9 és fél hós kislányom még nem mászik, csak kúszik. Elvagyunk e késve? Szükségünk lenne gyógytornára?
Köszönöm mindenkinek a válaszát.Megnyugtatóak ezek a példák.Én csak azért aggódom,aggódtam annyira,mert a vedőnőnk szekál hónapok óta hogy gyógytornára kell járni, mert a gyerek nem mászik.Bárhol olvastam és kérdeztem ilyen idős korban indul be egyátalán a mászás.4 hónapos kora óta tornáztatni akarják,nem értem mért.Minden mozgás fajtát megcsinált amit kellett csak még nem áll négykézláb.
Ennyi az én történetem.Mégegyszer köszönöm a válaszokat.:)
Ne hallgass erre a védőnőre. Ez egy iparág lett, amiben igen sok pénz van. (Fejlesztő iparág) Ez egy új divat, hogy mindent siettetni kell. Ha valami kárt okoz, akkor ez az. Teljesen meghülyítik szerencsétlen szülőket, akik persze a legjobbat akarják a gyereküknek és már versenyistállóba küldik a kicsiket pár hónaposan. Pszichológus vagyok, naponta szembesülök ezzel és a károkkal is, amiket okoznak ezzel.
Ezért írtam, hogy a fejlődésnek van egy normál intervalluma, amin belül bizonyos szakaszok fel is cserélődhetnek. Ezen kívül még az sem nyert bizonyítást, hogy a kúszás-mászás kimaradása vezet-e a diszlexiához, vagy egyéb genetikai tényezők dominálnak inkább.
Köszönöm a választ!Teljesen egyetértek veled!(Már én is sejtettem hogy ez a macerálás csak a pénzre mehet ki,hogy kap utánunk fejpénzt.)Régen nem aggódtak ilyeneken,például a bátyám 33 éves és soha nem mászott és mégis egészséges felnőtt, gyermeke van és igen komoly külföldi állása.Semmiben nem okozott gondot a mászás kimaradása, a fejlődése során.
Sokaktól hallom hogy nem mászik vagy mászott a babája,őket nem cseszegetik,akkor minket mér?
Kinéztek maguknak ,"biztos ezekről lehet pénzt húzni".
Mert persze magán tornászhoz kell menni más lehetőséget fel se hoznak pedig létezik.
Döntésünk vége az lett elmegyünk neurológushoz és majd a szakorvos eldönti van e szükség bármilyen kezelésre.Ha nincs majd elindul a lányom amikor jólesik neki.:D
Velünk meg éppen semmi olyan nem volt ami indokolta volna hogy 4 hónapos korától tornára járjunk.mindent időben csinált a forgást oda vissza,kinyomta magát elkezdett kúszni.csak még nem mászik,de hát 4 hónaposan miből gondolta a védőnő hogy tornászra lesz szükségünk.mai napig nem értem és azóta is evvel küzdünk hogy tornára akarja járatni,de miért is valójában?
Beszéltem neurológussal szerinte semmi baja és nincs elkésve 9 és fél hónaposan a mászással.Ha egy éves és akkor se, akkor már gond lehet és kelleni fog a tornász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!