9 és fél hónapos kislányom még nem mászik. Meddig ne aggódjak?
Én a helyedben megnézetném. Bár az enyém is nagyon későn kezdett el mászni (11 hósan, voltunk is dokinál) viszont kúszott már 6 hósan, csak kicsit féloldalasan, és ezért késett meg a mászás.
Az én véleményem az, hogy legalább kúszni már kéne ennyi idősen.
Mi más okból kifolyólag jártunk neurológushoz és gyógytornászhoz, mászni 10,5 hónap korig kell megtanulnia a gyereknek,a fiam is pont akkor kezdett el mászni, kúszni soha nem kúszott, a mászás előtt pár hétig kutyázott, majd elkezdett hátrafelé, majd előrefelé mászni, mászásból felülni, utána felállt. Ezek pár nap különbséggel.Most 1 éves, kapaszkodva ügyesen jár, magától kapaszkodás nélkül feláll.
Szerintem várj 1 hónapot, nem lesz baj, ha addig mégsem látsz semmit, vidd el gyógytornászhoz, segít.
9,5 hónapos az én kislányom is. 2 hete kezdett forogni hátról hasra. Pár napja kezd feltérdelgetni, de csak néha. Kúszás, mászás, egyedül felülés sehol.
6 hónapos kora óta járunk gyógytornára (Dévény). Azt mondta a lány, hogy semmi baja. Kicsit a válla volt kötött, de ennyi. Azt kaptuk feladatba, hogy ne ültessük, mert még kényelmesebb lesz és nem fog csinálni semmit. Persze, amikor nagyon ordított fekve, csak felültettem egy kicsit. (Ki is kaptam érte!)
Kérdésedre válaszolva szerintem is mutasd meg valakinek, akkor megnyugszol. Nekem azt mondta a gyógytornász, hogy ne aggódjak, lesz még elég ideje ennek a kislánynak ülni, mászni, szaladni. Nincs egyáltalán elkésve, csak nem a papírforma szerint fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!