Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem ébred fel fürdési...

Ha nem ébred fel fürdési időre a gyereketek, akkor fel szoktátok ébreszteni?

Figyelt kérdés
2 hetes.
2012. nov. 12. 16:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Igenis tisztában van egy idő után a gyerek, hogy mi után mi következik! Miért nem lehet hagyni, hogy most kipróbálja a napirendhez szoktatást a kérdező, ha az első gyereknél az ellenkezője nem jött be. Az én tapasztalatom alapján igenis kialakul az a biológiai óra. Én sem allok stopperrel fölötte, de igenis délelőtt 10 órakor dörzsöli a szemét, felviszem a szobájába, és elalszik. Dél-fél 1 körül ébred magától !, addig én megfőzök takarítok. Ebéd, utána játék, majd séta, és 3-tól alvás fél 5-ig. De ha fél hatig alszik, az sem baj, de akkor már bemegyek, és megsimogatom. Jókedvűen ébred, kicsi uzsonna, és megint játszunk. Ez azért is jó, nekünk, mert így én is elvégzem a házi munkát, és őnála is kialakult az alvás-evés-játék ritmusa. Igen! Persze, hogy nem ismeri az órát, de igenis érzi mikor szoktunk menni fürdeni,és hogy utána vacsi, apával egy kis játék, büfiztetés, alvás.Nem törvényszerű minden gyereknél valóban, de hagy próbálja meg a kérdező, hátha most ez válik be. Ha meg nem akkor marad minden a régiben. De egy próbát igenis megér!
2012. nov. 13. 21:41
 22/22 anonim ***** válasza:

20-as vagyok. Pont erről beszéltem én is, hogy ha nem erőltetjük a gyereket semmire, akkor magától beáll egy napirend néhány hónapos korára. Nem kell ehhez a pár hetes újszülöttet felébreszteni, amikor az óra szerint fürdés ideje van.

Én soha nem ragaszkodtam semmiféle napirendhez, a babám magától alakította ki, és ehhez tartja is magát. Nem percre pontosan, +/- 1 óra belefér, de van napirendje.

2012. nov. 13. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!