Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rettegek, amikor a 2 hetes...

Rettegek, amikor a 2 hetes babám sír. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Annyira féelk, hogy kszárad! Vagy, hogy nem tudom megnyugtatni. Már a férjemmel is olyan türelmetlen vagyok.... Annyira félek...
2009. aug. 16. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezen mind átestünk, nyugi, majd belejössz! Boldog babázást!
2009. aug. 16. 19:07
 2/9 A kérdező kommentje:
...oké... köszi... tényleg mindenki átesik ilyesmin?
2009. aug. 16. 19:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki első babás az biztos :) Én is pánikoltam az elején rendesen. 1 vagyok.
2009. aug. 16. 19:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi. Ilyenkor mindig vedd végig, h miért is panaszkodhat vajon. Éhes? Szomjas? Tele a pelus? Fáradt, álmos? Mire végigzongorázod, ki is fog derülni a válasz.

De lesz olyan is, szerencsére sokkal ritkábban, hogy ezek közül egyik sem. Ilyenkor se pánikolj! Mindig tartsd észben, h "végveszély" esetén kéznél a gyerekorvos tel.száma, tehát nem vagy magadra hagyva.

Beletanulsz meglátod, csak figyelj a pici jelzéseire és már tudni fogod, mit is szeretne. (Mert minden sírás más és más, van éhes-panaszkodós, vagy pl. keserves-hasfájós:):)

2009. aug. 16. 19:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A babád még sokszor fog sírni,még 1-2 éves korában is.A picik néha úgy felhergelik magukat-látható ok nélkül-hogy belevörösödnek,levegőt is alig kapnak,mégsem lesz tőle semmi bajuk,és ettől egyáltalán nem száradnak ki.Ha hagynád félórát sírni,akkor is legfeljebb álomba sírná magát,de más baja nem lenne.Ha sír,nem kell azonnal felvenni,de ha 5esetleg 10 perc után sem hagyja abba,akkor már megkell nyugtatni.A sok sírás nem használ neki ,és a környezet idegeinek sem.Türelem és majd kialakul napirend.
2009. aug. 16. 19:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy csecsemő bizony sír, ilyenek... ne azt a célt tűzd ki magad elé, hogy csak nehogy sírjon, mert csak feleslegesen frusztrálod magad. Lesz bizony olyan eset, hogy nem jössz rá, miért sír. Kiszáradni nem fog, egy ismerősöm anyaotthonban dolgozik, ott egész éjjel bömbölnek a csecsemők, és senki nem veszi fel őket, mégis elvannak.
2009. aug. 16. 19:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

még nem tud beszélni , ezért sír, és így tud jelezni , hogy van valami. de lehet, hogy csak szüksége van arra, hogy a közelébe légy.

mindneki átesik ezen, hamar belelendülsz meglátod.űboldog babázást.

2009. aug. 16. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Mi az első 2 hétben felváltva, vagy egyszerre sírtunk a fiammal :( szegénykém, mint kderült éhes volt.

A párommal ezért mi is türelmetlenebb voltunk egymáshoz.

Most már türelmesebbek vagyunk, bár még most is előfordul, hogy nem tudjuk miért sír.

De ne idegeskedj, mert attól a babád is feszültebb és sírósabb lesz. Megérzik, ha ideges vagy.

És a tejci mennyiségének is árthatsz az idegeskedéssel.

Amúgy simán lehet pocakfájós is, hiszen még olyan fejletlen az emésztőrendszerük.

Nekünk az infacol bevált.

Kérdezd meg a védőnődet ezzel kapcsolatban.

A pocakfájásról bővebben itt is olvashatsz ezen az oldalon. Sok kérdés és hozzászólás volt ezzel kapcsolatban.

Kiszáradni biztos nem fog, ha sír. Bár én néha, ha belelovalja magát a sírásba, akkor szoktam neki adni teát (ízesítetlen ánizsmag-köménymag tea) ez jó a pocakfájásra is. Nagyon szépen szokot tőle durrogtatni :)

Kitartást!

6 hetes kisfiú anyukája

2009. aug. 17. 09:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam vele, de pár hét alatt bele lehet jönni. Meg kell szoknotok egymást, neki meg a külvilágot. Nagyon sok dolog történt vele. Ha végigveszed amit írtak előttem, hogy mi baja lehet, és minden rendben van de mégis sír, akkor valószínűleg a hasa fáj. A fiam két hétig volt, hogy este több mint egy órát üvöltött a hasa maitt, mert semmi nem használt. Próbálj meg nyugodt maradni, hisz neked kell megnyugtatnod őt. És szerintem amíg iylne kicsi, nem is kell sírni hagyni.

Belejössz, ne aggódj!

2009. aug. 17. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!