Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem ébred fel fürdési...

Ha nem ébred fel fürdési időre a gyereketek, akkor fel szoktátok ébreszteni?

Figyelt kérdés
2 hetes.
2012. nov. 12. 16:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Dehogy.Sőt akkor sincs baj ha kimarad a fürdés. Éhes lesz pedig felkel :)
2012. nov. 12. 17:06
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem ébresztettem fel. 7-kor fürdetjük, de ha 1-1 nap kimarad néha semmi baja nem lesz. A gyerekorvos is azt mondta pici korában, hogy nem muszáj mindennap fürdetni.
2012. nov. 12. 17:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Nálunk már a kórházban is fix volt a fürdetési idő, így ezt itthon is tartottuk. Maximum fél órával toltuk el, ha nagyon aludt.
2012. nov. 12. 20:13
 14/22 anonim ***** válasza:
24%
Egyetértek az előttem szólóval. Minél korábban be kell vezetni a napirendet. A mi babánk amióta hazahoztuk a kórházból, fél 8-kor fürdik, utána vacsi, végigalussza az éjszakát, és reggel fél8-8 körül ébred. 10-12-ig alszik. Természetesen ha ilyenkor továbbalszik, hagyom, de max. fél 2-ig, mert csúszni fogunka kajálással, majd ebédel, kicsi játék, és irány a séta. Utána 3-fél 4-től fél 5-5-ig szunya, uzsonna, játék, fél 8-kor fürdés, vacsora, alvás. Beállt,a kezdetektől. Minden programunkat így tudjuk hozzá igazítani, mert tudom, hogy úgy ígérem el magunkat bármilyen vendégéségbe, hogy kizárólag, az ő alvása, és etetése után, tudunk bárhova is elmenni, és kizárólag a következő alvási ideig maradunk. Nem altatom idegen helyen, kivéve, ha a babakocsiban elalszik.Ennyi! Ha ő nyugodt, és kiegyensúlyozott, csak akkor lehet bármilyen program, és én is csak így leszek nyugodt miatta. Szóval, ha időben hozzászoktatod neki, és nektek is jobb!
2012. nov. 12. 22:56
 15/22 anonim ***** válasza:
Én nagyon napirend ellenes vagyok. Napirendes babánál ha valami másképp van borul az egész nap,nyűgös az anyuka meg azt se tudja hogy hozza helyre. Én a rugalmasságot szeretem e szerint is élek és a gyerekeim is ebben nevelkednek. Nyugodt kiegyensúlyozott mindegyik.
2012. nov. 12. 23:33
 16/22 anonim ***** válasza:

Én is napirend ellenes vagyok, szegény baba nem a katonaságnál van, hogy időre egyen, aludjon, fürödjön.

Egy ilyen pici újszülöttnél meg pláne nem szabad elvárni, hogy tartsa a szülők által kreált napirendet. Semmi baja nem lesz ha "nagyon későn" fürdik (bár én a 9 órát nem nevezném nagyon későinek). Ő még nem ismeri az órát, nem tudja, hogy az késő van :)

A mi babánknak kb 5-6 hónapos koráig nagyon össze-vissza volt a napirendje, volt, hogy éjfélkor fürdettük meg, mert addig aludt. Aztán szépen lassan magától kezdett kialakítani egy napirendet, amit azóta is pontosan tart, és így mindenkinek jó.

Ne erőltess semmit, majd beáll a rend, ne aggódj, de ez az időszak most nem arról szól, hogy az órát lesve, kapkodva éljetek.

2012. nov. 13. 00:09
 17/22 anonim ***** válasza:
nekem is két hetes, és én nem ébresztem fel. Ha úgy adódik hogy 6 és 8 közt fent van, akkor fürdetem, ha ezt az időszakot pont átalussza, akkor nem fürdik. Napirendet én még nem tudok kialakítani, örülök neki ha 3-4 órát végigalszik és nem nyüszög helyette. 2 hetesnél szerintem egyébként is korai, még szokjunk össze, és alakul majd az a napirend...
2012. nov. 13. 08:34
 18/22 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, hogy amit 14-es leír, az tipikusan az, ami első gyerekkel még megvalósítható, de semelyik többedikkel már nem. (És mindegy hogy kicsi vagy nagy a korkülönbség, ha 10 éven belül vannak a gyerekek, akkor bizony iskolába-óvodába kell menni időre, és tök mindegy, hogy a kicsinek éppen alvóideje lenne, bizony fel kell kapni és menni a nagyobbért, hogy csak egy példát említsek...)

Egyébként 3 gyerekkel az a tapasztalatom, hogy kb. fél éves korig a napirendnek nincs nagy jelentősége a baba számára, esetleg a rítusok kialakulhatnak addigra, pl. este fürdés-evés-alvás, de hogy az hánykor van, az mindegy.

Amúgy meg nagyban függhet ez attól is, hogy a szülők hogyan élnek, mert én is hallottam olyan családról, ahol ha dél 00-kor nincs ebéd, akkor kiborul mindenki, én meg ha dél és 2 között ebédhez jutok, akkor jól vagyok, köszönöm.

Szóval nem vagyunk egyformák!

Kedves Kérdező, hallgass a megérzésedre! :o)

2012. nov. 13. 08:47
 19/22 A kérdező kommentje:
A helyzet az , hogy azért ragaszkodnék a napirendhez, mert első gyerekemnél nem volt. Meg is látszott rajta olyan értelemben, hogy nem volt kiegyensúlyozott, rengeteg gondunk volt vele. Nem tudtam élvezni az anyaságot, most megpróbálom máshogy csinálni a dolgokat, eddig még sikerül tartanom amit elhatároztam, bár még csak 2 hetes. A fürdetést azért tartom fontosnak, hogy a gyerek legyen tisztába azzal hogy utána evés-alvás következik. Volt már hogy én sem fürdettem meg, csak áttöröltem. Még korai minden, mi is összeszokás folyamatában vagyunk.
2012. nov. 13. 11:32
 20/22 anonim ***** válasza:

"hogy a gyerek legyen tisztába azzal hogy utána evés-alvás következik."

Azzal tisztában lehet, hogy mi után mi következik, de az órát nem ismeri és ezt ne is várd el tőle.

Kizárt dolognak tartom, hogy a másik gyereked azért volt kiegyensúlyozatlan, mert nem volt katonás napirendje újszülött korában. Sőt.

2012. nov. 13. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!