Hány hónapos kortól nézte a gyereketek a tv-t?
2 hónaposan a villódzó fények tetszenek neki, ami nem feltétlen tesz jót neki...
Lányom 1-1,5 évesen kezdett pár mesét nézni, de addig én nem igazán hagytam, hogy bámulja a tv-t. Volt, hogy bekapcsoltuk és oda-oda tekintett párszor, de hogy jó ideig azt nézze vagy azon aludjon el, azt nem hagytam.
S nem vagyok tv ellenes, csak egy 2 hónapos babának még nem jó a tv villogása.
Nem szabad engedni neki, mert nagyon rosszat tesz mind a szemének mind az idegrendszerének! Nem is tudod elképzelni, mennyire túlterheli az éretlen idegrendszert a váltakozó képhatás, fények, hirtelen hangeffektek.
Én 2 éves koráig biztosan nem engedném.
húúúh, hát elaludni semmi kép ne hagyd rajta, még a jó multkorában volt itt egy kérdés: anyukáéknál elromlott a tévé és az eddig azon elalvó gyermek végigüvöltötte azt a 2 hetet,amíg meg nem csinálták.
biztos nem volt anyukának egy álom! arról nem is beszélve,hogy tuti nem tesz jót a lurkódnak!
Az én lányom 7 hónapos, de a tv nem érdekli. Nappaliban szoktam tv-t nézni, ő ott játszadozik, de nem érdekli a tv. Néha oda pillant, de ennyi. Mondjuk én nem is bánom!
Szerintem sem jó, hogy 2 hónaposan tv-re aludjon el.
Akik nem hagyják a gyereket tv-zni, azok tényleg csak akkor kapcsolják be a tv-t, ha a baba alszik? Nem tudom, nekem ez olyan elképzelhetetlen, pedig nem vagyok tv függő.
De olykor van egy-egy műsor, amit szeretnénk megnézni. És ha éppen ébren van a kisfiam, akkor van, hogy ő is nézi velünk, de van, hogy eljátszik és nem is foglalkozik a tv-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!