Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak itt, akik nehezen...

Vannak itt, akik nehezen tudták eldönteni, hogy legyen-e tesó?

Figyelt kérdés
Még csak 8 hónapos a kisfiam. De már gondolkodtunk azért rajta, hogy legyen-e tesó. Anyagilag nem állunk MOST olyan rosszul. Azért most mert ugye már csak az a biztos ami elmult. Hitelünk nincsen. A férjemnek van munkahelye nekem viszont nemigen lesz hova visszamenni. És már 33 éves is vagyok. A kisfiam egy kis tündér. Nagyon jó baba. Tényleg nagyon jó itthon lenni vele. Viszont nehezen sikerült ő is és az orvosok szerint jó lenne minél hamarabb próbálkozni, hogy sikerüljön teherbe esnem. De egyszerüen nem tudjuk eldönteni, hogy legyen-e tesó.Olyan kiszámithatatlan ez a világ most. Viszont a szüleimnek sem volt könnyü dolguk és nekem is van tesóm. Van még valaki ilyen dilemmában?

2012. nov. 17. 19:47
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Igazábol még most sem tudom, hogy kellene szurkolnotok, hogy babás legyek, vagy inkább mégse!

El sem tudom képzelni, mit fogok magammal kezdeni, ha tényleg teherbe estem. Ez olyan fura most nekem. Amikor terhes lettem 2 sikertelen lombik után csak ugy "poénbol" teszteltünk mert sokat késett. Mindkettőnknek le esett az álla. Egy percig meg sem tudtunk szólalni a meglepetéstöl. Mert csak 5% esélyünk volt , hogy természetes uton kismama lehetek valaha.

Mostmeg akarom. nem akarom. Tiszta hülye vagyok.

2013. márc. 27. 20:01
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem bölcselkedni akarok, mert mindenki maga döntse el, hogy milyen életszínvonalat akar/képes biztosítani a családjának, de az alábbi sorokon érdemes elgondolkodni. Bocs az offért.

"Igen, folyamatosan félrevert harangok mellett nem lehet családot alapítani, munkát vállalni, gyereket szülni. Abba kellene hagyjuk az állandó pánikolást, nyafogást, siránkozást és merjük kimondani a gyerekeink, fiataljaink előtt, hogy ennyi cipőnk, ruhánk soha nem volt, és őseinknek sem volt az elmúlt ezer év alatt, és azt is mondjuk el, hogy ilyen mennyiségű élelmiszer, információ, luxuscikk soha nem volt még a Kárpát-medencében. Nehéz a magyar ember sorsa? Igen, vagy 10-20 kilóval átlagban valóban nehezebb a kelleténél, és ezért kell fogyókúrázzunk. Ennyi kövér ember, megműveletlen föld, leszüreteletlen almafa, megkapálatlan szőlőtőke soha nem volt itt a Kárpát-medencében!"

/Böjte Csaba/

2013. márc. 27. 20:55
 23/28 anonim ***** válasza:

Nagyon tetszett amit az utolsó írt!!

Mi két gyereket terveztünk, így is lett. Azonban mindkettő fiú, így szóba jött a harmadik kérdése. De ezt még most biztos nem vállalnám be.

Elsősorban mert kicsi a lakás, igaz, hogy hamarosan letelik a hitel, de nagyobbat kellene venni, ha szeretnénk még egy gyerkőcöt. Újabb hitelbe meg kizárt, hogy belemegyek. Azonkívül van két egészséges gyönyörű fiam, amiért mindennap hálát adok. Annyi szörnyűséget hall az ember, ahogy egyik hozzászoló írta, én is rettegnék, hogy minden rendbe legyen.

Aztán anyagilag elbírni 3 gyerek felnevelését. Amikor mindhárom iskolás lenne, az anyagilag tuti megterhelő lenne.

Szóval sok a pro és kontra, egyenlőre maradunk a fiúkkal, aztán néhány év múlva újratárgyaljuk a dolgot.. :-)

A babásoknak meg gratulálok. :-)

2013. márc. 27. 22:00
 24/28 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én nyáron már 36 éves leszek, és 2 éves a kisfiam. Mi a párommal havi szinten dilemmába kerülünk... (így hol védekezünk, hol nem) A szívünk azt mondja: "kell egy kistesó", az eszünk meg azt, hogy "így még biztonságos anyagilag, de úgy már nem"

3 hónapja volt egy pozitív tesztem, de sajnos 3 napra rá megjött, vagyis elment :(

Lakáshitel, autóhitel blablabla...

2013. márc. 27. 22:53
 25/28 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma reggelre megjött. Nem mondanám, hogy szomoru lettem töle. Sőt inkább megkönnyebbültem.

22-es nagyon igazad van! éN nem is annyira szeretem ezt a ngyon modern világot. Tul nagy az igény , sok az elvárás. De visszafejlődni már nem lehet. És nem élhetünk ugy mint 30 évvel ezelőtt! Ez van.

Kedves utolsó! Valószínü mi is hasonló helyzetben vagyunk és lehet mi is így fogunk. Majd jön megint egy hírtelen fellángolás és megint megpróbáljuk!

2013. márc. 28. 16:30
 26/28 anonim ***** válasza:

A feleségem az 5. babánkat várja, és mindegyik tervezett volt. Elég jól jövedelmező cégnél dolgozok külföldön, csak így tudtuk mi is vállalni az 5.-et. Mindig nagy családra vágytunk.Hitelünk nincs, elvi megfontolásból.

Feleségem már 7 éve otthonról dolgozik, így nem akadály, hogy ennyi gyerkőc van, meg, hogy terhes.Én most leszek 39 éves, és mindenkinek ajánlom AKI ANYAGILAG megteheti, hogy legyen kistesó..a magyar nép úgy is nagyon fogy!

2013. márc. 31. 17:33
 27/28 A kérdező kommentje:
De jó! Gratulálok a szép nagy családodhoz! J
2013. márc. 31. 20:28
 28/28 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Nagyon szépen köszönjük, nektek is ajánlom, hogy legyen kistesó:) Nem jó egykének lenni, én az vagyok.

2013. márc. 31. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!