Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukák tudnátok...

Tapasztalt anyukák tudnátok segíteni alvásproblémák 6 hónaposnál?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 hónapos a kisbabám, főként még anyatejes de már próbálgatjuk az ételeket. A fő problémám azok az éjszakák általában óránként felébred, kap cicit enni nem igazán eszik csak cicizik. Elalszik rajta majd berakom a kiságyba és mire én is lefekszem már fel is kel. Napközben 3* alszik. Próbáltam a héten ebédre húsosat adni, vacsira tejpép+cici, de akkor is felkel.

A cumisüveget nem fogadja el csak a cici kell neki.:)

Lehet cicifüggő? Esetleg szeparációs szorongás?

Akinek ebben tapasztalata van kérem segítsen!

Köszönöm.

2012. nov. 24. 16:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Igazad lehet de az se jó ha mindig kikapjuk a kiságyból mert akkor ezt szokja meg a baba és az anyuka egész nap cipelheti.Nekem 2 gyerekem van mind a kettő szeretet kézben lenni,de van egy hatát,a nagyobbik fiam megtanult önálóan játszani amíg én főztem,és ha úgy szoktatom hogy csak kézben nyugszik meg hogyan főzők.Nekem a gyógytornászom azt mondta hogy a kisfiamat többször hagyjam egyedül mert a mozgásfejlődését így fejleszti önmaga.
2012. nov. 24. 16:55
 12/26 anonim ***** válasza:
34%
nyugodtan lepontozhattok,de attól még hasznos a tanácsom,sokkal hasznosabb,minthogy tegye be maga mellé aztán jön a következő kérdés,hogy a gyerek nem hajlandó a saját ágyában aludni,mellékesen a belinkelt hosszú szöveg nem teljesen igaz,egy gyerek képes manipulálni igen kicsi korban pláne már 6 hónaposan,de a kérdező esetében nem erről van szó, hanem arról,hogy megijed mivel anya eltűnik mikor elaludt, a másik az a gyerek akit a szülő magára köt nem fejlődik gyorsabban ez tévhit,mégis hogyan fejlődne ha az anyján lóg egésznap
2012. nov. 24. 17:01
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek az utolsó válaszadóval :-)
2012. nov. 24. 19:10
 14/26 anonim ***** válasza:
73%

De ha Te is belátod, hogy megijed, aaz egyedülléttől, akkor hol a gond?! Vagy a megijedést úgy kell "kezelni", hogy hadd bőgje álomba magát?

A gyerekek alvási ritmusa, valamint lelki, idegrendszeri fejlődése mind- mind összefüggenek, nem lehet az alvás(problémát?) különállóan kezelni. Globálisan kell megismerni, megérteni a gyerek működését és azután elkezdeni kialakítani a helyzetre adott válaszokat.

2012. nov. 24. 19:27
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
Könyörgöm, olvassatok már utána a "magára kötés" hosszútávú következményeinek! Egyrészt csak akkor "köti magára" a gyereket, amikor annak ai igénye azt diktálja,nem pedig hakellhanem. MÁsodszor, az a gyerek, aki biztos háttérorászgot tud maga mellett/ mögött(lsd. ősbizalom), sokkal bátrabban indul el a nagyvilágba. Míg az a gyerek, akiben az ősbizalom nem alakul ki, valamint állandóan tartania kell attól, hogy magára marad, sokkal inkább fog tapadni a szülőjére, hiszen nem biztos benne, hogy mindig ott van neki. HIszen bármikor magára hagyhatja, hadd bömböljön...
2012. nov. 24. 19:31
 16/26 anonim ***** válasza:
62%
Ki mondta,hogy álomba bőgi magát? kisfiam nem sírt még 5 percet sem mikor megtanítottam aludni,te nagyon okos,megtanulta hogy mindenki alszik a saját helyén ha jön az este nem bőgte álomba magát egyszersem
2012. nov. 24. 19:54
 17/26 anonim ***** válasza:
ja még annyit igen megtanult aludni,sose kötöttem magamra,és egy kiegyensúlyozott,boldog önálló,társaságkedvelő kisgyerek,aki az első perctől kezdve imádja a bölcsit,sose sírt,tudja ha baj van anya,apa ott van,de azt is tudja,hogy anya,apa dolgozik akkor Ő megy a bölcsibe a kis társai közé,akiket nagyon szeret,eljátszik egyedül is,hanéha bújósabb napja van jön az ölembe ül,elalszik a keresztszüleinek és a nagyszüleinek is nem hinném,hogy "sérült" lenne a lelkivilága
2012. nov. 24. 19:58
 18/26 anonim ***** válasza:
Ez az hogy ki kel tapasztalni hogy megijed vagy csak azt akarja hogy anya ott legyen mellette.Szerintem meg lehet különböztetni a sírást,ha fáj valamije ha megijed vagy ha éhes Az tény hogy vannak ijedős babák,ez ellen meg nem lehet mit tenni csak vigasztalni.Ha nem változik én az anyuka helyében elvinném egy szakemberhez aki megfejtené az okokat,mi csak itt a saját véleményünket és tapasztalatainkat mondjuk el.Egy szakember meg ezt tanulta.De az biztos hogy nem egészséges a babának sem meg a mamának sem.
2012. nov. 24. 20:03
 19/26 anonim ***** válasza:

Szeretem mikor jönnek az ősanyák és itt elkezdenek lehúzni,és olyanról amiről nincs fogalmuk magyaráznak,csak mert hallottak valamit,meg igenis nekik legyen igazuk.

Attól mert egy ember leírja a könyvében,hogy ha a gyereket nem 24 órában tutujgatod akkor sérül a lelki világa,vagy ha neveled akkor lelki beteg lesz,el is kell hinni? Mégis honnan tudná bárki is belelát a fejébe? Csak tudom,milyen a gyerekem,és hogy mi tett jót neki,ezért tanácsoltam a kérdezőnek is,hogy ne úgy járjon,mint számos anyuka,hogy még a 2 éves is egy ágyban alszik velük,vagy fel kell éjjelente többször is,esetleg a gyerek nem engedi el még pisilni sem.Gondoljatok bele mia trauma,ha megtanul aludni,(és itt nem a bőg és rá zárom az ajtót dologról van szó ez csak egy téveszme sok ember fejében),és tudja,hogy este mindenki megy aludnia saját ágyába,tudja hogy anya reggel is jön hozzám,vagy az hogy a gyerek felriad,és nincs ott az anyja,de hát ott volt mikor elaludt mi történhetett,hogy eltűnt?

2012. nov. 24. 20:05
 20/26 anonim ***** válasza:
még annyit,hogy szakember tanácsolta az altatás módszert nem én találtam ki
2012. nov. 24. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!