Hol vizsgálják meg egy fél éves szemét alaposan? (Bp)
Pécsen 4 és 6 hónapos korban csináltak egy fakultatív EEG-elektródás vizsgálatot (az egyik doktornő ebből írta a PhD-ját, ahhoz kerestek alanyokat), VEP a neve. A tájékoztatón azt írták, elsősorban koraszülött babáknál hasznos, mert állítólag korai látásproblémák is kimutathatók vele. Számítógép monitort kellett amúgy néznie, volt, amikor vörös-zöld szemüveget tettek rá.
8 hónaposan vittük a rendes szemészetre (mert a VEP-en nem volt kimutatható a kétszemes látás, rávizsgáltak volna), ott világítgattak a szemébe + a kancsalságot nézték, mást nem igazán. Olyan ábrákat mutogattak, amiket ha látott is, még nem tudta megnevezni, így értékelhetetlennek minősítették pl. a Lang tesztet.
Nekem is nagyon rossz a szemem (koraszülöttség, inkubátor, neonlámpa), de azt mondta a dr-nő, nekem vszínű nem az öröklött változat van, így kicsi az esély, hogy a gyerek örökölheti a nagyfokú rövidlátást.
Én évekig hordtam a gyerekeimet a Bp. XIII. ker. Gyöngyösi úti szemészetre ( Azt hiszem a Madarász körházhoz tartozik, ami pedig már a Heim Pál része). Hosszú az előjegyzés, de alapos a vizsgálat.
Nekem koraszülötteim voltak, Budapesten ott volt egyedül koraszülött szemészet, így kerültünk oda és maradtunk ott.
Köszönöm.
Amelyikőtök szemüveges, elárulná a saját dioptriáját?
-6,00
-6.25
És mindez két látáskorrekciós műtét után romlott vissza az "eredeti" állapotra....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!