Kislányom tegnap (kedd) hajnalban kakilt utoljára! Pukizni tud de nem kakil! Aggodjak? Vigyem orvoshoz?
Szerintem még ne aggódj, csak akkor ha holnap estig se lesz semmi, akkor legjobb ha pénteken elviszed dokihoz, még a hétvége előtt.
Nem írtad, hogy milyen idős de adhatsz neki olyan ételeket, italokat amik segítik az emésztést. Gyümölcsöket, zöldségeket, a banán pl. szerotonin-tartalma miatt segítheti a bélmozgást. Teljes kiőrlésű kenyér csodákra képes, már szerintem azzal is sokat segítenél, ha reggelire esetleg vacsira egy szeletet kapna ebből. Sok folyadék, levesek, mártások, savanyított tejtermékek fogyasztása szintén növeli a folyadékfelvételt ami segíti az emésztést. Ha teheted adj neki rostos üdítőt, pl 100%-os narancslevet.
Kíméletesen fokozhatjuk a bél mozgását az ételek kémiai ingert jelentő hatásával, például mézzel, ami igazi csodaszer lehet.
Szerintem a doki se javasol mást, esetleg ezeken kívül még a kúp használatát.
Semmiképp ne egyen csokit,kakaót. Gyümölcsök közül reggel éhgyomorra is ehet sok őszibarackot, esetleg, ha már nagyobb, sárgabarackot, natur joghurtot kis mézzel keverve. És sok folyadékot igyon, a kamillatea is segít.
Ha erre hajlamos, lehet kapni a gyógyszertárakban baba gyógyvizet, ami hatásában hasonló a Hunyadi János gyógyvízhez (hashajtó hatású, csak kifejezetten kisgyerekek részére készült. A gyógyszertárakban megmondják, melyik is az. Szerintem három napnál tovább nem jó, ha nincs széklete.
akkor ne izgulj!!!!
teljesen normális! ha 1 hete nem kakilt vagy látod, hogy fáj a pocak, próbál nyomni akkor mérd meg a lázát, addig ne idegeskedj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!