Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájásra mit érdemes még...

Hasfájásra mit érdemes még megpróbálnom?

Figyelt kérdés

6 hetes a babám, anyatejes, és a helyzet 3 hetes kora óta napról napra egyre rosszabb.

Eddig ezeket próbáltam:

- nem eszem puffasztó ételeket, nyers vagy főtt zöldségek közül csak főtt répát vagy krumplit

- gyümölcsök közül csak almát, gesztenyét, ananászt eszem

- nem eszem tejtermékeket

- nem iszom tejszaporító teát

- adjuk neki az Infacolt már két hete minden étkezés előtt

- rengeteg (napi 5-8 csésze) édeskömény teát iszom

- korábban ittam nagyon sok kamillateát is, az nem vált be

- hosszasan büfiztetem minden szoptatás után

- amikor fáj a hasa, sokat masszírozom

- meleg pelenkát rakok a hasára

- hasmasszírozáshoz naponta egyszer kap köményolajas krémet

- ringatom, ölbe veszem, hasra fektetem, az alkaromon hasra fektetem stb. amikor fáj a hasa

Mégis azt látom hogy ez nem javul, hanem romlik. Nagyon sokat zuborog a hasa, olyankor felsír, van hogy 5-10 percig vigasztalhatatlanul sír, aztán valamitől mégis megnyugszik, majd pár perc múlva kezdi elölről. Nagyon sajnálom szegényt és nagyon jó lenne segíteni rajta, kinek milyen tippje van még ami beválhat?

2012. dec. 9. 16:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mikor, milyen jelre teszed mellre?

Milyen rendszerben szoptatod?

Szopi közben is böfizteted vagy csak a végén?

2012. dec. 9. 22:44
 12/18 anonim ***** válasza:
Mi is rengeteg mindent kipróbáltunk. Születésétől kezdve kapta a Biogaia-t. Aztán mellette az Infacolt, de nem vált be, utána jött a Colief, ez sem vált be, aztán jött a gyógyszertári papaverines kikevert szirup, na ettől jelentősen javult, de hiába kapta visszatért a hasfájás. Nekem is mindenki azt mondta Espumisant ne, mert ugyanaz mint az Infacol, de gondoltam egy próbát megér, ha már mindent kipróbáltunk. És nekünk bevált, már aznap megszűnt a hasfájás, rengeteg puki jött. Így gondoltam megvan a megoldás. Abba hagytam a Biogaia-t is és a hasfájás visszatért. Újra kapta a Biogaia-t és mellé az Espumisant is, és megint elmúlt. Így nálunk a Biogaia és Espumisan vált be együtt!
2012. dec. 10. 09:12
 13/18 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a választ, abbahagytam tegnap az édeskömény teát és mára máris jobb a helyzet. Nem azt mondom hogy tökéletes, mert még mindig nagyon nyűgöske, de talán kevésbé mint az elmúlt napokban.

A kérdéseitekre válaszolva, igény szerint szoptatom (mármint az ő igényei szerint, nem az enyémek szerint), 2,5 óránál kevesebb soha nem telik el két etetés között, de gyakoribb a 3-4 óra. Amikor nagyon nyűgös akkor persze nem mindig tudom hogy mikor éhes, ilyenkor a 3 órát tartom. Éjjel 2x5 órát bír ki etetés nélkül.

Ha ezek ismeretében van bárkinek konkrétabb javaslata, annak örülnék, ha nincs, akkor elkezdem sorban kipróbálni a többi csodaszert amit írtatok.

2012. dec. 10. 14:26
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekünk nagyon bevált az infacol annak idején, viszont barátnőm nem várta ki az elején a 15 perc hatóidőt, így addig nem is hasznát nekik,aztán amikor rájött,hogy ez lehet a baj,utána már hatásos volt nála is.De tényleg nem mindenkinek válik be ugyanaz.
2012. dec. 10. 14:33
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha a tea elhagyása úgy tűnik, hogy használ, az szuper:)!

Ami nekünk rengeteget segített, az a hordozás volt. A testmeleg, a "passzív torna", a folyamatos" masszázs", valamint a függőleges testhelyzet sokat szokott javítani a hasfájós babák közérzetén.

2012. dec. 10. 14:35
 16/18 A kérdező kommentje:
ja még annyi hogy szoptatás közben nem büfiztetem, próbáltam de az meg azért nem jó mert ha hamarabb veszem el tőle a cicit mint ahogy jóllakik, akkor felhergeli magát, és utána sokkal több levegőt nyel... szóval nem éri meg..
2012. dec. 10. 14:40
 17/18 anonim ***** válasza:

11es és 15ös vagyok

"megvárod" a mellre tétellel a sírásos éhségjelzést?

2012. dec. 10. 14:49
 18/18 A kérdező kommentje:

ha tehetem, nem várom meg. AMikor már elkezd nyöszörögni és kajaidő van, és nem hasfájás miatt nyöszörög, akkor megetetem. Általában ilyenkor ébred, mert úgy szokott kinézni a dolog hogy etetés - büfiztetés - pelenkázás - büfiztetés - leteszem nézelődni - ha nyűgös büfiztetem megint - ha látom hogy ásítozik akkor teszem le aludni, és ilyenkor már következő etetésig alszik.

Persze kivétel ez alól amikor nagyon nyűgös napunk van és 5 percenkét sír és a hasfájás miatt amúgy is folyamatosan a cicimen lógna, mert ilyenkor ember legyen a talpán aki megállapítja hogy mikor tényleg éhes. Ilyenkor 3 óránként etetem.

2012. dec. 10. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!