A Szemészeten mit szoktak csinálnI? PL úgy értem, hogy a szemet milyen műszerekkel vizsgálják le?
Amikor én voltam (kb. 2 hete), akkor a következőket csinálták:
- táblát kellett olvasni
- valami 'nyomásérzékenység', vagy mi a manó volt, amikor be le kellett nézni egy műszerbe, ami levegőt fújt a szememre (kicsit kellemetlen :D rosszul esik xD)
- volt egy olyan, hogy bele kellett nézni a műszerbe, amin keresztül egy sima felületet láttam. középen volt egy zöld célkereszt, azt kellett folyamatosan néznem. Kaptam a kezembe egy gombot, és amikor valahol láttam felvillanni egy kicsi fényt, akkor meg kellett nyomnom. Így vizsgálták a látóteremet.
- ha a szemfenekedet akarják megvizsgálni, akkor pupillatágítás is lehetséges. Ekkor egy folyadékot csepegtetnek a szemedbe, majd 20 percre kiküldenek. Addig hat a folyadék és kitágul a pupillád (én nagyon durván néztem ki xD csak az egyik szememet vizsgálták így meg, és mivel kék a szemem, elég ijesztő volt, hogy a bal szemem szinte teljesen fekete volt, annyira kitágult a pupillám, míg a másik meg teljesen kék xD). Aztán jön a kellemetlen része, egy erős fénnyel belevilágítanak a szemedbe, és azt sajnos tűrni kell, nagyra nyitott szemmel, amíg megvizsgálnak. Általában ilyenkor nagyon homályosan, szinte alig látnak az emberek. Ha fiatal vagy, lehet, hogy úgy jársz mint én :) A fiatalok pupillája néha kitágul, így hozzá van szokva a szemünk kissé. Én ugyanúgy láttam kitágult pupillával is, mint előtte :)
Nos ennyi, nekem ezek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!