Túlsúlyos az újszülött 3,5 hetes babám, de nem kóros, hogyan akadályozhatnám meg, hogy túlegye magát? 6 kilós bébi anyukája
gondolom, hogy az átlagnál eleve nagyobb súllyal született
ha csak szopik, semmi okod az aggodalomra, nyugodtan adj neki, amennyit kíván
(az én 3 anyatejes gyerekem is olyan volt, mint a michelin baba, most meg öröm nézni, hogy milyen csinosak és arányosak; 8, 10 és 12 évesek)
Mennyivel született?
Egyébként amit leírtál, hogy hogyan eszik, az teljesen normális! Mikor megszületett a fiam, nekem azt mondták, hogy kb. fél óra kell, hogy teleegye magát, persze ez függ a babától is, mert van amelyik még nem tudja úgy szívni és akkor több idő. 2-3 hetes korában simán elcicizett 1-1,5 órát is a melleimen. Mindkét mellemből evett! Olyan pedig nincs, hogy az anyatejtől elhízik egy gyerek!!! A túlevés sem igazán szokványos, bár egy ismerősöm pont így járt, hogy az ő kislánya túl sokat szopizott és azért fájt a pocakja, aztán orvosi tancsára ritkábban kapott és helyrejött. Attól, hogy a ciciden lóg, még nem feltétlenül jelenti, hogy közben egyfolytában eszik is, lehet, hogy csak a közelségedre vágyik. Legalábbis én a fiamon azt vettem észre, hogy csak cumizott a cicimen. Aztán ahogy nőtt, egyre ritkábban szopott és egyre gyorsabban, ügyesebben letudta. Ő 4 kg-val született. Az anyatej egyébként kb. 1 óra alatt emésztődik. Úgyhogy ha a doki szerint nem vészes, akkor te se aggódj! :)
Egy baba annyit eszik amennyit a szervezete igényel.Ha többet enne azt kihányja.Tehát a 3,5 hetes babád nem lehet kövér.Jó egy hülye felfogású gyermekorvosod van.Hozd el tőle a gyereket de sürgőse.Csak nem valami "trendi most gebének lenni "doktornő?
Figyelj az én nagyobbik lányom 3,25 kg-val született.Olyan kis zabagép volt ,hogy 4 hónapos korára 10,08 kg volt.Most 19 éves és még rosszindulattal sem nevezhető ducinak.
Túlsúlyos baba??? Ugyan! Az én fiam is 1-1 kg-mot hízott az első 2 hónapban, aztán szépen lecsökkent. Most meg már azért "rágom a körmöm", hogy vajon eleget hízott-e!
A mi orvosunk azt mondta, hogy nincs olyan, hogy anyatejes baba túlsúlyos legyen. Adj neki, amennyit kér, amennyit igényel. Ez neked is jó, mert így serkented a tejtermelést, és sokáig lesz tejed. És egyértelműen a babának is. Majd eltelik 1-2 hónap, és nem gyaparszik ilyen nagy ütemben.
Esetleg próbálj neki cumit adni 2 etetés között.
Egyébként az én nővérem az első 2 gyerekét alig tudta szoptatni pár hónapig, mert nem igény szerint etette őket, hanem időre. A harmadik babájánál már igény szerint etette, és volt is teje közel 2 évig! Ne nézd az időt, csak a pici igényeit!
De, ha az orvos aggódik, akkor miért nem küld el kivizsgálásra? Hormon, endokrinológia, gasztro vagy fene tudja.
Minket ilyen súllyal azonnal elküldött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!