Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz, hogy ha valaki túlsúlyos...

Igaz, hogy ha valaki túlsúlyos (10-15 kg felesleg), akkor nehezen vagy egyáltalán nem esik teherbe?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, hogy eddig nem nagyon mozogtam semmit, és most, hogy babát szeretnék, félek elkezdeni mozogni. Lehet, hogy butaság, de ez nem probléma? Tehát mondjuk babás leszek, de még nem tudok róla, nekiállok egy fél órás/órás pl. aerobic edzésnek (vagy bármi másnak), az nem árthat a babának? Nem vetélhetek el ilyesmitől? Elég sok ismerősöm ezzel rémisztget, és nem nagyon tudom, hogy mit gondoljak.
2012. okt. 16. 19:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
* barátnőmön
2012. okt. 16. 20:49
 12/16 kíváncsicska ***** válasza:

Kérdezhetek?Miért akkor akarsz nekiállni tornázni mikor már a babát tervezitek?Előtte nem fordult meg a fejedben?

De hogy a kérdésre válaszoljak.Az a baba ami elmegy az valószínű akkor is elmenne ha nem mozogsz.De ha már nekiállsz valami kímélőbbet válassz mint az aerobik.

2012. okt. 16. 21:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Persze, hogyne kérdezhetnél, hiszen ezért van ez az oldal, nem? :)

Kérdésedre válaszolva, nagyjából 1 éve készülődünk a férjemmel a gyerekvállalásra, mégha nem is feszített tempóban. A kezdet kezdetén, amikor elmentünk orvoshoz (mindketten), hogy minden rendben van-e, mehet-e a baba-projekt, akkor voltam 70 kg súlyú (171cm magasságomhoz), az orvosaink mindent rendben találtak. Nem sokkal később (néhány hónap, a családi zűrök lefutása után, melyet ha nem haragszik meg senki, de nem fejtenék ki), a maradék fogamzásgátlóm beszedése után eldöntöttem, hogy abbahagyom a gyógyszer szedését (ez idén februárban volt).

Így is tettem. 2 hónap múlva ismét felkerestem a nőgyógyászomat, olyan okból kifolyólag, hogy "elfelejtettem" menstruálni, nézzünk már utána mi lehet a baj. A doki elküldött ultrahang vizsgálatra (menjünk tutira alapon), ahol megállapították, hogy kétszarvú méhem van (tehát egyébként is nehézkes lesz a teherbeesés, ez a kérdésem szempontjából azt hiszem, hogy lényeges infó). Az ultrahang nem mutatott semmit, így elküldtek vérvételre, ahol kiderült, hogy a pajzsmirigy zűrjeim vannak, ekkor még "csak" 7-8 kg + volt rajtam. Diétát írtak elő, ami eleinte mondhatni nem ért semmit (ugyanúgy híztam tovább, majdhogynem napról napra), majd amikor belátták, hogy valami nagyon nem stimmel, szigorúbb diétát írtak elő, egyszercsak megállt a hízás, és nagyon lassan elkezdődött a fogyás is, de ekkorra már 87 kg-ot nyomtam.

Belemehetnék még inkább a részletekbe, de feleslegesnek tartom. 4,5 kg-ot sikerült eddig lefogynom puszta diétával, de kevésnek tartom. Egyébként a dokim szerint a fogamzásgátlóm abbahagyása is lökött egy jó nagyot a hízás felé, főleg, hogy amúgy is hízásra hajlamos vagyok.

Tehát, senki ne úgy képzelje el ezt az egészet, hogy egyszercsak a hasamat simizve, a tükör előtt állva, azon elmélkedve, hogy dejóó lenne, ha már lenne egy bébi a hasamban rádöbbentem, hogy úristen, én túlsúlyos vagyok, hanem van ennek háttérsztorija is. Ezért volna jó, hogyha az emberek tudnának előítéletek nélkül élni :)

2012. okt. 16. 22:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.A válaszolókban nem előítélet van,hanem a kérdésed semmitmondó.Leírtál a végén sok mindent,amit az elején kellett volna.

valóban,10-15kg felesleg,az nem sok,ettől teherbe lehet esni.De--- nem biztos,hogy 2 szarvú méh,és pajzsmirigy elégtelenség,rendszertelen menses mellet is.

A mozgás mindenkinek jót tesz,Te is nagyon jól tudod,valóban nem súlyt kell emelni,vagy diszkoszt vetni,hanem könnyedebbet mozgást választani.

Amelyik baba rendesen megtapadt ,az egy kis futástól,kapálástól,takarítástól nem fog elvetélni.

Ezt Te mind tudod.

Segíteni viszont csak az orvosok és egy hatalmas adag hit tud.

2012. okt. 16. 22:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Az a mozgás amihez hozzá vagy szokva nem ért ,de ne terhesen akarj elkezdeni új dolgokat !!! A hozzászokás több hónap , fél egy év ... Szerintem diétázz és sétálj sokat. De aktív fél órás ugrálós sportot ne most kezdj (ahhoz amúgy is érdemesebb fogyni,ízületeid szétmennek)

Tudatos étkezés és tudatos mozgás pont elég lesz.

Egyébként én is azt hiszem amelyik baba meg akar maradni meg fog,de ettől még ne kockáztasd az egészséged. És ha baj történne sem tudnád tiszta lelkiismerettel túl tenni magad.Ésszel.

2012. okt. 16. 23:28
 16/16 kíváncsicska ***** válasza:
Az utolsó hozzászólásod alapján egész más a helyzet.Én a magasságomhoz képest 10-15 kg súlyfelesleggel rendelkezem.Elsőre sikerült teherbe esnem.De neked rengeteg nehezítő körülmény áll fenn ezen kívül.Persze állj neki sportolni, de csak módjával és az is inkább gyaloglás, kocogás biciklizés legyen szerintem, vagy valami egyszerűbb nem ugri-bugri torna.Ezeket terhesség alatt is lehet csinálni.Azért mert esetleg babát vársz nem kell felhagyni mindennel.Sőt ameddig teheted dolgozz.Én a 8.hónapig dolgoztam és szerintem emiatt is volt könnyebb szülésem :)Sajnos ha a baba el akar menni elmegy.Ha mozogsz ha nem.Sok sikert a babához.Remélem hamar összejön :) és minden rendben lesz.
2012. okt. 17. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!