Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, ha nem szívesen...

Normális, ha nem szívesen adom más kezébe a 2 hetes babámat?

Figyelt kérdés
Kivéve persze az apukáját. Eleve nem örülök a korai látogatóknak, de nyilván a nagyszülőket nem fogom megsérteni. Viszont kifejezetten idegesít amikor nyújtogatják a karjukat hogy had fogják meg. Biztosan önző vagyok, de egész egyszerűen annyira össze vagyunk még nőve, amúgy is csak eszik meg alszik,nem lehet vele még "babázni". Mintha nem is azt néznék,mi a jó a gyereknek. Érdekes módon viszont aki nem erőszakoskodott,annak én raktam a karjába,amíg tettem vettem.
2012. nov. 26. 18:46
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%
Szia! En meg most is ezt erzem, 3 es fel honapos a fiam. Bar nalunk azert kozrejatszik, h aposom es a parja vmi szenzacios fura emberek es tudom h naluk nincs jo kezekben. Minden hetvegen 3x kell elmondanom, h ne ultessek, apos cserelje le a kajamaradekos ruhajat (hetvegen is tiszta fokhagymaporos volt), nem kell a szajat puszilgatni, nem kell tisztaba tenni, majd EN megetetem stb... csak az a baj h erelyesen kell mondanom mert naggggyon eroszakosak, szabalyosan veszekszik velem aposom is, h majd o megeteti a fiam. 1x hagytuk rajuk 2 orahosszara, de tobbet nem fogjuk. Sztem ez amit erzel normalis :)
2012. nov. 26. 20:39
 22/34 A kérdező kommentje:

Jaj,szájára puszi? brr..Az ültetés nálunk is ismerős..

Etetni szerencsére nem tudják,mert szoptatok, de már kaptam olyat hogy fejjem le és szívesen átvesznek egy etetést. Persze, az marha nagy segítség ha 2 órát fejek hogy ő etethessen. De nem is értem miért gondolják, hogy bármi nehezemre esik ami a babámmal kapcsolatos, mert sosem panaszkodok, mindent szeretek vele csinálni,még ha fél éjjel fent vagyont,akkor is.

2012. nov. 26. 20:51
 23/34 anonim ***** válasza:
64%
Fura, én simán odaadtam a szüleimnek. Nem éreztem hasonlókat, mint amiket itt leírtok. 3 hetes korában még rájuk is hagytuk 4 órára, mert ügyet kellett intéznünk a picúrnak, ahova őt nem tudtuk elvinni, mert vonatozni és metrózni kellett volna vele. Anyu lefejt anyatejet is adott neki, nem éreztem azt, hogy csak én, én, és én etethessem, foghassam.... Sőt, még én mondtam nekik, hogy nyugodtan fürdessék meg, úgyis csak 3 hetet töltenek nálnuk, utána haza kell repülniük.
2012. nov. 26. 21:45
 24/34 anonim ***** válasza:
64%
Viszont idegennek nem szívesen. Még a férjem öccsének és feleségének sem szívesen, de azért hagytam, hogy megfogják, de csak úógy, hogy a párnán feküdt a kicsi. Utolsó voltam.
2012. nov. 26. 21:47
 25/34 anonim ***** válasza:
64%
Nekem jó kapcsolatom van anyósommal. Amikor hazajöttünk a kórházból ők idecuccoltak pár napra, hogy tényleg csak a babára tudjak figyelni. És amikor megszületett szinte előbb volt az ő kezében mint az enyémben. Már 4 hónapos a fiam és örülök, ha hetente eljönnek pár órára és babáznak kicsit, mert addig van időm kicsit magammal is foglalkozni. Ha mi megyünk mondjuk egy hétvégére hozzájuk akkor is hagyom őket kibontakozni. Imádják a kisfiam végülis ez a "dolguk", hogy szeressék.
2012. nov. 26. 21:51
 26/34 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is fura, hogy pl. valaki a saját édesanyjának nem szívesen adja a kezébe. Remélem az én lányom soha nem fog velem így viselkedni.

Amúgy is örüljetek, hogy mások is szeretik. Ezt akarjátok elvenni a babától? Persze nem azt mondom, hogy az első 6 hétben menjen boldog boldogtalan, fogdossák koszos kézzel a gyereket, de a fő kérdésben nem is ez volt.

2012. nov. 26. 21:53
 27/34 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, itt általában nem a saját szüleinkről beszélünk,inkább anyósról és méginkább távolabbi rokonokról.

Jelen esetemben pedig egy 2 hetes csecsemőről van szó, akivel 1 hete vagyunk itthon, csak eszik,és alszik,alig ismerjük egymást. Az idő amit vele töltök,az az etetés és a pelenkázás, nagyon nincs még más éber pillanata.

Ezen kéne máris osztoznom?

2012. nov. 26. 22:45
 28/34 anonim ***** válasza:
25%
Én sem adtam senki kezébe.Még most sem adom.Most már nem azért, mert nem akarom, hanem egyszerűen nem jut az eszembe :) Amikor elvittem a fiam a dédijéhez,hogy megnézhesse, mert messze lakik, másik országban, csak mikor haza jöttünk kaptam a fejemhez, hogy nem is adtam a kezébe.
2012. nov. 26. 22:54
 29/34 anonim ***** válasza:
50%
Én is így voltam kedves kérdező. Sőt én annyira nem bírtam, hogy ilyenkor el is fordultam vagy kimentem a szobából. Igazából szerintem a túlzott szeretet illetve hogy a nagyszülők még mindig gyerekként kezelnek minket. Miért kell kikapni az anyai kézből a babát? Anyós, amint beléptünk az ajtón, nyúlt a fiamért és elvonult vele az egyik szobába, hogy csak rá figyeljen a baba. Igazából a miatt éreztem így, ahogy ő viselkedett. Amikor olyannal találkoztunk, aki nem nyomult, én is egyből a kezébe adtam.
2012. nov. 26. 23:35
 30/34 anonim ***** válasza:
50%
Most lett a picim 6 honapos es most jutottam el odaig hogy szivesen veszem ha atveszi valaki egy kicsit:)pont igy voltam en is hogy mar a hideg razott ha valaki az elso hetekben jott,nem veletlenul talaltak ki a 6 hetet.es nem szegyenlem megmondani barkinek hogy legyszi moss kezet:)mert azt vettem eszre hogy ezt valahogy elfelejtik.En barmikor mentem babalatogatni a picik legalabb masfel 2 honaposak voltak es elso dolgom volt kezet mosni es ha maguktol nem adtak a kezembe akkor csak az anyuka karjaiben simiztem meg a kis labat.ja es nem felejtettem magam orakig az illetonel:)en igy kepzeltem el magamnal is de mas valahogy nem igy gondolta:)
2012. nov. 27. 07:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!