Segítség! Miért eszik ennyire keveset 8 hós kislányom? Aggódjak miatta? Többi lent.
8,5 kiló. Most váltunk majd Ha-s tápszerről simára, de még nem váltottunk. Az utóbbi 4-5 napban ennyit eszik:
reggeli: 100-max120 mili tápszer
tízórai: 100 mili gyümölcs
ebéd: 100 mili főzelék
uzsonna: 3 evőkanálnyi sinlac pép kevés gyümölccsel
Vacsi: 50-60 mili tápszer
Nekem ez kevésnek tűnik, bár nincs összehasonlítási alapom.
Elvileg eddig a hízása rendben volt, bár 2 hete voltunk tanácsadáson, ezt pedig pár napja kezdte.
A tápszer alig akarja elfogadni, inkább teát iszik (Hipp babateát).
Az is kezd picit idegesíteni, hogy folyton főzök, és dobálom ki a kaját...
Ennyi elég lehet neki, vagy menjek orvoshoz?
Köszönöm ha segítetek!
Esetleg nem lehet hogy jön a fogacskája?Vagy esetleg front?
Tényleg próbáld ki nem-e lenne kedve esetleg darabosabb dolgokat fogyasztani.
Nálunk is ez vált be és a felnőttek ennivalója.
7 hós kora óta kapogat abból amit mi eszünk persze korának megfelelőt..és imádja amikor a kis ínével lebírkózza a falatkát :) vagy vajas picike falatkák na az még nagy favorit volt nálunk még akkor is ha mást nem fogadott el.
Szerintem ha minden rendben a székletével és a kedélye is jó ne aggódj lehet 1 hét alatt rendeződik a babád étvágya.
Én a fogzásra tippelek, habár az én fiam (épp 8 hónapos) nagyon jól eszik fogzás közben is. Én a teáztatást nem tartom túl jó ötletnek, pláne ezeket az instant teákat, mivel tele rakják cukorral és ezzel is jól lakhat a baba.
Én a vízzel próbálkoznék itatásra, habár az én fiam nem fogadja el, viszont a tápszerrel, a főzelékekkel és a gyümölccsel elegendő folyadékot tudok vele megitatni. Pl. főzelék után adok neki feles tápszert, 90 ml-t. Így megissza. De szerintem beszélj a védőnővel vagy a dokival mindenképp, mivel látatlanba elég nehéz megmondani mi lehet a gond, mi is csak találgatunk.
Az én kislányom is 8 hós, valóban többen eszik, mint a Te picid. Ő 8,70 kg most. Napi kaja kb:
R: 210 ml tápszer
T: kb. 100 g gyümölcs 2 ek. gabonapéppel
E: főzelék hússal vagy reszelt sajttal (sajtot most vezettem be)
U: kb. 120 g tejpép
V: 240 ml tápszer
Én is adok neki egy-két falat kenyeret, ha mi eszünk. Imádja felszedegetni az etetőszék tálcájáról. Én még nem adom neki a mi kajánkat, max. főzés közben veszek ki belőle, amikor még nincs teljesen befűszerezve.
Amúgy szerintem ha gyarapodik, de legalábbis nem csökken a súlya, akkor nincs gond.
Pont úgy vagy mint mi. Nálunk is ez megy kb. egy hete, amióta kijött az 1. foga. Én arra tippelek hogy jön a másik foga is és ez miatt van. Én is aggódok picit. Ráadásul nyűgös is. Te babádnak van már foga?
1. úgy kijött hogy észre se vettük, és most meg...
Köszönöm a válaszokat!
Érdekes módon a kedve sokkal jobb pár napja, mint eddig. 3 foga teljesen kint van, a jobb felsőt várjuk már nagyon, lehet az a gond. Illetve nem tudom, a sima tápszer jobban fog-e ízleni neki, mindenesetre a HA-s-ból még vagy egy zacskó... Darabosabbal most próbálkozom, érett banánt egy keveset majszolt, imádja, meg kölesgolyót (csak alig bírja megfogni, de jókat kuncogok rajta:) és tönkölybúza "kukit" rágcsálgat. Néha ott is meglepődik, hogy hopsz, le, vagy ki???
De akkor nem aggódom túlzottan, ha rosszabb lenne a közérzete, akkor a héten megyünk dokinénihez.
Csak azért gondoltam, hogy itt megkérdezem, mert a hosszú hétvégén nem lehet elérni szinte senkit...:(
Szóval még egyszer köszönöm!
Szép napot Nektek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!