Hogy vizsgálják meg a szemét egy 7 hónapos babának? Megyünk következő hónapban, mert még mindig könnyezik a szeme és váladzik is.
Szia!
Mi 3-4 hós kora között hordtuk a szemészetre a kislányunkat koraszülöttsége miatt ROP szűrésre, ami szerencsére nem jött elő nálunk. :-)
Gondolom, 1 év alatt a vizsgálat menete hasonló, ezért írom le. A vizsgálóasztalra terített lepedőbe csavarták bele úgy, hogy a karjai a teste mellé voltak rögzítve, a fejét az asszisztens fogta, a lábait nekem kellett. A szemébe a szemcsepp után egy leginkább szempillagöndörítőhöz hasonló pöcköt raktak (szemhéj alá), hogy ne tudjon pislogni. Ezután a doktornő egy speciális eszközt (nagyítóra hasonlít) tartott közvetlen a szeme fölé és nézte az ereket, meg amit kellett. Kicsit drasztikus volt, de a gyerek inkább attól sírt, hogy lefogták, de a vizsgálat nem fájt neki, mert érzéstelenítő szemcseppet kapott előtte, ahogy már írtam.
Nem megijeszteni akartalak, de én pl. jobban viseltem volna a dolgot, ha előre tudom, mire kell készülni.
17 hós kislány anyukája
Amit kihagytam (de az 1. válaszoló leírta már): pupillatágító szemcseppet kap először, ezután fél órára kiküldtek 'tágulni', utána jött az érzéstelenítő szemcsepp és a vizsgálat.
2. válaszoló voltam (már 1 éve, hogy átestünk a dolgon, ezért halványodnak az emlékek :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!