Mit tegyek, hogy ne őrüljek meg a kisfiamtól?
Szia!
Nálunk ugyanez volt a helyzet, csak az én kisfiam még szopizik és egész éjjel a cicin lógott. Ő a mi szobánkba alszik 13 hónapos koráig velünk aludt, hogy kicsit tudjak én is pihenni. Vettünk neki egy leesésgátlós heverőt amit az ágyam mellé tettünk, az első naptól kezdve szépen alszik benne, igaz 1-2* még így is felébred, de most már legalább tudok én is pihenni. Nálunk ez vált be, remélem tudtam segíteni. Esetleg próbáld meg levenni a kiságy egyik oldalát ha lehet és úgy tedd a te ágyad mellé, akkor veled alszik, de mégis külön. Sok sikert és kitartás.
Ha téged akar, hát legyen. Keressetek valami kis kuckót, ahol elfértek ketten( vagy apával hárman ), és aludjatok összebújva! Mi is ezt tesszük, a kiságy már csak dísznek van. És leszarom ki mit mond erről. Így jó a babának, jó a mamának. 100 évvel ezelőtt is mindenki egy ágyban aludt, mégsem haltunk ki!
Sok sikert!
Szia!
Két tanácsom van:
Olvasd el a Szuperdada című könyvet, nekem ez gyökeresen átalakította a gondolkodásmódom, és meggyőzött arról, hogy minden csak elhatározás kérdése. Nagyon sok ötlet van benne. Nálunk a nagy gáz a nappali alvás volt, már kb 40 perc autózás vagy 60-70 perc sírós babakocsizás volt, amikor megvettem ezt a könyvet. Következő nap babakocsi 15 perc és azóta is így van. Szerintem rá tudnám szoktatni az ágyában elalvásra is, de ez a 15 perc séta jól esik, utána meg beteszem az ágyába.
Amíg el nem alszik maradj vele, és ha sír azonnal teremj ott, de ne aludj vele. Én ezt úgy csinálnám, hogy valahogy leszedném a kiságy egyik oldalát és oda tolnám az ágyat. Mi egy 105 cm széles ágyat vettünk miutána kiságyban már nem akart aludni. Minden este mellé fekszek és elmondom neki, hogy anya itt lesz amíg el nem alszol, utána pedig átmegy a másik szobába. Ha bármi kell szólj vagy gyere át. Ha elaludt teszek mellé párnákat, hogy le ne essen. de hagyok helyet, hogy le tudjon mászni, ha jönni akar. Én azt vettem észre, hogy a kiságyat azért utálja, mert "be van zárva". Szóval nincs mozgástere. Ha levennéd az oldalát és összetolnád a heverővel, akkor hely is lenne és a bezártság is megszűnne. A lényeg, hogy magadban határozd el, hogy egy hét múlva jobb lesz és gondolj erre. Ha egy hétig erre gondolsz és ezalatt kiegyensúlyozott maradsz szerintem változni fog. Éjjel ha felébred menj oda hozzá, bújj mellé, mond el, hogy látod anya itt van ha hívod, tedd a hátára vagy mellkasára a kezed és ne beszélj hozzá. Az ágyból semmiképp ne vedd ki, ha sír akkor mondd el neki, hogy nincs baj, szereted és itt vagy.
Ha gondolod írj privit!
Sok sikert és tényleg olvasd el a könyvet. Sírni ne hagyd, ne érezze magát egyedül!!!
4 gyerekem van, a kicsik ikrek.Én bizony ugrottam minden nyikkanásukra éjszaka,sőt,sokáig velünk aludtak.Kb 2 éves korukig éjjel szopival aludtak vissza,akkor kezdték átaludni az éjszakát.Mélységesen elítélem azokat,akik hagynak a hányásig sírni egy babát éjszaka csak azért,mert "meg kell tanulnia aludni".Mit tanul az a gyerek?Anyára számíthatok-csak éjszaka nem.
Mind a négy gyerekem 2 éves kora óta gond nélkül átalussza az éjszakát,hiszti nélkül alszik el.De amíg ezt elértük,addig sem a vég nélküli sírásokról szóltak az éjszakák,mellettünk gyorsan megnyugodtak,elaludtak,én sem voltam zombi,ők sem nyűgösek.
Ha kicsi az ágy,szerezzetek be egy nagy matracot,akkor attól sem kell félni,h leesik az ágyról.
Én úgy gondolom,szeretettel,törődéssel,az ő igényeikre IS figyelve sokkal több mindent el lehet érni,mint ilyen poroszos módszerekkel:alszik vagy ordít,de bármit csinál,azt egyedül.:(
nekem 3 hós kislányom van másfél hónapos kora óta végig alussza az éjjelt este fél 9től reggel fél 8ig, a saját ágyában. berakom elkszönök tőle, egyszer felhúzom az ágya felett lógó zenélőt, ha netán utána még nem aludna ( ami már nagyon ritka, az elején mikor hazajöttünk a kórházból gyakoribb volt), bemegyek beadom neki a cumit ha kiköpte , majd mondom neki, h most alvás van és mindenki alszik ilyenkor és elaszik.
Figyelj, szerintem még nem késő elkezdeni, csak határozottnak kell lenned! Te neked kell mindenre megtanítanod, arra is pl hogy este aludni kell nappal meg játszani stb.és ez a Te is Ő is sír eltarthat még sokáig is.... példa: az öcsém 2 éves volt mire átaludta az éjjelt, anyukám kivolt.
Én azzal kezdeném, hogy átgondolom a dolgokat min szeretnék változtatni és kitartóan tartani kell magad ahhoz!
Példa: Én nem hagynám nappal aludni , tudom fárasztó mert te is örülsz ha éppen elalszik DE jobb ha nappal nem alszik és inkább este alszik. Ez eleinte nagyon fárasztó úgy gondolom, de a végeredmény a lényeg.
Kitartás és a rendszerességre nagyon figyelj oda!
Sok sikert, sok alvást!
Gondolom le is leszek most pontozva:)
De: én nem vagyok hive az együtt alvásnak főleg éjszaka.
Ez természetesen nem azt jelenti hogy anyára nem számithat, de viszont éjszaka az alvásról szól.Egyszer volt egy hasonló kérdés és a válaszok között volt hogy ha a gyereke nem aludt hajnalban elkezdtek játszani.Nah ezt egyáltalán nem tartom jó ötletnek.Mert a gyerek mit lát? mihez szokik hozzá? Hogy ha sirok legyen az éjszaka,hajnal anya jön és játszunk egy jót...(tehát a gyerek irányit)
Amásik a sirni hagyás.Mondjuk nekem szerencsém volt mert 2hónapos kora óta átaludta az éjszakát a lányom a saját szobájában a saját ágyában.De később voltak nehezebb időszakok amikor szinte mindig fent volt.(és nem a foga miatt, vagy mert éhes volt),hanem mert ő épp úgy gondolta és szórakoztatott engem hajnalban, nem volt elég hogy bementem hozzá megsimiztem elmeséltem hogy most aludni kell stb..Persze ugrottam,de miután 1-2 hónapig ez ment meguntam.Egyszer bementem hozzá egy este többet nem.Az első nap sirt,sokat sirt (nem hányásig!)de visszaaludt magától.Másnap sirt kb 5 percet,3. nap nem sirt egyáltalán.Azóta visszaállt a rend és éjszaka alszunk, én ezáltal nem vagyok zombi,tudok vele türelmesen foglalkozni vele napközben.Ennyi baromi nehéz de következetesnek kell lenned és sikerül.
Ja és a nappali alvásról, nyugodtan aludhat (persze ne lefekvés előtt) de próbáld,ha eddig sokat aludt napközben,leredukálni.
Sok sikert és kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!