Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9,5 hónapos a kislányom. Még...

9,5 hónapos a kislányom. Még nem ül, áll. A doki néni elküldött ortopédiára. Aggódjak?

Figyelt kérdés
Nagyon szépen kúszik, négykézlábra áll, elkezd hintázni. Ülni nem is próbálkozik, meg állítani nem lehet, mert elkezd ugrálni, vagy felemeli a lábát. Ha megpróbáljuk ültetni rutinosan hátra dobja magát.
2010. febr. 12. 18:23
 1/8 anonim ***** válasza:
A doki jobban ért hozzá. Én dévény párti vagyok, annak mutatnám meg, ha már valakinek, az nem fog ártani.
2010. febr. 12. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindenesetre mászik és az jól hangzik.
2010. febr. 12. 20:04
 3/8 anonim ***** válasza:
én is a Dévény módszerre voksolok, természetesen egy ortopéd orvos után.
2010. febr. 12. 20:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nyugtalanít, mindenképp járj utána! Jó ötlet egy dévényest megkérdezni.

Mi is dévényeshez járunk, aki szerint amúgy a mozgásfejlődés szempontjából nem fontos nagymozgás az ülés. De mindezt akkor mondta, mikor én a 7 és fél hós babám miatt aggódtam, aki nem tudott ülni egyedül. 8 hósan tanulta meg.

2010. febr. 12. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Enyém 8,5 hónaposan tanult meg ülni (nem felülni!!!), addig ugyanúgy hátradobta magát, mikor ültettük. Egy addig szokatlan szituációba kerültünk, két másik nagyobb gyerekhez mentünk látogatóba és ott annyira tátva maradt a szája a gyerekek láttán, hogy ahogy leültettem úgy maradt legalább fél óráig. Viszont nem mászik.. a karját nem nagyon akarja használni, pedig a térdelés, rugózás az már nagyon megy. Kúszni, mint a villám, ha bármi olyat meglát.
2010. febr. 12. 21:20
 6/8 anonim ***** válasza:

21.20-as vagyok....

Voltunk konduktornál még kisebb korában, megvizsgálta mutatott gyakorlatokat, azokat csináltatjuk vele. Úgyhogy érdemes elnézni szakemberhez, ártani nem ártasz vele, ott úgyis megnyugtatnak, hogy semmi baja, mutatnak egy-két motivációs gyakorlatot, aztán azt gyakoroljátok majd.

2010. febr. 12. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Az enyém is már 9,5 hós volt amikor felült egyedül, 10 hós elmúlt amikor felállt,11 hónaposan kezdett mászni addig csak ugynazt csinálta mint a tied. Most 12 hós és sétál a járássegítővel. Behozta a lemaradást. Sok baba kicsit később csinál dolgokat, nehogy azt hidd, hogy mindenkinek felül 6 hósan meg feláll 7 hósan! Különben nem vagytok elkésve esetleg a felüléssel kb.2 hetet de a többi még ráér!
2010. febr. 13. 10:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Az állással nálunk is ez volt ennyi idősen! Nem akarta letenni a lábát csak ugrált. Aztán nézd meg, pár hét múlva egyedül megcsinálta!

A járással ugyanez volt csak még rövidebb intervallummal. Egy hétfői napon próbáltuk ki, hogy megfogjuk a két kezét és lépkedjen. Nem sikerült, inkább letérdelt meg ki akarta húzni a kezét a kezemből ezért gondoltuk korai még neki, hagyjuk. Pénteken arra lettem figyelmes, hogy szó szerint elsétált a hátam mögött a járássegítővel de úgy mintha mindig is így sétált volna. Gyönyörűen, szabályosan ahogy kell. Szóval nem aggódj tényleg, egyik napról a másikra csinálnak mindent az ember néha nem hisz a szemének.

2010. febr. 13. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!