Kis korkülönbség? Közös szoba? Felébresztik egymást. Most mit tegyek? Teljesen kétségbe vagyok esve.
22 hónap van a lányaim közt, a kicsi 1 hetes, 3 napja vagyunk itthon.
Közös a szoba,de a kicsi ha felébred, a nagy is és elkezd sírni,mert a kicsi is sír...
Mennyi idő míg megszokják egymást???Vagy kezdjek valami más megoldáson gondolkozni,mert mindig felriad a nagy is.
Most raktam le aludni, de a kicsit inkább kihoztam a nappaliba a kanapére,mert mire a nagy elalduni, ébredne a kisi szopozni, a nagy is felkel, és nem bír vissza aludni, és tiszta hiszti egész nap.
De a kicsi hogy szokja majd így meg,hogy a kiságyban van alvás?Vagy neki még mindegy hol,csak aludjon, és később majd kialakul.
Annyi kérdés van bennem???És annyira tanácstalan vagyok..
Nálatok mi vált be? Hogy altattátok őket??
Nálunk is 22 hónap a különbség.
Az első időkben az újszülött a nappaliban aludt a kanapén (csináltam neki egy kis sarkot). A nagy pedig maradt a helyén. Így nem zavarták egymást.
2-3 hónapos korig kb tök mindegy az újszülöttnek, hogy hol alszik, feltéve hogy jó alvókája van. Ha rossz alvó gyerek, akkor meg a síri csend sem jó neki, meg akkor semmi nem jó. Enyém simán beszokott utána a kiságyba, nem volt gond ezzel.
Igen, én is a te szobádba tenném a kiságyat.
És nálunk nem is elsősorban az éjszaka volt a gond, hanem a nappal, hogy a nagy mindig ki lett rakva a szobájából, amikor a pici aludt, és persze mindig akkor kellett neki onnan valami játék.
Szintén 22 hónap. Szintén így jártam. Én a mi szobákban alakítottam ki egy sarkot a kicsinek (volt bölcsőnk kölcsönbe, éjjel abban aludt, nappal kiságyban a gyerekszobában).
Később úgy csináltuk, hogy a kicsit fürdettem előbb, majd szopi, ment az ágyba. Addig a nagy apával volt, lefürdött, neki még mese a mi szobánkban, mire elkészültünk a kicsi már mélyen aludt. A nagyot ilyenkor kísértük a helyére. Csak ő nem akart ott maradni, így az lett, hogy köztünk aludt el, majd átvittük a helyére.
Délelőtt délután a kicsit babakocsiban altattam, hol a játszón hol az erkélyen, mikor hol voltunk. Délben a gyerekszobában, a kiságyban, a nagyobbat pedig a mi szobánkban.
Most 2 és 4 évesek. Építkezünk, így egyszobában kell még egy darabig mindnyájunknak aludni (már egy hónapja így van), ezt gyorsan megszokták, de már nagyok.
Előtte, a kicsi a saját ágyában, a gyerekszobában aludt jó éjt puszi, simi, ajtó becsuk és szépen elaludt. A nagy azóta is köztünk. Erről hamarosan leszoktatom, ha elkészül a saját szobája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!