Ha nem ébred fel fürdési időre a gyereketek, akkor fel szoktátok ébreszteni?
Én is napirend ellenes vagyok, szegény baba nem a katonaságnál van, hogy időre egyen, aludjon, fürödjön.
Egy ilyen pici újszülöttnél meg pláne nem szabad elvárni, hogy tartsa a szülők által kreált napirendet. Semmi baja nem lesz ha "nagyon későn" fürdik (bár én a 9 órát nem nevezném nagyon későinek). Ő még nem ismeri az órát, nem tudja, hogy az késő van :)
A mi babánknak kb 5-6 hónapos koráig nagyon össze-vissza volt a napirendje, volt, hogy éjfélkor fürdettük meg, mert addig aludt. Aztán szépen lassan magától kezdett kialakítani egy napirendet, amit azóta is pontosan tart, és így mindenkinek jó.
Ne erőltess semmit, majd beáll a rend, ne aggódj, de ez az időszak most nem arról szól, hogy az órát lesve, kapkodva éljetek.
Arról nem is beszélve, hogy amit 14-es leír, az tipikusan az, ami első gyerekkel még megvalósítható, de semelyik többedikkel már nem. (És mindegy hogy kicsi vagy nagy a korkülönbség, ha 10 éven belül vannak a gyerekek, akkor bizony iskolába-óvodába kell menni időre, és tök mindegy, hogy a kicsinek éppen alvóideje lenne, bizony fel kell kapni és menni a nagyobbért, hogy csak egy példát említsek...)
Egyébként 3 gyerekkel az a tapasztalatom, hogy kb. fél éves korig a napirendnek nincs nagy jelentősége a baba számára, esetleg a rítusok kialakulhatnak addigra, pl. este fürdés-evés-alvás, de hogy az hánykor van, az mindegy.
Amúgy meg nagyban függhet ez attól is, hogy a szülők hogyan élnek, mert én is hallottam olyan családról, ahol ha dél 00-kor nincs ebéd, akkor kiborul mindenki, én meg ha dél és 2 között ebédhez jutok, akkor jól vagyok, köszönöm.
Szóval nem vagyunk egyformák!
Kedves Kérdező, hallgass a megérzésedre! :o)
"hogy a gyerek legyen tisztába azzal hogy utána evés-alvás következik."
Azzal tisztában lehet, hogy mi után mi következik, de az órát nem ismeri és ezt ne is várd el tőle.
Kizárt dolognak tartom, hogy a másik gyereked azért volt kiegyensúlyozatlan, mert nem volt katonás napirendje újszülött korában. Sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!