Meg akarok nyugodni, hogyan?
Én a kutya nevelésével kezdeném, de inkább, mivel gondolom erre pont nincs időd és energiád, erős preszzióval férj felé, hogy tessék a kutyust rendbe tenni. Én is kutyás anyuka vagyok, teljesen jól megférünk mindannyian a lakásban, de nagyon fontos, hogy a kutya megfelelő "kiképzést" kapjon, tudnia kell, hol a helye a falkában:)!
Ha van időd, azért te is olvass utána a felkavezérségnek ( [link] ), mert a mindennapokban nem szabad, hogy a kutya miatt ideges légy, az senkinek sem jó:(, viszont ezt hosszú távon úgy tudod elérni, hogy Te leszel a főnök.
HA rendeződik a viszony, akkor Te is nyugodtabb leszel. Addig pedig próbáld meg kizárni a kutyust, ne nem a lakásból, hanem átvitt értelemben, ne foglalkozz vele, próbáld meg ignorálni.
A kutyás vagyok:).
MInden életkorú kutyát meg lehet nevelni, tanítani, az igaz, hogy az idősebb, rossz beidegződésekkel élőt nehezebb:(. A linkelt cikket elolvastad? Hasznos ötleteket, módszereket írtak le.
Ha pedig időben, anyagiakban megtehetitek, érdemes elmenni kutyiskolába, szerintem megéri, hiszen a békés család(i kutyá)ért érdemes.
Egy kölyökkel sem biztos, hogy jobban járnál, hiszen nála minden az alapoktól kell kezdeni, az sem egyszerű feladat.
Ezzel a kutyával alapvetően semmi probléma nincs, csak a gazdáival.
Magyarul se megnevelve nincs, se a helyét nem tudja a falkában.
Bármilyen idős kutyát lehet nevelni és tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!