Mivel érhetném el hogy ezt csinálja? Kétségbe vagy esve.
A legtöbb baba ebben a korban kezd el átfordulni, először hasról hátra, aztán hátról hasra. Egyes babák csak ritkán lepik meg a szüleiket átfordulóművészetük bemutatásával, mások új tudományuknak megörülve egész nap csak forgolódnak körbe-körbe.
Ez egy részlet az egyik netes Baba-mama oldal Babák mozgás fejlődése c. cikkből. (Az 5 hós babákra vonatkozik.)
Az én babám 5 hós és esze ágában nincs ilyet csinálni, ő inkább ülni akar folyton húzza fel magát ülő helyzetbe. Még csak oldalra sem akar fordulni. Mivel érhetném el nálla h forogjon, vagy esetleg kúszni akarjon??? Kétségbe vagyok esve!!
a kúszással igen csak ráér
mi plédbe tettük és úgy gurítgattuk az egyik széléről a másikra, nem használt, de nagyon élvezte
itt találsz jó kis videókat:
* vagyok esve bocsi lemaradt!
Értem ez segíthet tényleg?
Nálunk az segített, hog sokat tettem hasra!
Utált hason lenni, ordított, de ez segített, mert kinyomta magát, majd ebből hogy kinyomta magát, a fejét oldalra billen tette, és már át is billent oldalra, majd hàtra.
2es vagyok
elvileg nem kell velük gyakorolni, ha nincs gond
persze tornáztatni nem árt
egyébként én hiába csináltam vele, mert hátáról a hasára nem volt hajlandó csak 7 hónapos kora után s utána se gyakran
s most 9 hónaposan lendült bele a forgásba
ma már kúszik, mászik, felül és a felállást próbálgatja
Volt itt olyan anyuka, akinek előbb tanult meg ülni a babája, mint forogni, meg mászni.
És én is ezt olvasom a sok fejtágítós füzetből, hogy nem minden babánál van az a sorrend, ami az általános.
Az enyém is inkább az ülést próbálgatja, azt akarja nagyon csinálni, mást nem. És 20-án volt 4 hónapos :S
Szerintem ne essél kétségbe ilyesmin, nekem azt mondja mindig a védőnőm, hogy engedjük, amit a baba akar csinálni, és ne erőltessünk semmit.
Persze fejlesztők vannak, és szerintem jók is, csak mértékkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!