Kislányom egy hét múlva lesz 6 hónapos, még nem fordult át. Baj ez? Aggódjak?
szerintem lusta baba nincs.
nyilván nehezebb a nagy súlyt megmozgatni, de már elég erősnek kéne ahhoz lennie, hogy ezt megtegye.
elméletileg azt írják, hogy akkor kell szakemberhez fordulni ha 6 hónapos korig nem fordul meg, 8 hónapos korig nem kezd el kúszni és 10 hónapos korig nem ül fel és nem mászik.
én úgy vagyok vele, hogy minden nap számít mert az agyi fejlődés a mozgással történik ebben a korban, szerintem nem szabad várni, meg kell nézni, hogy az izomzatával minden renben van-e és ha jó orvoshoz kerültök akkor megmutatja hogy kell tornáztatni otthon.
mi 5 hónaposan vittük el orvoshoz mert nem forgott és nem teljesen nyújtotta ki a karját hason fekve, megmutatták hogy tornáztassam.
mikor pont 6 hónapos volt akkor forgott, mászott és egyedül felült.
én nem bírtam csak várni, mondván biztos lusta, kis segítséggel nem hogy utolérte a többieket, de még idő előtt is teljesített, mindezt 1 hónap tornától, otthon, ingyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!