Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítségre van szükségünk!...

Segítségre van szükségünk! Zombik vagyunk! Mit tegyünk? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

3 hetes a kislányunk. Egyszerűen nem boldogulunk a dolgokkal. Éjszaka nem alszunk, nappal sem. :(

Szóval anyatejes a baba. Az utóbbi napokban este 8-kor elalszik, 10 körül felriad, kap enni, és utána nem alszik vissza. Hajnal 2-3-ig bohóckodunk vele, mire elalszik. Ilyenkor ordít, és nem lehet megvigasztalni. Reggel 8-ig fel sem kel. Ma például úgy néz ki a napunk, hogy 8-kor kelt, szopizott, bealudt. 11-kor megint kelt, szopizott, bealudt. 3 körül megint kelt, szopizott, de igyekszünk nem hagyni hogy visszaaludjon, mert akkor éjszaka megint virgonc lesz. (Itt van mellettem, de megint szunyókál) Mi a fenét csináljunk, hogy éjszaka ne virgonckodjon??? Már élő halottak vagyunk.

Pár nappal ezelőtt a hasfájás miatt nem aludt, vettem espumisant, úgy látszik az segít.

Kérlek, adjatok tanácsot!!!

Előre is köszönjük!

2012. nov. 24. 17:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Légy unalmas este, ne szórakoztasd, csak fogd, nyugtasd, kevés hang és fény legyen és ne tedd tisztába, ha nem muszáj. Nappal légy vidám, szórakoztasd. Máshogy nem fogja tudni a különbséget. De még nagyon pici. Én pl. visszaraktam az ágyba és faarccal ültem mellette. Ha sírt felvettem, visszatettem, simogattam, de nem szóltam hozzá ha nem volt muszáj.
2012. nov. 24. 17:17
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!Tudom,most nem vigasztal,de ez be fog állni.A mi kislányunk nyolc hetes,kb. 10 napja állt be egy rendszer,addig cseréltük a nappalokat és az éjszakákat.Az első időkben nagyon fontos a TÜRELEM!Érezze a nyugodtságodat.Kb. 2 hetes volt a babám,amikor a páromnak el kellett utazni,csak 1 éjszakára,én meg megkértem anyumat,hogy jöjjön át.Még az én kezemben végigordított,anyukáméba 4(!)perc alatt elaludt.Nyilván azért,mert ő kipihent volt,türelmes,még nem állt égnek a haja ellentétben velem.

Kitartás!És amikor ő alszik,aludj te is!Én délelőtt a kislányommal alszom:)

2012. nov. 24. 17:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne bohóckodjatok,nem szabad,fel kel kapjon enni majd ringasd,ölelgesd tedd be az ágyába de ne legyen felkapcsolva a villany ne szórakoztasd mert sose fog aludni.Kitartás!
2012. nov. 24. 17:26
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
max. kislámpa égjen legyen sötét érezze hogy este van cici ringatás) és alvás... ha leget tv és számítógép se menjen..
2012. nov. 24. 17:51
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönjük a válaszokat.

Csak kislámpa szokott égni. Reméljük hamarosan beáll a rend, mert ez már elviselhetetlen. :(

További tanácsokat várok!

2012. nov. 24. 18:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg akkor aludni mikor a kicsi. Ha ez épp délelőttre esik akkor is.
2012. nov. 24. 18:09
 7/12 anonim ***** válasza:
64%
Minden baba más. Azok az anyukák akik ,,rosszabbra" számítottak azok nem tudják valójában, hogy tényleg van ,,rosszabb". Először is! Ha a babátok 24 órát igényel akkor hiába adnál magadból 20-at a maradék 4-et végig fogja ordítani. A legjobb, ha az első 3 hónapban igyekeztek ti túlélni. Apukával készítsetek egy felosztást. Fejd le a tejcsit és naponta 1x etesse meg ő helyetted amikor te alszol. Elég egyszer, mert több időt nem ajánlatos nehogy a tejcsi mennyisége csökkenjen. A legjobb, ha az esti órák valamelyikét veszi el tőled, mert néhány hét múlva elég lesz tej helyett vizett adni neki, majd akár egy cumira cserélni vagy simán elhagyni. Nekem szerencsém volt, mert 6 hetesen átaludta az éjszakát. Semmi mást nem csináltam, csak vizet kapott az esti ennivaló helyett. Mellette nappal 3 óránként evett (előtte 4 óránként). Tehát nem evett kevesebbet. Víz után pedig rájöttem, hogy ha simogatom is megnyugszik és mivel cumis volt megkapta a cumit és aludt is. Ha éhes lett volna akkor nyilván sírt volna, de hamar átállt és mindig kis dundi volt a lánykám. Tehát nappal ehet gyakrabban, hogy az éjszaka ne legyen éhes. Viszont ezt ő maga fogja hirtelen megváltoztatni és még 3 hetesen nagyon kicsi hozzá. Addig a legjobb amit tehettek, hogy a pároddal nem együtt szórakoztatjátok hanem felváltva. Addig egyikőtük pihen és töltődik. Egy cumisüveggel (jó minőségű legyen!) napi 1x kaphatja apukától a tejet. Sokkal többet jelent az, hogy ne készüljetek ki és kicsit szusszanhassatok minthogy a gyerek ne kapjon cumisöveget vagy cumit amikről nagyon megoszlik az emberek véleménye. Én cumi ellenes voltam. A kislányom még is rákapott mert miután fáradt voltam végső kimerültségemben oda adtam neki. 10 hónapos korában egyik percről a másikra leszokott róla. Nem szopta az ujját semmi... Tehát ebben is szerencsénk volt. Minden várandósság alatti elképzelésemet úgy ahogy van átírta a cseppség. De most már mondhatom, hogy túléltük az első 6 hetet amíg megtapasztaltuk hogyan alkalmazkodjunk mi hozzá úgy, hogy pihenni tudjunk. Kb fél éves korától újra minden nap edzek, rendszeresen járok szépészeti szalonokba, újra jól érzem magamat a bőrömben. Előtte 6 hétig egy zombinak éreztem magamat és sokszor még lezuhanyozni sem volt erőm... Az összes anyuka akit irigyeltem mind bevallották, hogy ugyan így kezdték. Van akinek nyugodtabb a babája, és van akinek rengeteg energiát igényel. Viszont később sokkal könnyebb. Lesz minden esetben, mert a szülőpár felveszi a gyermek ritmusát. Arról nem is beszélve, hogy később néha a nagyszülők is szívesen bevállalhatnak 1-2 délutánt amikor már lehet játszani és van mivel lefárasztani az unokát. Egy babánál még ez nehezebb, mert ő igazán az anyuka hatására tud megnyugodni. De, hogy legyen egy kis kedved is: Tudtad, hogy fél éves koráig a baba hiába mosolyog vissza minden rá mosolygó emberre valójában kizárólag csak az anyukája mosolyát ismeri fel tudatosan? A többi embert csak utánozza, de nem visszamosolyog... :)
2012. nov. 24. 18:45
 8/12 anonim ***** válasza:
42%

Én nem értek egyet az utolsóval.Ha van tejcsi az anyukának, felesleges fejni és mellé még vizet is adni neki. Minek?Aztán meg csak cumizavara lesz,ne adj' Isten.Ha szopik,abból maximálisan elég inni és ennivalót kap,nem kell bekavarni.

Nálunk 3 hónapba telt,mire megtanulta,hogy van nappal és éjszaka.Én addigra már hulla voltam, de nem részletezem mert ismerős a szitu.Én mindent kipróbáltam már az ég világon,de a gyereknek is partnernek kell abban lennie,hogy ne cserélje fel a kettőt.

Valóban ne játszatok vele éjszaka és ne foglalkoztassátok,ha felkel.Éreznie kell,hogy este más a rendszer. Ehhez lehet több időre lesz szükség.Nálunk egyik napról a másikra fordult a kocka,először azt hittem hogy beteg.Aztán nem,csak rendeződtek a napszakok benne is.

Mindenképpen maradjatok csendben,ha felkel.Mikor altatod vissza,ne beszélj hozzá és a lehető legkevesebbet kommunikálj vele.Ez lehet bután hangzik,de használ.Csak így értik meg,hogy mi is történik valójában.A kis lámpa jó dolog,azzal is érzékeli,hogy nem nappal van.

És tényleg a legfontosabb:RENGETEG KITARTÁS és TÜRELEM a részetekről.

2012. nov. 24. 18:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Az lemaradt,hogy most 10 hónapos a kisfiam.
2012. nov. 24. 18:55
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Szia !

Hasonló volt a helyzet nálunk is , most 5 hónapos az én kicsi Hanna babám :) Nappal se és éjszaka se volt alvás ! 3 hónapig csináltam , és meguntam , mondom megpróbálom a tápszert , és csoda történt Hanna elaludt és csak 4 óra múlva kelt fel !

2012. nov. 24. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!