Most 8 hetes a kislányom, de már hetek óta csipásodik és könnyes főleg a jobb szeme. Egész nap törölgetem a szemét. Már írt fel neki két fajta szemcseppet is a gyerekorvos, de egyik sem használt, csak ideiglenesen. Holnap megyünk a szemészetre átfújatni a kis szemét, mert el van záródva a könnycsatornája elvileg. Hogy zajlik a vizsgálat? Nem fog fájni neki? Ugye a látása ugyanolyan marad? Vannak félelmeim ettől a vizsgálattól. Volt valakinek hasonló a babájával?
2012. okt. 2. 22:24
1/9 anonim válasza:
lefektetik lefogják és kb 5 perc mind a két szeme
fájni nem fáj csak kellemetlen és a lefogás miatt sírnak állt a gyerekek csak a könnycsatornát nyomják át fiziológiás sóoldatos vízzel a szemét nem így a látása ugyan olyan marad
fecskendő rajta egy vékony szilikon cső benne az oldat ha kész akkor picit köhög a gyerek -- ez a jó mert akkor átjárható
volt
túlélte semmi extra nem izgulj
2012. okt. 3. 00:05
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ. Megnyugtató, hogy nem tart sokáig, de én azért nagyon izgulok, sosem szerei, ha a szeméhez nyúlkálok, hogy kitöröljem a csipát, mindig sír. Remélem, hogy hamar túl leszünk rajta.
2012. okt. 3. 00:42
3/9 anonim válasza:
Az én lányom 3 hónapos és neki is el van záródva a könnycsatornája. A doki a 2 hós státuszon at mondta, még várjunk ő nem szereti a korai átmosást, majd megnyílik magától ahogy nő. De azóta is borzasztóan csipás a szeme, főleg ha sír vagy kint vagyunk az utcán. Jövőhéten megyünk megint oltásra, majd rákérdezek nem lenne e jobb mégis átmosni neki, mert ez így nem állapot, hogy állandóan törölgetem. 1 hónap alatt nem javult semmit. Homeopátiás szemcseppet, bogyókat is kipróbáltam, volt receptes szemcsepp is, minden. :(
2012. okt. 3. 08:36
4/9 Jégtánc válasza:
Lányomnak fél éves korában mosták át a szemét,még 5 percig sem tartott.2 perc volt az egész kb.Nagyon ügyesek,kedvesek voltak
2012. okt. 3. 08:37
5/9 anonim válasza:
Lányomnak 2x kellett átmosni,fiamnak elég volt 1x. Mindkettőnél 5-6 hetes korban. Állítólag nem fáj, de már a lefogásnál megijednek. Semmi látáskárosodásuk nem lett.
2012. okt. 3. 11:08
6/9 anonim válasza:
jó tanács :
maradj bent és halkan nyugodtan beszélj a babához ha lehet kérd meg h a lábát te foghasd le
nekem így maradt nyugton a lányom
2012. okt. 3. 12:47
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is. Akkor ezek szerint nem vagyunk egyedül a problémával. Ma voltunk dokinál, és még nem mosta ár neki a szemét, hanem azt javasolta, és ezt a második válaszolónak írom főként, hogy 10 napig napi 5-ször maszírozzam úgy az szemzuga mellett az orrát, hogy fogjam két oldalt a fejecskéjét a középső és a hüvelyk ujjammal, hogy közben a mutatóujjamat az orra felső részéhez teszem és kicsit erősen 10 kört írjak le vele, kicsit kellemetlen volt neki, elképzelhető, hogy ilyenkor majd jön váladék a szeméből. Elvileg ettől meg fog indulni a könnycsatornája, de ha mégsem vissza kell őt vinni és átmossák a szemét. Kamillázni is kell a szemét, most sokkal szebb lett a szeme.
2012. okt. 3. 13:36
8/9 anonim válasza:
Sajnos nem igaz, hogy nem fáj, csak ezzel a szöveggel szokták lenyugtatni az anyukákat. Egy ismerősömnek felnőtt korban csinálták, azt mondta elviselhetetlen érzés volt.
Egyébként a mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy a legújabb elvek szerint legalább 6 hónapos koráig, de inkább 1 éves koráig nem szabad piszkálni, mert sokszor megoldódik magától a probléma néhány hónap alatt. Nálunk így is volt, most 7 hónapos a babám, és mostanra teljesen elmúlt a csipásodás és váladékozás, pedig sokszor elég durva volt az elején. Nagyon örülök, hogy egy normális, fiatal gyerekdokink van, aki nem csak az ezer éve betanult, elavult nézeteket fújja, hanem tájékozódik. Kérdező, azt javaslom konzultálj legalább még egy orvossal, mielőtt ilyen durva beavatkozásnak veted alá a lányodat.
2012. okt. 4. 02:49
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindegyik hozzászólást! Most azért megijedtem, amit az utolsó válaszoló írt. Még reménykedem, hogy elmúlik 2 héten belül. Szebb a kamillától. Amúgy az egyik válaszolót lepontozták, nem én voltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!