Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós kérdés! Nem az utálkozós...

Anyós kérdés! Nem az utálkozós. Jogos?

Figyelt kérdés

Az anyósommal 90km-re lakunk egymástól. Van a férjemmel egy 9hónapos kisfiunk. Kb. 2 hetente látja az unokáját, mert mi odautazunk. A múlthét közepén anyósom felhívta a férjemet, hogy ő vasárnap ráér, és lejönne hozzánk. Én erre azt mondta, hogy nekünk most nem alkalmas, majd máskor. (kis pihit szerettem volna, amikor nem kell menni sehova, pihenünk, együtt vagyunk 3-an, mivel a férjem este 7ig dolgozik) Erre azt mondta azt anyósom a férjemnek, hogy ideje lesz már hogy elbeszélgessen velem....

Kérdem én: nekem "ugranom" kellene, ha anyós kitalálja, hogy pont ráér?! Most komolyan? Kicsit dühös vagyok!

2012. nov. 19. 13:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Jogos a felháborodásod, teljes mértékben megértelek! De én is csak azt mondom amit a többiek, hogy örülj, hogy egyáltalán jelezte, hogy jönni szeretne. Manapság többségben vannak azok az anyósok, akik előzetes egyeztetés nélkül lerohanják az újdonsült anyukát. :) Mi még sajnos a Párom nagymamájánál kell, hogy lakjunk egy ideig és tudod itt nekünk sosem volt szavunk, hogy ki mikor akar jönni, ha jöttek hát fogadni kellett őket. A kutyát nem érdekelte, hogy mi vasárnap pihennénk. :) Nyilván a mama vendégeit nem válogathatjuk meg, aki kifejezetten hozzá jön, de a közös ismerősök sem kérdezték meg soha, hogy mikor jöhetnek. Jöttek és kész. :) Ha a legnagyobb kupiban, vagy épp ha a gyermek aludt, akkor is be kellett, hogy engedjem őket. Nem az én lakásom, kb. ennyi a magyarázat. Én az elején míg a lányom pici volt nagyon sokat sírtam, hogy ebbe a helyzetbe kényszerültünk és, hogy nincs normális magánéletünk, nincs szavunk ... stb. de mára már megnyugodtam. Tudom, hogy nemsokára külön tudunk költözni, addig türelmes maradok. Javaslom Te is kezeld anyósodat hasonlóképpen. Messze lakik, nem tud hozzád átmenni, hogy Neked menjen, nem kell, hogy találkozzatok, viselkedj úrinőként. :) Finoman de egyértelműen mondd el az álláspontodat ezzel kapcsolatban, aztán ha nem érti meg, ne Te idegeskedj rajta! Az Ő baja! a Férjed pedig remélem nem anyukának ad igazat!

2012. nov. 19. 13:40
 12/35 A kérdező kommentje:

6osnak igaza van!

7-es: az én anyósom is dirigálós.

És én is császárral szültem, mire az anyósom azt mondta, hogy jobb is így, és nagyon örül neki, mivel így NEM LETT SEMMI BAJA A BABÁNAK, MERT EGY SZÜLÉSHEZ ERŐ KELL!!!

2012. nov. 19. 13:40
 13/35 anonim ***** válasza:
67%

szerintem ha Ti mentek mindig és most jött volna magától, ráadásul időben szólt, engedhetted volna.

de persze nem kell ugrálnod neki és ez az elbeszélgetés is fura nekem... a férjeddel beszélgessen, ő a gyereke.

2012. nov. 19. 13:41
 14/35 A kérdező kommentje:
anyós úgy gondolja, jogai vannak, mert h az ő unokája- azt elfelejti, h nekem pedig a gyerekem:))
2012. nov. 19. 13:42
 15/35 A kérdező kommentje:

Meg ha kézbe veszi a fiamat, a gyerek feszeng, sír. Erre mindig mondta neki, hogy "meg kell hogy szokd, hogy NINCS ANYA MINDIG ". Erre én mondtam neki, pár alkalom után, hogy miért is kellene megszoknia? Nem kell megszoknia, mert itt vagyok vele.

Arra pedig, h szólt előre, ez a következő képpen szokott kinézni: "kisfiam- (a férjemet hívja) szerdán vagy csütörtökön gondoltam arra, hogy lemegyek hozzátok. Mikor lenne jó? Szóval behatárol. Nem?

2012. nov. 19. 13:47
 16/35 anonim ***** válasza:
92%

Nekem az anyósom jelenleg (még) 5 emelettel lakik feljebb, de eszükbe se jut maguktól jönni unokázni vagy esetleg telefonba "böfögni" annyit, hogy nem megyünk-e fel?!

Ha én nem viszem a lányunkat, akkor ők nem is látják.

Bejelentettük, hogy hazaköltözünk és már letargiás.. teljesen ki van akadva, hogy nem fogja látni az unokáját és hogy őket mindenki elhagyja.

A sógornőm kb. másfél hónapja van Angliába, épp álom országosdit játszik, amit anyósomék fizetnek neki, mert még mindig nem talált (egyébként sosem akart dolgozni) munkát.

A szüleim 120 km-re laknak tőlünk jelenleg és havonta 2-3× látják az unokát. Vagy mi megyünk, vagy ők jönnek le hozzánk. Nem esik nehezükre. Naponta beszélek velük telefonon. Már-már nem én hívom őket, hanem ők minket.

Anyósom kijelentette, hogy ha majd jövőre nyugdíjas lesz, akkor majd feljön hozzánk (Pestre) hetekre, unokázni.

Mondtam a férjemnek, hogy NEM. És megért, ő is az én pártomat fogja.

Ha már itt a szájukban nem voltak képesek unokázni (laza 1,5 év alatt), akkor ott se akarjon majd a "nyakunkon" lenni.

Egyrészt mi dolgozni fogunk, a lányunk meg bölcsibe/oviba/iskolába lesz.

És az ne mentség senki részéről sem, hogy DOLGOZIK! Főleg ekkora, hatalmas távolságból nem!

Plusz, ha valaki kíváncsi a gyermekemre, akkor találjon rá alkalmat, hogy vele legyen. Ne pedig én rohangáljak a rokonok után.

Lehet, hogy "szörnyen" hangzik, de a lányom feltud nőni nagyszülők nélkül is (ez mind a két oldalra érvényes).

2012. nov. 19. 13:51
 17/35 anonim ***** válasza:
58%

13 vagyok. azért ez a véleményem mert az én fiam már 3 éves és eddig 2x! volt nálunk anyósom! 20km-re lakik, van autója, van közvetlen busz járat, mégis én viszem hetente 2x a gyereket. (direkt hétköznap apa nélkül megyünk, hogy a hétvégéink ne erre menjenek el).

szóval én boldog lennék ha egyszer erőt venne magán.

de mondom, vagyis írom, igazad van, csak nekem emiatt ez a véleményem.

benne lehet a pakliban, hogy ha nem jöhet akkor majd nem is akar máskor és marad az, hogy ti menjetek mindig :( az se jó, nekem legalábbis kényelmetlen, a benzinpénzről nem is beszélve

2012. nov. 19. 13:55
 18/35 anonim ***** válasza:

Vedd elejét az egésznek. Hívd fel, hogy x néni/anyuka/akárhogy hívod, mondta a férjem, hogy vasárnap tetszene jönni. Ne tessék haragudni, de nem lehetne a következő hétvégére tenni. Nagyon fáradtak vagyunk és szeretnénk egy kicsit hármasban lenni. Kitaláltam egy kis programot, és nem szeretném kihagyni. De a következő vasárnap jó nekünk, ha xnéninek is megfelel.

Ezzel megvan a beszélgetés is, ha már úgyis célozgatott az anyós, de veszekedni nem nagyon tud, mert udvarias vagy vele. Ha nem a bunkó fajta, akkor erre nem lesz "pofája" veszekedni. Azért beszéld meg a férjeddel, nehogy ketten kétfélét mondjatok, mert az csúnyán elsülhet (számodra). Vagy dobd be azt, hogy meglepetést szeretnél a férjednek - akár hármasban - azért nem tudott róla. Ha sokáig dolgozik a férjed, még jól is esne tényleg valami kikapcsolódás nektek együtt.

Az más dolog, hogy én örülök, ha a szülők jönnek hozzánk, mindkét oldalról messze laknak, és örülök, hogy nem nekünk kell utaznunk, mert a kicsi nem kedveli a hosszú utakat. De az biztos, hogy ha már terhesnek érzed az utazgatásokat, beszéljetek meg egy rendszert, hogy mindenki tudja, mire számíthat és nincs utólag sértődés.

2012. nov. 19. 13:57
 19/35 anonim ***** válasza:
Ja, ha így behatárol, akkor nagyon egyszerű. Jaj, de kár, szerda és csütörtök pont nem jó. De én azért ajánlanék neki olyan napot, amikor jöhet. A természetén már nem lehet változtatni, de az is rossz, ha a gyereknek idegen lesz a nagyi.
2012. nov. 19. 14:02
 20/35 anonim ***** válasza:
11-es válaszoló vagyok! Miért is kaptam a sok lepontozást? Mert nem saját lakásban lakunk?? Ha nem tudjátok miért akkor ne ítélkezzetek! Úgyis tudom, hogy emiatt kaptam...Mert szerintem a válaszomban semmi kifogásolható nincsen! De köszönöm szépen! Megérte segíteni! :) Itt mindig megéri, az emberek meg tudják hálálni rendesen!
2012. nov. 19. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!