Tapasztalt anyukák tudnátok segíteni alvásproblémák 6 hónaposnál?!
Sziasztok!
6 hónapos a kisbabám, főként még anyatejes de már próbálgatjuk az ételeket. A fő problémám azok az éjszakák általában óránként felébred, kap cicit enni nem igazán eszik csak cicizik. Elalszik rajta majd berakom a kiságyba és mire én is lefekszem már fel is kel. Napközben 3* alszik. Próbáltam a héten ebédre húsosat adni, vacsira tejpép+cici, de akkor is felkel.
A cumisüveget nem fogadja el csak a cici kell neki.:)
Lehet cicifüggő? Esetleg szeparációs szorongás?
Akinek ebben tapasztalata van kérem segítsen!
Köszönöm.
Nem vitázom messze álljon tőlem.:-)
Én csecsemő kora óta rendszert alakítottam ki nála.ugyan abban az időbe fürdik minden nap és utána tudja már hogy este van, kisebbik fiam 4 hónapos a nagyobbik 8 éves,és mid a kettő időben fürdik.A kicsi hamarabb elalszik de a nagy is 8-9 óra között már alszik.
A 3. és a 12. válaszólóval egyetértek, és én is csak tanácsolni tudom a módszert.
Kisfiam is 9 hónapos korában még 4-5x szopott éjjelente, kezdtem kiborulni, pláne, hogy nappal sem volt el egyedül még 10 percet sem ... Akkor kezdtem el alkalmazni a "bemegy-kijön" módszert, sosem hagytam magára, de nem is ugrottam az első nyöszörgésre. Következetes maradtam, és alig 1 hét alatt eljutottunk oda, amiről azt hittem, nálunk sosem következik be: Megtanulta átaludni az éjszakát!!!
(Azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, hogy ne gondolja senki, hogy lelki törést szenvedett a gyermekem: Ma már 19 hónapos, még mindig szopik, okos, ügyes, mindenkire mosolyog, jókedvű, barátságos és nagyon ragaszkodó, mondhatni, "anyás". Nem utált meg az "alvástréning" miatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!