Anyós kérdés! Nem az utálkozós. Jogos?
Az anyósommal 90km-re lakunk egymástól. Van a férjemmel egy 9hónapos kisfiunk. Kb. 2 hetente látja az unokáját, mert mi odautazunk. A múlthét közepén anyósom felhívta a férjemet, hogy ő vasárnap ráér, és lejönne hozzánk. Én erre azt mondta, hogy nekünk most nem alkalmas, majd máskor. (kis pihit szerettem volna, amikor nem kell menni sehova, pihenünk, együtt vagyunk 3-an, mivel a férjem este 7ig dolgozik) Erre azt mondta azt anyósom a férjemnek, hogy ideje lesz már hogy elbeszélgessen velem....
Kérdem én: nekem "ugranom" kellene, ha anyós kitalálja, hogy pont ráér?! Most komolyan? Kicsit dühös vagyok!

Amikor először leírtad a történteket,még úgy álltam hozzá,hogy "á,csak egy nap",de ahogy egyre többet mesélsz,teljesen megértem,hogy nem akarod,hogy jöjjön.Anyós nálatok központi figura akar lenni,nem tudomást véve arról,hogy ti már egy család vagytok.
Megkérdezhetem,hogy ki vigyáz a kisfiadra még te fősulin vagy?

Utolsó:
az a vicc,hogy aki igazat adott a kérdezőnek,az is le lett pontozva,aki nem az is.

Na kíváncsi lennék, hogy itt a sok anyósgyűlölő milyen anyós is lesz, mikor a drága pici fiacskájukat (aki a ti tulajdonotok, csak nektek van hozzá jogotok) elveszi majd valami kis lotyó...
Igen ugorjatok nekem és pontozzatok le, többet úgysem lehet tőletek várni.

18. vagyok. Egyáltalán nem szabadkozásról írtam. Csak ha ilyen formában beszélsz vele, mint az utolsó kommented, akkkor tényleg nem lesztek jóba. Félre ne érts, nem akarlak megbántani. Az hogy annyit mondasz, akarsz együtt egy hétvégét a családdal, valami programmal, az nem szabadkozás vagy magyarázkodás. Csupán nem akarom megbántani azzal, hogy "nem érünk rá, kész, passz". Ebből mit szűr le szerinted?
ok, én jóban vagyok az anyósommal. Van sok dolog, amiben nem értünk egyet, de szándékosan nem bántanám meg. És ha foghegyről beszélnék vele, biztosan megbántódna. Én is örülök, ha valaki nem ér rá, hogy 2 mondattal elmondja, hogy nem a körmeit akarja rendbehozni, hanem valami dolga, más programja van. Tehát érzem, hogy nem terhes neki a társaságom.
Bocs, hogy hosszú voltam.
Tudod, a hangnemen és a megfogalmazáson rengeteg múlik egy anyús-meny kapcsolatban. Ahogy olvasom, anyós sem egy matyóhímzés, de sokkal rosszabbak is vannak, hidd el. Döntsd el, hosszútávon milyen viszonyban szeretnél lenni vele (nem felejtve, hogy a férjed igen kötődik vagy függ még tőle).
És még egyszer: csak segíteni szeretnék, nem megbántani.

Kedves Kérdező
csontra ugyenebben a szituban vagyok, már előre riogat, hogy ha majd ideköltözik közelebb, akkor heti többször felugrik és majd milyen jól tologatja a babakocsit délutánonként (megjegyzem megfogni sem tudja jól a gyereket, csak sír nála, de nem nagyon érdekli, csak hogy foghassa). Én is mondtam neki, hogy nem így lesz. Ráadásul sajnos borzasztó kellemelten személyiség, minden szomszédja utálja, nem könnyű vele, az egész családból csak én vagyok vele hajlandó leülni beszélgetni, mindenki más még a gyerekei is lerázzák(kivéve a férjem).
Sajnos az én férjem is nagyon anyás és bár az én szüleim két sarokra laknak, ők sosem játszák meg ezt a "beugrom csak úgy játékot", mert FELNŐTTEK vagyunk saját magánélettel és nem kiscsibék a tyúkanyó alatt.
Anyósom nem így van vele, de változatlanul azt mondom, hogy alakítsd ki a rendszert és abból ne engedj, majd megszokja és akkor mindenkinek jobb lesz. A féjred nem őrlődik közöttetek, neked nem kell izgulni, mert Te tartod magad a rendszerhez és ő is megszokja, hogy ez van, nem ő dirigál.
Egyik válaszoló: ne aggódj a lepontozáson, többnyire az pontoz le az ilyen anyós kérdésekben, akinek normális anyósa van és nem tudja elképzelni, hogy milyen az állandó anyósos kavarás.
Akinek ilyen anyósa van, az örüljön, akinek meg más, az álljon ki magáért, mert változatlanul azt mondom, hogy nem a fenekéből rátott ki, el kellene már engedni a fiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!