Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én vagyok túl bizalmatlan...

Én vagyok túl bizalmatlan anyukák?

Figyelt kérdés
Vásárolni akartam egy gyermek ruhát az egyik oldalról. A csaj akitől vettem volna, nem abban a városban él ahol én. Állítólag ez úgy van, hogy postán elküldeném neki a pénzt a postaköltséggel együtt és ha megkapta, akkor küldi a ruhát. Nos én nem tudom, de én nem vállaltam be, hogy egy számomra idegennek küldjek több ezer forintot postán és kitudja, hogy megkapom-e a cuccot..Viszont ezen az oldalon ez így megy!Akkor lehet, hogy én nem gondolkodom jó? Mi a véleményetek?
2012. dec. 7. 19:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
74%

Veletlenul elkuldtem!

Nap, mint nap vasarolok vateran, meg sosem volt gondom belole:)

2012. dec. 7. 19:43
 12/34 anonim ***** válasza:
74%

Vaterán én is vettem így rengeteg mindent, soha nem volt rossz tapasztalatom, igaz, az egy "ellenőrzött" oldal, ahol lehetőséged van viszonylag könnyen feljelenteni az illetőt.

Egyébként ha belegondolunk, az eladó is lehet bizalmatlan, hogy elküld egy több ezres holmit, és vajon te utána utalni fogsz -e. Az a baj, hogy oda-vissza érthető és jogos a bizalmatlanság, de ha senki nem enged, akkor tényleg boltban kell vásárolni. Vagy tényleg marad a drága utánvét.

2012. dec. 7. 20:03
 13/34 anonim ***** válasza:
58%
kb.400 szor vásároltam már vaterán teszveszen facebookos csoportban is, adtam is el nem egyszer és soha nem fordult elő olyan hogy nem érkezett volna meg a dolog. Mondjuk 5 ezer ft. felett nem vásárolok, vettem már babakocsit is és kiságyat szóval nagyobb dolgokat de azért mindig elmentünk személyesen.
2012. dec. 7. 20:17
 14/34 A kérdező kommentje:
Itt a postaköltséget is nekem kellene fizetni. Mármint azt hogy Ő feladja a csomagot nekem..Én elküldeöm ezt apénzt előre neki meg a ruha árát..Ez az amit nem igazán értek, hogy ha ő ad el akkor miért én fizetem a postát??
2012. dec. 7. 20:27
 15/34 A kérdező kommentje:
Ajánlott küldeményről lenne szó nem utánvételről.Viszont így majdnem 4000 Ft lenne a ruha+ a postaköltség nekem.
2012. dec. 7. 20:29
 16/34 anonim ***** válasza:
85%
Ne hülyéskedj márt,mindenhol a vevő állja a postát!Én 5 éve adok-veszek,de még soha nem volt ebből gond(az előre fizetésből sem,ez természetes).Igen,Te tűnsz túl bizalmatlannak,és problémásnak...pedig az internetes vásárlásé a jövő.
2012. dec. 7. 20:30
 17/34 anonim ***** válasza:
márt=már.
2012. dec. 7. 20:31
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát te akarod a ruhát el is mehetsz érte ha úgy megoldható ha nem akkor meg meg kell fizetni hogy eljusson hozzá ez teljesen természetes. Ha webáruházból rendelsz BÁRMIT ott is van szállítási költség jellemzően több mint így teszen avgy facebookon mert itt általában súly alapján ajánlott postával feladják, míg egy webáruház nem méreget hanem minden csomagot fix.990 ért küld kb.

Ez a netes vásárlás már csak ilyen, bele kell kalkulálni a szállítást is...

2012. dec. 7. 20:33
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb esetben a vevő fizeti a postát. Valószínű így is jóval olcsóbban jutsz hozzá az adott holmihoz, mint boltban, nem elvárható, hogy még azt is az eladó fizesse.

Max. akkor fizetik ők, ha tényleg nagy összegű tételről van szó, vagy olyasmiről, amit nagyon nehezen tud eladni. De ha jó cuccokat árul olcsón, szerintem teljesen érthető, hogy ráterheli a vevőre a postát, hiszen te választhatnád a személyes átvételt is (az meg ugye benzin). A legtöbb helyen ennek tudatában tudsz vásárolni. Ha nem voltak pontosak az infók, amikor megegyeztél vele, akkor lépj vissza (pl. korábban azt ígérte, ő állja a postát). Ha viszont korrekten megmondta előre, akkor tényleg te vagy bizalmatlan.

2012. dec. 7. 20:35
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Én is évek óta vásárolok így,semmi gondom nem volt soha.

Ha megbízhatónak tűnik az eladó(pláne,hogy facebookon azért névvel szerepel az ember,így fel is jelentheted,ha vmi nem stimmel)

Számomra az a furcsa mondjuk,hogy vannak olyanok,mint te,akiknek nem evidens,hogy a vevő állja a pk-et...Szóval igen,túl aggódós vagy,és ahogy írta vki,neki mi a biztosíték,hogy te majd küldöd a pénzt?ha nem webáruházból veszel,akkor ez vmilyen szinten "bizalmi játék"is,vagy vedd át személyesen,de azt ne várd el tőle,hogy ő gondoskodjon a szállításról is..

2012. dec. 7. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!