Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukák tudnátok...

Tapasztalt anyukák tudnátok segíteni alvásproblémák 6 hónaposnál?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 hónapos a kisbabám, főként még anyatejes de már próbálgatjuk az ételeket. A fő problémám azok az éjszakák általában óránként felébred, kap cicit enni nem igazán eszik csak cicizik. Elalszik rajta majd berakom a kiságyba és mire én is lefekszem már fel is kel. Napközben 3* alszik. Próbáltam a héten ebédre húsosat adni, vacsira tejpép+cici, de akkor is felkel.

A cumisüveget nem fogadja el csak a cici kell neki.:)

Lehet cicifüggő? Esetleg szeparációs szorongás?

Akinek ebben tapasztalata van kérem segítsen!

Köszönöm.

2012. nov. 24. 16:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
ki az ősanya :-)?
2012. nov. 24. 20:20
 22/26 A kérdező kommentje:
Kérlek Titeket ne vitázzatok! Még azt írnám a kérdésemhez, hogy 10 óránál előbb esténként nem nagyon szokott elaludni a babám. Délután fél 5-kor kel fel, de nagyon szeret este játszani. Délután viszont kell aludnia mert olyan hisztis lesz különben. Másnál is ilyen későn alszik a pici?
2012. nov. 24. 20:33
 23/26 anonim ***** válasza:

Nem vitázom messze álljon tőlem.:-)

Én csecsemő kora óta rendszert alakítottam ki nála.ugyan abban az időbe fürdik minden nap és utána tudja már hogy este van, kisebbik fiam 4 hónapos a nagyobbik 8 éves,és mid a kettő időben fürdik.A kicsi hamarabb elalszik de a nagy is 8-9 óra között már alszik.

2012. nov. 24. 20:47
 24/26 A kérdező kommentje:
Nálunk mindig 7kor fürdik pontosan. Utána viszont nagyon aktív lesz.:)
2012. nov. 24. 21:08
 25/26 anonim ***** válasza:

A 3. és a 12. válaszólóval egyetértek, és én is csak tanácsolni tudom a módszert.

Kisfiam is 9 hónapos korában még 4-5x szopott éjjelente, kezdtem kiborulni, pláne, hogy nappal sem volt el egyedül még 10 percet sem ... Akkor kezdtem el alkalmazni a "bemegy-kijön" módszert, sosem hagytam magára, de nem is ugrottam az első nyöszörgésre. Következetes maradtam, és alig 1 hét alatt eljutottunk oda, amiről azt hittem, nálunk sosem következik be: Megtanulta átaludni az éjszakát!!!

(Azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, hogy ne gondolja senki, hogy lelki törést szenvedett a gyermekem: Ma már 19 hónapos, még mindig szopik, okos, ügyes, mindenkire mosolyog, jókedvű, barátságos és nagyon ragaszkodó, mondhatni, "anyás". Nem utált meg az "alvástréning" miatt.)

2012. nov. 24. 22:36
 26/26 anonim ***** válasza:
Én is teljesen egyetértek a lepontozott anyukával. A kislányom 18 hónapos. Este 7kor fürdés (az óraállítás miatt ilyen korán,de nyáron 8kor), tápszer és viszem be a szobájába, elköszönök tőle,esti puszi és berakom a kiságyba, kijövök és reggelig alszik. (most is alszik még). Nem ébred éjjel sem. Nappali alvás is így van. Épp mondta valamelyik nap a nagylányom,mikor Ő vitte be lefeküdni délben,hogy annyira ügyes,mert betesszük a kiságyba és már rakja is le a fejét. Viszont ez azért van így,mert ezt tanulta,tanítottam meg neki. A babáknál annyira fontos a következetesség. A kislányom nem lelki sérült azért,mert megtanítottam neki,hogy hogyan kell aludni. Sokkal lelki sérültebbek azok a gyerekek,akik még 2 évesen is a szülőkkel alszanak,mert anyuci ezt tanította meg neki. Na és később még rosszabb lesz erről leszoktatni. Fogadd meg a lepontozott anyuka tanácsát és még most tanítsd meg egyedül elaludni a kicsidet. Hidd el sokkal könnyebb lesz neked,na és neki is.
2012. nov. 25. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!