása mellett döntesz. Ez nem ezen múlik, csak azt mutatja, hogy még nem fogtad föl, hogy miről is szól a gyerekszülés. Nem egy játékbabát kapsz akivel akkor játszol mikor akarsz. Innetől nem az a fontos hogy te mit akarsz, hanem hogy neki jó legyen. Főleg még ilyen pici és rád van utalva. Ismerős érzés, mert nekem is kb 6 hónapig tartott mire ezt elfogadtam. Utána sokkal könnyebb lett minden. Mikor a második babám született, szintén próbára tett. Ő este9- hajnal 2-ig üvöltött 3 hónapon át minden áldott éjjel. Én örültem volna ha csak 3 óránként kel.
Szóval elég a hisztiből, és szedd össze magad. Te már Édesanya vagy. Viselkedj úgy!
Nagy valószínűséggel le leszek pontozva, de én őszintén leírom, h nálam hogy volt!
A lányom szopizott 3 hétig, meg kell mondtam, épp, h csak jött pár csepp. 1 kínszenvedés volt nekem is neki is! Természetesen már a kórházba pótolni kellett tápszerrel, és itthon is! Mikor 3 hét után is 1,5órákat szoptattam úgy, h 3 óránként evett, akkor telt be a pohár és csak és kizárólag tápszert adtam neki! Vettem homeos bogyót, ami elapasztotta teljesen a tejem, mert attól, h szinte nem jött semmi, be volt keményedve, csomósodva, ha nem történt semmi! A mellszívó nem szívta ki a tejet, csak a gyerek... (de ugye kb. 5-10ml-t! Szerencsétlen csak szívta és üvöltött közbe. Szóval szerintem nem vagy rossza anya ettől. Szerintem nem ezen múlik!
Nem vagy rossza anya, nem mindenki bírja, de a te példádon látom, mennyire kitartó vagyok én:D
A lányom ugyanezt csinálja, csak ő nem bír ki 3 órát csak 2 és felet. Néha kiborulok, de eszembe nem jutna elvenni tőle az anyatejet, hiszen már nem sokáig fogja igényelni.
A lányom fél 10-kor elalszik, és átlag egy óra múlva fennvan, aztán alszik 1-ig, eszik, alszik 4-ig eszik, végül 6-kor kel.
Már besokallhattam volna, de nem teszem, mert én szeretem szoptatni, a fiamat is csak 14 hónapos koárig szoptattam, őt sem fogom tovább, így már nem olyan sok idő, és végleg leszokik a ciciről.
Szerintem ha még bírod, akkor ne hagyd abba a szoptatást. Ha végképp feladtad, akkor meg hagyd abba. CSak rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!